Tak uz mam 120G barcu na stole, tak sem zvedavej jesi to teda pojede. Kdyztak bych ji zkusil vymenit za 80G, ktërou mam vzykousenou.

[EDIT:]
Takze uz mam otestovano. Zajimave, tenhle kousek nedelal zadne problemy, ale pro poradek sem ho prece jen prepnul do ATA33 modu. Kdyby to nekoho zajimalo, tak sem pro porovnani premeril rychlost proti svemu WD 40GB:

DOS [read/write]:
WD: 10,59 / 11,56 MB/s
SEA: 3,45 / 20,26 MB/s

zajimave jaky je u seagatu propastny rozdil mezi cteni a zapisem, nastesti budu v DOSu spise cist.

WIN2000 [read/write]:
WD: 9,51 / 20,89 MB/s
SEA: 8,87 / 23,30 MB/s

Dale prumer cteni/zapis pri kopirovani 480MB souboru v ramci tehoz oddilu (na obou discich to byl 2GB FAT16 oddil s 32k clustery):
WD: 12,6MB/s
SEA: 20,4MB/s

Disk je celkem tichy, moc netopi - po 2 hodinach mam maximum 37 stupnu a to je jentak polozenej v plastovym sufliku bez vetracku.
Firmware mam verzi 8.01, koukam ze spousta lidi ma novejsi, 8.05 nebo 8.06 (vi nekdo o nejake flash utilitce?). Ale nekde sem cet ze s nakou posledni verzi se vyrazne zvysil hluk v idle modu. AAM utilita na tomhle disku samozrejme nefunguje (ani pres hdparam).

Akorat co je mi divny, ze kdyz sem spustil SpeedFan 4.18 a 4.19 tak mi ukazuje ze drive fittness neni ani zdaleka 100%. Pritom disk nebyl vubec jetej, alespon podle udaje power hours cnt. Tak by me zajimalo jak dosel k tomuto zaveru, nebo si ten prouzek jen cuca z prstu?