Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: DVD vypalování metodou "on the fly"?

Standardní DVD vypalování metodou "on the fly"?

Mám v kompu viz.popis combo od Sony a RW od LG. Přenosová rychlost Sony -> disk je kolem 10MB/s u LG je to kolem 12MB/s. Vím, že by to mělo být v závislosti na mediu a vypálení toho daného DVD, ale...!!! Co prostě nechápu je, že..? Do Sony dám kopírovaný disk, do LG dám 8x DVD+R Imation a chci kopírovat metodou "za letu". Nero 6.6.x.x. mi detekuje Imation jako 12x(někde jsem četl, že se to může stát), říkám si tím líp , ale co následuje je šílenost . Kopírování DVD trvá né 6, né 8, né 15, ale bez 12sekund rovných 40 minut! Ptám se proč

A ještě mám takový malý dotaz: Má nějaký zvláštní smysl dávat na Secondary channel 80.žil kabel?

Pro mIscha: Já vím, že to vypadá že zase otravuju a nehledám ve Faqu, ale já už hledal a na min. 51% tvrdím, že tam podobný problém není.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

A zrovna při troše hledání bys našel, že přenos mezi dvěma mechanikami není žádná sranda a přenos mechanika -> disk s tím vpodstatě vůbec nesouvisí...

Už pálit CD -> CD není úplně OK a teď si vem datové toky u DVD - ATA33 režim stačí pro pálení, ale pro současné čtení už ne -> mechanika pořád burnproofuje -> dlouhá doba -> nejdřív si udělej image...
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Standardní

Tak zkus nastavit rychlost na 4x - pokud máš rozumné mechaniky a slušné médium, tak to bude naprosto v pohodě.

Ad 80-žilový kabel - ano, má to ten samý smysl jako na jakýkoliv jiný kanál
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Member
    Vliv
    280

Standardní

on "the fly" byl vzdy "nesmysl"....
    ale delejte si to tak, jak uznate za vhodne....

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal johnn
    on "the fly" byl vzdy "nesmysl"....
    ale delejte si to tak, jak uznate za vhodne....
    Nevim proč by to měl bejt nesmysl, při rozumný rychlosti a nepoškrábanejch cdčkách to funguje zcela spolehlivě.

K tématu: Jak máš ty mechniky zapojený? Na stejný kšandě nebo každou na jiný? Jestli jsou na stejný, tak to by moh bejt ten problém.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

palim DVD onthefly a pokud to neni zrovna Princo (zdrojove), tak mi to pri 4x stiha v pohode. Nemam ale mechaniky na spolecnem kabelu

2john: OTF mi za tu dobu co vypaluju usetril uz dost casu a ja jej nezatracuju...

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Osobně si myslim, že "on the fly" je k ničemu, spíš se při vypalování touhle metodou naskytne víc problémů než užitku.
    Dřív jsme to párkrát zkoušeli, nebo když jsem někam nainstaloval Nero, tak se pak panáčci divily, že mu to při kopii CD kazí média.
    Takže už ho nikdy nechci použít, každýho od toho odrazuju a budu se tomu vyhýbat
    ASUS Blitz Formula P35 | C2Q 9550 @3.41GHz | TR Ultra120 Extreme | 4GB Corsair 6400C5 | 2x Samsung F1 320GB | Samsung F1 640GB | WD My Book Home 1TB | ASUS GTX295 1.8GB | SB X-Fi Titanium Fatal1ty Champion PCI-E | Leadtek DTV2000H | Asus 2014L1T SATA | Logitech G9 | Logitech Illuminated Keyb. US | 24" HP DreamColor LP2480zx + X-Rite | LIAN LI A7010 HotSwap | Corsair HX620 | Genius HT 5.1 Foto: Miláškové Nikon D200 & D300 | Nikkor AF-S VR 70-200/2.8 | Nikon TC-14E | Nikkor AF-S 14-24/2.8 | Nikkor AF-S 300/4 | Nikon SB-800 | 2xCF Extreme IV 8GB

