Původně odeslal
Aliencz
Ahoj ROBe, už jsme to probrali v telefonu, tak jen pár info pro ostatní.
Nejslabší článek Tvé současné sestavy je DVD 1710. Je to doposud nejslabší DVD přehrávač Denonu co se poslechu sterea (CD) týče. Jsem přesvědčen, že přesunem do audiofilské Hi-Fi třídy a to buď starší Denon 1400 ( nejlepší DVD Denon pro hudbu v této cenové kategorii co kdy bylo) nebo alespoň DVD 1910 se kvalita sterea slyšitelně zvýší. Nicméně pokud bys chtěl vylepšit i receiver, tak ve stereu je to docela tvrdý oříšek. Receivery např. HK AVR430, ONKYO 900, 801, 701, DENON 3803, 2803 hrají ve stereu v podstatě stejně. Opravdu vyniká až DENON 3805, NAD 773, či vyšší modely HK AVR640, nebo starší 7500 a výše.
Dále z diskuse vyplynulo, že převážně posloucháž MP3 - zdroj PC, propojený digitálně na AVR receiver. Tím taktéž poměrně výrazně degraduješ zdroj signálu, ať už máš zvukovku jakoukoliv (pod cca 5tis).
Myslím, že pokud nepřejdeš na klasickou stereobázi (audiofilský zesik a CD/DVD) výrazněji si nepolepšíš. Taky jsme neprobírali poslechový prostor.
P.S. moje nabídka vyzkoušet ve Tvé sestavě moje nepoměrně kvalitnější DVD25 zejména z pohledu stereo pořád platí.