Citace Původně odeslal hit.man
Zdravím všechny
Mám takovej problém. Sehnal jsem si program od PowerQuestu DriveImage 2003 verze 7.0. Vytvořil jsem si image 10 Gb systémovýho disku a rozbalil jej na 40 Gb disk a windows xp mě nenaběhly. Už mě docela dostalo to, že vytváří image za chodu systému?? to přece nemůže fungovat! Zkusil jsem to několikrát a vždy mi windows xp nenaběhly. Pak jsem zkusil Driveimage 2002 ale ten podporuje jen win98,Me. Potřebuju takový program který mi vytvoří image systémového disku v DOSU, zkopíruje partiton tabulku a bude to fungovat na různý velikosti disků. Je na to dobrý Northon Ghost 2003? zvládne tady tyto podmínky? Díky za odpovědi hit.man
Presne tohle zvlada Acronis True Image viz zde diskuze o tom

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=73613&highlight=

probiha to u nej tak, ze zapojis oba disky (puvodni i nove klonovany, pak spustis tenhle soft, vyberes volbu klonovani disku, nastavis jake oddily se maji klonovat, program si sam vytvori nebo ponecha velikosti oddilu na disku - ja dal nove vytvorit, pak mas moznost volby automatického modu i rucniho vyberu upraveni velikosti atd), pak das prikaz pro klonovani a pocitac se restartne, nabootuje pres tenhle software a pres jakoby DOSovsky rozhrani vidis, jak se data kopirujou z disku na disk, respektive prubeh operace v %. Po presunu dat (u mne skoro plnej 40GB disk na prazdnej 60GB disk - asi 30 minut to oznami konec opearce, muzes PC vypnout a prehodit disky. Po prehozeni disku komp nabootuje automaticky zase do tohohle softu, jen si updatne MBR informace, provede sam restart a uplne normalne nabehnou Widle se vsim vsudy, proste identicka kopie disku, pouze oddily jsou proti puvodni 40GB samozrejme vetsi.
Zkousel jsem to poprve, mel jsem z toho taky obavu, ale tenhle soft je na to proste vychytanej, takze pro moje ucely 100% spokojenost.

Jinak NTFS oddily zvlada 100%, FATku jsem nezkousel, ale myslim, ze ani tady problem nebude.

Jeste jednou Thanks DJ a Pindourecek, co mne ho kdysi radili...

Popis co umi:

Acronis True Image 8.0
je vynikající nástoj na zabezpečení vašich dat. Dokáže zazálohovat kompletní
a přesný obraz vašeho disku nebo oddělených partition a umožňuje obnovu jejich obsahu, včetně operačnho
systému, nainstalovaných programů, osobních dat a nastavení. V případě totálního pádu systému (HW i SW)
ochrání vaše data i tam, kde obyčejné zálohovací programy zklamou.
K záloze (přenesení obrazu disku) lze použít další pevné disky, ale také jakákoliv další média CD-R, ZIP,
JAZ a další. Vzniklé soubory lze také ochránit před jejich zneužitím prostřednictvím hesla.
Inovační technologie Acronis vám dovolí vytvořit a obnovit kompletní obraz disku online ve Windows,
tak, že se nemusíte obtěžovat s únavnými restarty do DOSu nebo jiných systémů, i v případě zálohy systémových partition.
Program podporuje souborové systémy FAT16/32 a NTFS, stejně jako Linux Ext2, Ext3, ReiserFS.
Po instalaci Acronis True Image 8.0 budete schopni vytvářet bootovací disketu i CD a obnovit přesný obraz disku s
jakýmkoli operačním systémem.