Citace Původně odeslal peta303
Prostě jsem se snažil naznačit, že na pálení on-the-fly mezi mechanikami na jednom kanálu nepostačuje přenosová kapacita rozhraní ATA33 (a nevím o moc mechanikách, které by pracovaly nebo dokonce korektně fungovaly (to spíš) pod ATA66/100).
DVD má větší přenosový rychlosti, ale většina dnešních DVD vypalovaček už je ATA66. No a já mám třeba kombinaci DVD-ROM Pioneer DVD-106S a DVD/RW Pioneer DVR-108 a obě umí a taky jedou v ATA66, takže OTF při pálení DVD jede v pohodě. Ono jde ale hlavně o to, že OTF se nepoužívá až tak často, jako pálení z image hdd, takže je lepší obě optiky nechat na secondary master a slave. Samozřejmě vyjímky potvrzují pravidlo.

Citace Původně odeslal mISHA
co do mechanik na primaru/sekundaru. kdybysis precetl o tom, jak funguje radic, tak bys vedel, ze vzdy, kdyz mas 2 zarizeni na jedne ksande, tak master funguje tak rikajic v roli prostrednika, ktery povoluje slave zarizeni jeho praci.
A na tohle jsi přišel jak, že master něco zprostředkovává slave? Master nemá na slave žádný vliv. Možná jenom nechápu, jaks to myslel, tak to když tak vysvětli.