Citace Původně odeslal Aliencz
Ahoj ROBe, už jsme to probrali v telefonu, tak jen pár info pro ostatní.

Nejslabší článek Tvé současné sestavy je DVD 1710. Je to doposud nejslabší DVD přehrávač Denonu co se poslechu sterea (CD) týče. Jsem přesvědčen, že přesunem do audiofilské Hi-Fi třídy a to buď starší Denon 1400 ( nejlepší DVD Denon pro hudbu v této cenové kategorii co kdy bylo) nebo alespoň DVD 1910 se kvalita sterea slyšitelně zvýší. Nicméně pokud bys chtěl vylepšit i receiver, tak ve stereu je to docela tvrdý oříšek. Receivery např. HK AVR430, ONKYO 900, 801, 701, DENON 3803, 2803 hrají ve stereu v podstatě stejně. Opravdu vyniká až DENON 3805, NAD 773, či vyšší modely HK AVR640, nebo starší 7500 a výše.

Dále z diskuse vyplynulo, že převážně posloucháž MP3 - zdroj PC, propojený digitálně na AVR receiver. Tím taktéž poměrně výrazně degraduješ zdroj signálu, ať už máš zvukovku jakoukoliv (pod cca 5tis).

Myslím, že pokud nepřejdeš na klasickou stereobázi (audiofilský zesik a CD/DVD) výrazněji si nepolepšíš. Taky jsme neprobírali poslechový prostor.

P.S. moje nabídka vyzkoušet ve Tvé sestavě moje nepoměrně kvalitnější DVD25 zejména z pohledu stereo pořád platí.
cau, o Denonu uz nema cenu premyslet , uz jsem receiver i dvd prodal ale taky uz jsem si objednal nove, tak doufam ze budu spokojenejsi s tim stereem, bude to Harman Kardon AVR 630 a DVD 22 (s popisu na strankach Wolfson prave tento D/A prevodnik uvadeji jako audiofilni a doporucuji ho i do DVD-audio, prestoze D/A prevodnik v H/K DVD 31 ma lepsi parametry SNR), beztak jeste zadne DVD-Audio nemam a az bude cas tak to zase vymenim.

jo, z pohodlnosti casto posloucham jenom z PC, vsechno nemam na CDcku, ale nektery kvalitne grabnuty skladby jsem porovnaval pres Foobar2000 a hraje to skoro identicky, akorat mi pripada ze Foobar2000 pridava na basech.

s poslechovym prostorem asi moc neudelam, na zemi koberec, predni repro na hrotech, mistnost 6x4m, ale akustika je dobra bych rekl. akorat subwoofer mam trochu schovany za skrini protoze uz jidne nezbylo misto, takze se basy nesiri do mist kde ta skrin stini, ale tam obvykle neposloucham... navic sub mam jen u filmu, takze je to ok.

no na poslechovy test te zvu, az mi to prijde postou. ten prehravac bysme porovnat mohli, ale spis by mne zajimal ten rozdil analog signalove proti digital koax kabelu.