Standardní

Někde jsem četl, že je lepší mít disky na jedné kšandě a mechaniky na druhé. Teď mi tady píšete, že je lepší mít na kšandě disk a mechaniku a na druhé disk a mechaniku(?) Kde je teda ten zakopanej pes?
    Když chci kopírovat metodou OTF a chci kopírovat 8x(Verbatim DVD-R)tak mi to napíše, že "zdrojová" mechanika musí číst 2x takovou rychlostí, to je taky blbina, že?

btw.:Když se koupí nová MB je tam 80.žil jen jeden. Je to fakt, že je lepší mít na sekundáru 80.žil kabel(?), a je znát, že tam ten kabel je(myslím rychlost přenosu)?

Standardní

Rozdíl v rychlosti mezi 40 a 80 žilovým kabelem je v řádu pár procent a rozhodně nikdo nic nezkazí, když ho tam dá. Fakt je, že i 80žilovej je vlastně pořád 40+40stínění.
    Vypalovat OTF má význam určitě u CD, já takhle vypaluji už roky a je to v pohodě. Jediný problém nastane, pokud je zdrojové CD poškozené, to se pak vyhodí i kopie.
    U DVD je to horší, protože přenosové rychlosti jsou mnohem větší. Lze ho provádět u nižších rychlostí, ale rozdíl proti vytvoření image ma hhd moc velký není, čili to ztrácí tak trochu význam.
    Jinak já mám disky zvlášť a mechaniky taky zvlášť a nevidím jediný důvod, proč by měli mít mechaniky na jedný kšandě nějaký problémy, natož aby se vzájemně zpomalovali...

Standardní

Citace Původně odeslal .Voivod.
    Rozdíl v rychlosti mezi 40 a 80 žilovým kabelem je v řádu pár procent a rozhodně nikdo nic nezkazí, když ho tam dá. Fakt je, že i 80žilovej je vlastně pořád 40+40stínění.
    Vypalovat OTF má význam určitě u CD, já takhle vypaluji už roky a je to v pohodě. Jediný problém nastane, pokud je zdrojové CD poškozené, to se pak vyhodí i kopie.
    U DVD je to horší, protože přenosové rychlosti jsou mnohem větší. Lze ho provádět u nižších rychlostí, ale rozdíl proti vytvoření image ma hhd moc velký není, čili to ztrácí tak trochu význam.
    Jinak já mám disky zvlášť a mechaniky taky zvlášť a nevidím jediný důvod, proč by měli mít mechaniky na jedný kšandě nějaký problémy, natož aby se vzájemně zpomalovali...
    Tím jsi mě vrátil zpátky na začátek diskuse, protože řeším problém, proč mi to vypaluje OTF 40 minut. Normálně jsem to dělal(než jsem měl kombo), že jsem to zkopíroval na disk(=8-15minut) a pak vypaloval dalších 15 minut. Koupí komba jsem myslel, že ten první čas vymažu a kopie DVD bude do max.15minut hotová komplet. Asi si budu muset sundat ty růžový brýle..

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

80ti zilovy kabel je nutny kvuli prenosovym rychlostem. vyssi UDMA (4,5,6) ho primo vyzaduji anizto pri 40ti zilovem ( kde je stineni jenom v jednom kabelu > 80ti zilovy ma stineni mezi kazdym datovym vodicem separatne ) dochazi k velkym preslechum.

co do mechanik na primaru/sekundaru. kdybysis precetl o tom, jak funguje radic, tak bys vedel, ze vzdy, kdyz mas 2 zarizeni na jedne ksande, tak master funguje tak rikajic v roli prostrednika, ktery povoluje slave zarizeni jeho praci. for je v tom, ze teprve pri prenosu mezi primarnim a sekundarnim kanalem se projevi sila radice. ( figuruji tu krom dma take pojmy jako busmastering )

nektere mechaniky ( obzvlaste dvd ) uz vylozene vyzaduji 80ti zilovy kabel.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Don Pablo
    Tím jsi mě vrátil zpátky na začátek diskuse, protože řeším problém, proč mi to vypaluje OTF 40 minut. Normálně jsem to dělal(než jsem měl kombo), že jsem to zkopíroval na disk(=8-15minut) a pak vypaloval dalších 15 minut. Koupí komba jsem myslel, že ten první čas vymažu a kopie DVD bude do max.15minut hotová komplet. Asi si budu muset sundat ty růžový brýle..
    a) zkus trebas v neru dvdspeed nebo tak nejak se to jmenuje, aby ti ukazal, jakou rychlosti ta mechanika je schopna dodavat data.

