Citace Původně odeslal sisi
A nepouzival by som formulaciu "zapisuje 50% dat"... V pripade AFR kazda karta pracuje na vlastnom frame a v pripade SFR je load dynamicky prerozdelovany.
Měl jsem na mysli SFR, ale to je v podstatě jedno. Asi jsem měl napsat zhruba 50%. Docela by mě zajímalo, jestli dynamický dělení zohledňuje spíš nároky na jádro, nebo nároky na sběrnici, nebo obojí. Samozřejmě mohou být odlišné a pak to znamená, že by nikdy nemohlo být rozdělení ideální, proože by vždy bylo pro jeden z aspektů nerovnoměrné (buď na úkor výpočetní, nebo na úkor sběrnice). V případě AFR by to bylo lepší, ale to zas nemůžeš použít vždy a vzhledem k jeho limitacím a novým trendům si myslím, že použitelnost půjde stále dolu.

Je to imho ovela menej matucejsie ako povedat, ze ta GB karta ma 256MB RAM.
Souhlas. Prezentovat kartu jako 256MB je nesmysl.

O akom porovnani tu hovorime? Ten GB prototyp (2x NV43) vs napr. 6800GT? Potom by som si dovolil vypichnut 2 zalezitosti - 128MB vs 256MB RAM a 2x1 ROP quads vs 1x4 ROP quads...
Třeba, ale rozhodně bych nezdůrazňoval kapacitu RAM, protože FSAA rozdíl (pokles výkonu na GB x plnohodnotné 256bit /ať 6800 nebo X800) je znát i na aplikacích, kterým při FSAA 128MB dostačuje.