Slusnej provozovatel webstranek pouziva cookies jenom ke slusnejm ucelum a je to v poradku. Da se ovsem pomoci cookies vseljak vycuchavat, co uzivatel pocitace dela (dataminery) a jine potouchlosti, spolu s propasovanymi trojany i prevzit ovladani kompu.

V konkretnim pripade mam dojem, ze muj protejsek je znacnej podvodnik a abych se na nej nejak moh dostat, potrebuju, aby nas bylo vic. On ale stanovuje podminku, ze je ochotnej komunikovat maximalne s 1 clovekem z 1 pocitace, coz ja zajistit nemuzu. Tak mi jde o to, jestli kdyz smazu cookies a vymenim si IP-adresu, dostatecne zamaskuju, ze se jedna o 1 a tyz PC. Ted mi poslal mejla, kde je moje IP-adresa, z ktery jsem mu naposled psal a pak jako ID pocitace strasne dlouhy cislo s pismenama (vic nez jenom do F), z nejz asi polovicka je ocividne datum a cas, kdy jsem mu naposled psal, ten zbytek ale nedokazu rozlustit - je to nekolik cislic, pak nekolik pismen a zas nekolik cislic. Ty rady cislic jsou natolik kratky, ze ani jedna z nich nemuze bejt kompletni MAC myho modemu. Nevim tedy, jestli neco opravdu ma nebo jestli blafuje.

MAC se jednoduse zmenit neda, je to pevny cislo patrici zarizeni, kterym se pocitac pripojuje na sit, tj. modem nebo sitova karta (ci neco jinyho, jestli muze bejt, ted me nenapada), vypada podobne jako IP, jenze je ze 6 misto 4 cisel do 256. Da se zmenit jen tim, ze se vymeni ta karta nebo modem. I tu IP muzu menit jen diky tomu, ze nemam svou vlastni, pri kazdym napojeni na Net dostanu novou. Muj protejsek muze takhle snadno identifikovat jen myho provajdra, vic ne.