b) na to same medium je mechanika schopna vypalovat rychle? ( protoze nektera media sice hlasi, ze vypaluji rychle, ale ve skutecnosti jedou pomalu ).

c) nektere mechaniky ( a to je bohuzel fakt ) + nektere radice delaji jednu zajimavou vec, pokud jsou na stejnem kabelu. ze omezi pristup pri akci jedne mechaniky na tu druhou. takze i v tom muze byt problem. zkus je rozhodit mezi primar a sekundar.

Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

-> Don Pablo

1) pro provoz je vhodnější mít na primáru disk a na sekundáru mechaniky - tato kombinace ale není vhodná na pálení on-the-fly
    2) pro pálení on-the-fly je lepší mít každou mechaniku na jiném kanálu, což ale zase není dobré pro jiné účely.

Prostě jsem se snažil naznačit, že na pálení on-the-fly mezi mechanikami na jednom kanálu nepostačuje přenosová kapacita rozhraní ATA33 (a nevím o moc mechanikách, které by pracovaly nebo dokonce korektně fungovaly (to spíš) pod ATA66/100). Při 8x čtení/zápisu DVD je přenosová rychlost kolem 11 MB + nějaká ta režie, atd. - 8x zápis OTF na jednom kanálu prostě už z principu NELZE. PetrT to dobře vystihl.

Stačí si zkusit pálit DVD 4x a do toho začít něco kopírovat z DVD-ROM (klidně minimální rychlostí) - ještěže máme burnproof...
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt

Standardní

Tak pánové, za chvíli to tady zabalím(myslím v práci) a dám na Vaše slova a zkusím rozhodit mechaniky a disky. Na sekundár dám 80.žil kabel a uvidíme jestli se alespoň z části potvrdí Vaše slova.
    No jo, ale teď mě napadlo a to je oříšek.. Když přehodím disk z primary slave(využívaný hlavně jako archiv) na secondary master a např. kombo z seconndary master na primary slave, tak to možná vyřeší problém mechanik, ale zase budu mít problém vypalovat z disku na secondary master na LG na secondary slave.. (jednodušejc to napsat nelze)
    Někde jsem četl, že není dobré mít vypalovačku na kšandě s diskem, ze kterého se spouští systém. Takže je to začarovanej kruh. Jak by jste to řešili Vy? Přídavný řadič do PCI slotu beru jako poslední možnost...

Vliv
    357

Standardní

2Don Pablo: jestli si uz konecne neprectes ten faq, tak ti to tu zamknu okamzite http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=28267

Standardní

Citace Původně odeslal peta303
    Prostě jsem se snažil naznačit, že na pálení on-the-fly mezi mechanikami na jednom kanálu nepostačuje přenosová kapacita rozhraní ATA33 (a nevím o moc mechanikách, které by pracovaly nebo dokonce korektně fungovaly (to spíš) pod ATA66/100).
    DVD má větší přenosový rychlosti, ale většina dnešních DVD vypalovaček už je ATA66. No a já mám třeba kombinaci DVD-ROM Pioneer DVD-106S a DVD/RW Pioneer DVR-108 a obě umí a taky jedou v ATA66, takže OTF při pálení DVD jede v pohodě. Ono jde ale hlavně o to, že OTF se nepoužívá až tak často, jako pálení z image hdd, takže je lepší obě optiky nechat na secondary master a slave. Samozřejmě vyjímky potvrzují pravidlo.

