Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Problem se Seagate 80GB

Standardní Problem se Seagate 80GB

Zdaravim,
    mel bych jeden problem s SATA Barracudou 80GB - rozdelen na 2 NTFS pratition. Pri bootovani WinXP (logo) disk porad pracuje, ale uz nic dalsiho nenabehne - pri nouzovem rezimu system hodi chybu o nemoznosti nacist nejake soubory a resetuje se. Pri pokusu o reinstalaci systemu vse OK az po "instalaci zarizeni" - sloupec se zastavi asi na 60%, po hodine poskoci asi na 80% a tak to i zustane - zadny zatuh - disk stale pracuje, byt trochu jinak - prestane swapovat a jen tise seveli a problikava. Zkusil jsem prikaz CHKDSK /p a vse normalne probehlo po 25% na kterych se kontrola zastavila - disk stale pracuje, ale tech 25% tam zustalo i po 8hod. - Tot popis problemu.

Potreboval bych vedet, co by to mohlo delat - tipuju ze se se mnou rozloucil disk (. Taky bych byl vdecny za radu, jak se za takoveho stavu pokusit o zachranu dat z disku - bez systemu a na SATA disku.

Predem diky za rady
    JaMar
    P4 2.4@2.7GHz with 1.55V , SuperSilent 4 TC, GeCube R9550 Infinite, ASUS P4PE, 256MB OCZ DDR433CL2 EL na 400 2-7-2-2, WD80GB JB, Chieftec Black Matrix medium tower , DVD Toshiba SDM1612, Pioneer DVD-R 104, Genius home theathre 5.1 , Sound blaster Audigy (drivers A2), Iiyama HM703UT

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a diagnosticky software od seagatu jsi zkousel?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Zatim jeste ne - dnes jsem je stahnul, tak to vyzkousim vecer
    P4 2.4@2.7GHz with 1.55V , SuperSilent 4 TC, GeCube R9550 Infinite, ASUS P4PE, 256MB OCZ DDR433CL2 EL na 400 2-7-2-2, WD80GB JB, Chieftec Black Matrix medium tower , DVD Toshiba SDM1612, Pioneer DVD-R 104, Genius home theathre 5.1 , Sound blaster Audigy (drivers A2), Iiyama HM703UT

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

máš nastavenej v BIOSu Enhanced, nebo Compatible mod pro SATA?

Standardní

Diky za tipy. Nastaveni SATA modu v BIOSu jsem, nenasel ale problemy nastaly z niceho nic - disk predtim pracoval normalne a na BIOS nikdo nesahal. Podarilo se mi zprovoznit utility od Seagate a vysledek byl, ze disk je HW v poradku a chyba by mely byt ve "file strukture". Podarilo se mi nainstalovat novou instalaci XP, coz zachranilo data. Problem je tam ale porad - jakmile spustim scandisk nebo Norton DD dojde po chvily k zatuhu PC, modre smrti a restartu. Snad by to mel vyresit format disku po zaloze dat.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Robi to aj v nepretaktovanom stave Aky mas zdroj Moze to byt aj RAMka...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

V nepretaktovanem stavu jsem to jeste nezkousel - nanapadlo by mne, ze problem muze byt v pretaktovani. S tou RAMkou souhlasim, taky jsem nad tim premyslel - je to druha moznost v poradi. Seatools nahlasila chybu jen ve "file structure", jinak vsechny ostatni testy probehly v poradku.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Filesystem sa ti v zasade moze posrat viacerymi sposobmi. Najpravdepodobnejsi je:

Prilisne pretaktovanie (nestabilny comp).
    Okamzity vypadok prudu.
    Chybna pamat.
    Slaby zdroj.
    Blby disk.

Tu pamat si mozes skusit otestovat pomocou GoldMemory (www.goldmemory.cz) - nechaj to bezat, nech to prebehne aspon 2-3x cele pamate...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání