Presne tohle zvlada Acronis True Image viz zde diskuze o tomPůvodně odeslal hit.man
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=73613&highlight=
probiha to u nej tak, ze zapojis oba disky (puvodni i nove klonovany, pak spustis tenhle soft, vyberes volbu klonovani disku, nastavis jake oddily se maji klonovat, program si sam vytvori nebo ponecha velikosti oddilu na disku - ja dal nove vytvorit, pak mas moznost volby automatického modu i rucniho vyberu upraveni velikosti atd), pak das prikaz pro klonovani a pocitac se restartne, nabootuje pres tenhle software a pres jakoby DOSovsky rozhrani vidis, jak se data kopirujou z disku na disk, respektive prubeh operace v %. Po presunu dat (u mne skoro plnej 40GB disk na prazdnej 60GB disk - asi 30 minut to oznami konec opearce, muzes PC vypnout a prehodit disky. Po prehozeni disku komp nabootuje automaticky zase do tohohle softu, jen si updatne MBR informace, provede sam restart a uplne normalne nabehnou Widle se vsim vsudy, proste identicka kopie disku, pouze oddily jsou proti puvodni 40GB samozrejme vetsi.
Zkousel jsem to poprve, mel jsem z toho taky obavu, ale tenhle soft je na to proste vychytanej, takze pro moje ucely 100% spokojenost.![]()
Jinak NTFS oddily zvlada 100%, FATku jsem nezkousel, ale myslim, ze ani tady problem nebude.
Jeste jednou Thanks DJ a Pindourecek, co mne ho kdysi radili...![]()
Popis co umi:
Acronis True Image 8.0
je vynikající nástoj na zabezpečení vašich dat. Dokáže zazálohovat kompletní
a přesný obraz vašeho disku nebo oddělených partition a umožňuje obnovu jejich obsahu, včetně operačnho
systému, nainstalovaných programů, osobních dat a nastavení. V případě totálního pádu systému (HW i SW)
ochrání vaše data i tam, kde obyčejné zálohovací programy zklamou.
K záloze (přenesení obrazu disku) lze použít další pevné disky, ale také jakákoliv další média CD-R, ZIP,
JAZ a další. Vzniklé soubory lze také ochránit před jejich zneužitím prostřednictvím hesla.
Inovační technologie Acronis vám dovolí vytvořit a obnovit kompletní obraz disku online ve Windows,
tak, že se nemusíte obtěžovat s únavnými restarty do DOSu nebo jiných systémů, i v případě zálohy systémových partition.
Program podporuje souborové systémy FAT16/32 a NTFS, stejně jako Linux Ext2, Ext3, ReiserFS.
Po instalaci Acronis True Image 8.0 budete schopni vytvářet bootovací disketu i CD a obnovit přesný obraz disku s
jakýmkoli operačním systémem.