Citace Původně odeslal mISHA
    co do mechanik na primaru/sekundaru. kdybysis precetl o tom, jak funguje radic, tak bys vedel, ze vzdy, kdyz mas 2 zarizeni na jedne ksande, tak master funguje tak rikajic v roli prostrednika, ktery povoluje slave zarizeni jeho praci.
    A na tohle jsi přišel jak, že master něco zprostředkovává slave? Master nemá na slave žádný vliv. Možná jenom nechápu, jaks to myslel, tak to když tak vysvětli.

Vliv
    357

Standardní

pred chvili jsem prisel z prace a uz fakt nemam silu to vysvetlovat, proto prosim vemte zavdek citaci odsud ( chapu, ze to je mirne neduveryhodne, ale prislo mi to vtipne ) http://www.cdr.cz/a/diskuze/263/0#1686

Jarmil @ 195.122.199.164 - pátek, 28. listopadu 2003, 16:54

Kocour> Co se Ti zdálo blbé? Master/slave označení u HDD určitě nepochází z otrokářství, ale spíš z jednoho konkrétního způsobu řízení sběrnice. Jak jistě víš, u IDE na jedné sběrnici (kšandě) může najednou komunikovat pouze 1 zařízení. Jedna z metod, jak určit, které zařízení zrovna může sběrnici využívat, je nějak rozhdonout (např. jumperem na HDD u IDE), které zařízení bude řídit provoz (a které se nechá řídit) a přístup ke spěrnici přidělovat. A protože to připomíná pána a jeho otroka, říká se této metodě řízení přístupu ke sběrnici už několik desítek let master/slave.

Standardní

Tak to sem se fakt pobavil , imho, taky jsem přišel z práce, takže tady nejsi jediný chudák...

Edit:
    Každý pevný disk má minimálně toto rozvržení propojek. Master pro připojení na konec IDE kabelu, slave pro připojení na prostředek kabelu a cable select pro automatické nastavení podle toho, kam se disk připojí (musíte ale mít 80-pinový kabel). Tyto názvy jsou čistě orientační, neznamená to v žádném případě, že by zařízení na masteru nějak „ovládalo“ zařízení slave. Některé pevné disky mají také tzv. „omezovací“ propojky, aby bylo možné tyto disky provozovat i na starších PC se staršími BIOSy. Např. 40GB disk se pak hlásí jako 32GB a může být alespoň částečně používán.
    Propojkama se samozřejmě rozumí jumpery.
    http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar....=2&EXPS=&EXPA=

Vliv
    357

Standardní

ono je to vtipne, ale on je to fakt to jen aby nedoslo k omylu, ze si tu delam zpozdeny silvestr...

Standardní

Převzato z FAQ:
    Q: Jak zapojit zařízení(mechaniky a disky) na desku(IDE radič)?

To záleží na tom mezi kterými zařízeními kopírujete nejvíc, tyto dvě zařízení by měli být zvlášť (každé na jiném kabelu), všeobecně pro zapojení 4 zařízení platí:

Primary master : HDD (systém)
    Secondary master : DVD
    Primary slave : HDD(hry, filmy, data...)
    Secondary slave : CDRW

Zapojení se střídá podle toho jestli pálíte víc ze systémového disku či datového. Tudíž měním SM s SS .)

Příklady:

2x HDD + DVD(CD-R, CD-RW, DVD-RW...)

1. Z DVDcka(CD-R, CD-RW, DVD-RW...) kopíruji/instaluji převážně na systémový disk (zapojení viz níže). Z DVDcka(CD-R, CD-RW, DVD-RW...) kopíruji/instaluji převážně na datový disk: v tom případě zapojím DVD mechaniku jako Secondary master.

2. Mám v PC CD-RW ci DVD-RW a převážně pálím ze systémového disku (zapojení viz níže). CD-RW ci DVD-RW a převážně pálím z datového disku: v tom případě zapojím CD-RW ci DVD-RW mechaniku jako Secondary master.

3. Mezi HDD nekopíruji, nebo jen velmi zřídka a potřebuji dost často pálit na CD-R/DVD+-R z obou disku. V tom případě zapojim na PM: HDD (systém) a k nemu jako SM: HDD(data...), CD-R/DVD+-R mechaniku jako PS.

