Převzato z FAQ:
Q: Jak zapojit zařízení(mechaniky a disky) na desku(IDE radič)?
To záleží na tom mezi kterými zařízeními kopírujete nejvíc, tyto dvě zařízení by měli být zvlášť (každé na jiném kabelu), všeobecně pro zapojení 4 zařízení platí:
Primary master : HDD (systém)
Secondary master : DVD
Primary slave : HDD(hry, filmy, data...)
Secondary slave : CDRW
Zapojení se střídá podle toho jestli pálíte víc ze systémového disku či datového. Tudíž měním SM s SS .)
Příklady:
2x HDD + DVD(CD-R, CD-RW, DVD-RW...)
1. Z DVDcka(CD-R, CD-RW, DVD-RW...) kopíruji/instaluji převážně na systémový disk (zapojení viz níže). Z DVDcka(CD-R, CD-RW, DVD-RW...) kopíruji/instaluji převážně na datový disk: v tom případě zapojím DVD mechaniku jako Secondary master.
2. Mám v PC CD-RW ci DVD-RW a převážně pálím ze systémového disku (zapojení viz níže). CD-RW ci DVD-RW a převážně pálím z datového disku: v tom případě zapojím CD-RW ci DVD-RW mechaniku jako Secondary master.
3. Mezi HDD nekopíruji, nebo jen velmi zřídka a potřebuji dost často pálit na CD-R/DVD+-R z obou disku. V tom případě zapojim na PM: HDD (systém) a k nemu jako SM: HDD(data...), CD-R/DVD+-R mechaniku jako PS.
Primary master : HDD (systém)
Secondary master : none
Primary slave : HDD(hry, filmy, data...)
Secondary slave : DVD(CD-R, CD-RW, DVD-RW...)
to mISHA: To jen, aby jsi viděl, že snaha hledat ve FAQ by byla, ale stejně mi to můj problém řeší stále jenom z poloviny.
Co když pálím data ve stejným množství z DVD jako z disku? Čím dál tím víc přemýšlím, že si ucpu poslední volnou pozici PCI novým řadičem. Tohle je porád dokola.
Ještě se naposledy zeptám k tomuto tématu: Co kdyby, jenom co kdyby... jsem dal systémový disk na Secondary Master? Potom bych měl problém vyřešen(ikdyž to je to samé, jako kdybych dal vypalovačku k systémovýmu disku na primarní kabel). Z toho plyne má včerejší otázka: Je vhodné mít vypalovačku a systémový disk na jedné kšandě?

Odpověď s citací