Zdravím.

Mám menší problém z grafikou MSI FX5900XT VTD128

Prešiel som z ATI na NVIDIU.
Kúpil som hore popisovanú grafiku a rozhodol sa ju trochu upraviť a ide mi o to aby som mohol na jadre nastaviť 1.5V tak som sa rozhodol napáliť do karty bios z 5950Ultra. Keďže originál bios sa nedá prerobiť na 1,5V aspoň nie bez zásahov ho HEX kódu načo si ja osobne moc netrúfam. Všetko prebehlo OK samozrejme som skúšal viac biosov (MSI, Nvidia, Gigabit, Leadtek, Gainvard, Albatron atd...) Grafika po prepálení a resete nabehne normalne až do doby kedy nabehne WIN XP sp2. Ten nabehne v 640x480 a 16 farieb,detekuje novú grafiku 5950Ultra a vypýše že mám resetnúť PC. Po resete však grafika stále ide len v 640X480 a 16 color. Keď pozrem vo Win grafiku tak žisdna neni nainštalovaná. ( Tie biosi z 5950ultra som upravil cez nibitor na frekvencie originál 5900XT nič ine som neupravoval). Neviete čo s tým može byť. Osobne som mal takýto problém aj na predchádzajucej grafike ATI Hercules R9500pro ale tam to bolo zamknutým biosom a iná verzia biosu to bez problémov vyriešila. (Ale robilo to presne to iste čo robí táto grafika). Tak by som sa chcel opýtať či aj Nvidia má takto zamknuté biosy a prípadne kde sa dajú zohnať odomknuté verzie biosov alebo je v tom niečo iné. Biosy co som skúšal boli zo stránky : http://www.mvktech.net/.

PS: Dalšie moje zistenie je že pokial upravím povodný bios len o 1Mhz a napálim to do VGA tak karta vobec nenabehne.

Pokial sa pýtam na nejakú uplnú hluposť tak sa dopredu ospravedlnuje.

Dopredu ďakujem.
S pozdravom.
PS: ospravedlnte pravopis je to na rýchlo.