Primary master : HDD (systém)
    Secondary master : none
    Primary slave : HDD(hry, filmy, data...)
    Secondary slave : DVD(CD-R, CD-RW, DVD-RW...)

to mISHA: To jen, aby jsi viděl, že snaha hledat ve FAQ by byla, ale stejně mi to můj problém řeší stále jenom z poloviny.

Co když pálím data ve stejným množství z DVD jako z disku? Čím dál tím víc přemýšlím, že si ucpu poslední volnou pozici PCI novým řadičem. Tohle je porád dokola.
    Ještě se naposledy zeptám k tomuto tématu: Co kdyby, jenom co kdyby... jsem dal systémový disk na Secondary Master? Potom bych měl problém vyřešen(ikdyž to je to samé, jako kdybych dal vypalovačku k systémovýmu disku na primarní kabel). Z toho plyne má včerejší otázka: Je vhodné mít vypalovačku a systémový disk na jedné kšandě?

Standardní

Na sekundáru už mám 80.žil kabel a zapojení jsem nechal prozatím takto: oba disky na primáru / combo a RW na sekundáru. Spustil nero CD-DVD Speed(do mechaniky jsem vložil DVD-R 8x Verbatim) a výsledek:

Sony CRX 320E: začala na 3,75x - konec 8,40x = průměr kolem 6,2x

LG GSA 4120B: začala na 4,25x - konec 10,32x = průměr kolem 8,15x

DVD Verbatim se mi osvědčily, proto jsem je použil pro test.
    Dokáže mi tady někdo rozumně odpovědět, jestli má smysl dávat mechaniku na primár a disk na sekundár(čili jako by je od sebe oddělit Primár - disk a combo a Sekundár - disk a RW)?. Zlepší se tím něco(hlavně co se rychlosti čtení mechanik, vypalování a přenosu přes sběrnici týká)? Ptám se proto, protože zapojení s rozhozením mechanik a disků od sebe, je u mě takřka neproveditelné. Alespoň jeden kabel bych musel vytáhnout ven z bedny, protože by šly ty kabely přes sebe a nešlo by to zapojit. Tak proto se ptám.

Já vím je to pořád dokola, ale já mám snad vlčí mhu, protože furt nemám jasnou odpověď.

Standardní

Já vím je to pořád dokola, ale já mám snad vlčí mhu, protože furt nemám jasnou odpověď.
    Protože jasná odpověď neexistuje. Ty si prostě musíš vybrat to, co pro tebe bude nejvýhodnější. Pokud budeš častěji pálit z hdd, tak hoď obě vypalovačky na druhý IDE, jestli budeš častěji pálit OTF, tak dej Combo na primary-slave a DVD/RW na secondary-master. Každopádně dle zkušeností s LG-4120, bych ji v každém případě dal na secondary-master.

Vliv
    357

Standardní

no snaha okopirovat to jiste byla...

ja nechapu, ceho se stale bojis. je snad nejak sekundar znevyhodnen proti primaru? tak si musis holt vyzkouset, co je pro tebe nejlepsi.

ad rozhozeni disku viz FAQ "To záleží na tom mezi kterými zařízeními kopírujete nejvíc, tyto dvě zařízení by měli být zvlášť (každé na jiném kabelu)." a to co jsem psal predtim o ma/sl.

Vliv
    357

Standardní

tento odkaz by vas mohl zajimat http://www.cdr.cz/a/12957 hlavne prvni opravena chyba.

Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Sony CRX 320E: začala na 3,75x - konec 8,40x = průměr kolem 6,2x

LG GSA 4120B: začala na 4,25x - konec 10,32x = průměr kolem 8,15x
    A čemu se teď ještě divíš? Právě sis zodpověděl svůj problém. To combo ti totiž na začátku nestíhá dodávat data ani pro 4rychlostní zápis! Teď k tomu přidej zásahy burnproofu, a těch 30-40 minut je reálný čas! A to to chceš pálit osmičkou...huh?!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání