Vystihl jsi to dobre
Chladime vodou a nemame zajem o nejake hnusne vrcici fany, fucici vzduch na mosfety...
Radeji obetujeme nejaky ten stupen z teploty, ale budeme to mit poradne chlazene a v klidku

janko_hrasko - k topicu me uz napada jedina vec - udelat to tak, aby to bylo maximalne nerestriktivni. Realita - neni nezbytne nutne (a ani zadouci), chladit to mosfety na 30C - staci, kdyz nepolezou moc pres 60C a bude to v pohode
Cize, vyriznout tvar z tak 3-5mm medi, a proste na nej jen napajet trubku, 10/12, kterou potece voda a finotos

Tak to planuji ja.

Melo by to jen minilane zhorsit prutok, a ucinnost chlazeni bude proste "dostatecna"...
Opravdu netreba delat na mosfety nejaky cascade blok, aby meli 30C... To by totiz zvedlo zahrivani radiatoru a vody prilis mnoho.

Vetsina mosfetu je rated na 130C a jediny problem je, ze kolem stovky prestavaji dodavat dostatecne vyhlazene napeti = masina ma sklon k padu...
Pokud je udrzime kolem 60 (muze byt i 70, mozna i 75 ) stupnu, tak to bohate staci, prilis to nezvysi teploty a ucelu dosazeno

PS. zahrivani se da znacne zmirnit pripajenim ze spodu desky pridavnych kondenzatoru. Jestlize na desce jsou 2.2G, tak 3.3, jestlize na desce jsou 3.3 tak pouzijte 4.7G. Vzdy na 105C a 16V staci.
Vetsi kapacita zpusobi, ze mosfety nebudou tak casto spinat a budou se tim padem zahrivat mene.

- to neni z moji hlavy, to pouzil TheLastViking - svetovy rekordman v FSB (296Mhz, DFI Ultra Infinity (takova levnejsi verze moji lanparty desky, bez gigovaho netu, ultrabarvicek na sloty a tak) ) - takze se poucte
Osobne mam uz objednane 3.3G 16V 105C kondiky a prijdou tam napajet, abych moh jet na 225x12 a ne jen na 200x13

PS2. pro vsechny dalsi chytraky a doporucovatele mikro pasivku - tady se bavime o overclocku NAD 2500Mhz s solidnimi Vcore NAD 1.900V Pokud s timhle nemate zkusenosti, zdrzte se komentaze. Moje mosfety maj take 30C, kdyz jedu na 200x12 a 1.625Vcore Ale pustte si Prime95 torture test CPU (ta prvni polozka z vrchu) na 8h a uvidite, estli vam to vas pocal vubec rozdejcha - jo, pri tom normalne pracujte, surfujte, Photoshopte a tak a uvidime, jak to jakakoliv deska na svete zvladne bez chlazeni mosfetu
Naivkove