Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Abit NF7-S a mereni teploty

Junior Member
    Vliv
    253

Standardní Abit NF7-S a mereni teploty

Jak je to s presnosti mereni teploty zvlaste na procesoru?Cetl jsem,ze neni zrovna nic moc presna.Me jde ale o drobet jinej problem.Stava se mi,ze zapnu pocitac a po cca 1h provozu ve Win mam teplotu kolem 40°C,ale kdyz ho zapnu druhy den,tak po stejne zatezi i za stejnych okolnich podminek mam trebas jen 30°C,je divny ze rozdil je az 10°C,je to u tehle desky normalni?

Standardní

Normálne to nie je...btw. Kde zisťuješ teploty Môžu sa líšiť teploty z čidla v sockete/CPU....Ale každopádne by rozdiel nemal byť 10 stupnov...
    ** MB: Gigabyte P35 DS3R ** CPU: E4500 @ 3300 11x300 ** RAM: Corsair DDR3 2x2GB 1200MHz ** GK: Gigabyte GTX 260 OC ** HDD: Samsung 1TB + Samsung 250GB ** AC Freezer ** Leadtek WinFast TV2000XP Global ** Benq MP512st **
    ** MB: MSI P35 Neo ** CPU: E2160 @ 3150 ** RAM: Apacer 2x2GB 800MHz ** GK: Gigabyte 9600GT ** HDD: Samsung 160GB ** AC Freezer **

Junior Member
    Vliv
    253

Standardní

Citace Původně odeslal mortician
    Normálne to nie je...btw. Kde zisťuješ teploty Môžu sa líšiť teploty z čidla v sockete/CPU....Ale každopádne by rozdiel nemal byť 10 stupnov...
    No,uvadi to ta utilitka ten Abit EQ
    jinak meri to nejak uplne nanic v mistnosti,kde je tak 19°C to ukazuje teplotu na CPU 23°C ted zrovna,takze to je shit jak krava

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355

Standardní

Ono taky dost zalezi na verzi biosu
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Standardní

Citace Původně odeslal Icar
    No,uvadi to ta utilitka ten Abit EQ
    jinak meri to nejak uplne nanic v mistnosti,kde je tak 19°C to ukazuje teplotu na CPU 23°C ted zrovna,takze to je shit jak krava
    S programama primo od vyrobcu desek mam ty nejhorsi zkusenosti. Easytune, nebo jak se to menuje, od Gigabytu mi ukazovalo totalni kraviny, otacky ventilatoru pres 3000-skutecnost 1800, teploty vo 5 stupnu jinak (zalezi samo kde je cidlo, ale tam to kolisalo neskutecne). Zkus co bude ukazovat Aida nebo bratr Everest
    A muzu se zeptat co mas za chladic, jen tak pro info ?
    | P67 + 2500K@silent |

Junior Member
    Vliv
    253

Standardní

chladic mam TT Silen Boosta

Junior Member
    Vliv
    253

Standardní

jinak mam ten TT Silent boost na 2600+ batikovi,ted jsem jen tak kouknul do biosu a teplota je stabilne kolem tech 38-40°C,ale ve Win to proste porad zobrazuje 29°C.Resnul jsem kompa a ted uz to i ve win hazi teplotu kolem 38°C,mam ten oficialni programek od Abitu.Divny je mi jeste to,ze v bisou mi to zobrazuje jen otacky vetraku na CPU,ikdyz mam do CHASE fan pripojenej vetrak,naopak ABIT EQ ukazuje ve win otacky obou vetraku...

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

jinak mam ten TT Silent boost na 2600+ batikovi,ted jsem jen tak kouknul do biosu a teplota je stabilne kolem tech 38-40°C,ale ve Win to proste porad zobrazuje 29°C.Resnul jsem kompa a ted uz to i ve win hazi teplotu kolem 38°C,mam ten oficialni programek od Abitu.Divny je mi jeste to,ze v bisou mi to zobrazuje jen otacky vetraku na CPU,ikdyz mam do CHASE fan pripojenej vetrak,naopak ABIT EQ ukazuje ve win otacky obou vetraku...
    ja na stejne desce pouzivam speedfan, a ukazuje me to ,,spravny,, teploty
    to ze ti to v biosu neukazuje je mozna tim, ze etn vetrak toci min jak 1200 ot.
    ale ja mam modded bios a tvuj bude asi jinej
    jak psal masster zalezi hodne na verzi biosu
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní Re: Abit NF7-S a mereni teploty

Jak je to s presnosti mereni teploty zvlaste na procesoru?Cetl jsem,ze neni zrovna nic moc presna.Me jde ale o drobet jinej problem.Stava se mi,ze zapnu pocitac a po cca 1h provozu ve Win mam teplotu kolem 40°C,ale kdyz ho zapnu druhy den,tak po stejne zatezi i za stejnych okolnich podminek mam trebas jen 30°C,je divny ze rozdil je az 10°C,je to u tehle desky normalni?
    Abit NF7 (a nielen táto séria...) má všeobecne známy problém, že po prvom zapnutí compu ukazuje nezmyselné teploty (ten Winbond čo meria teplotu sa nestihne po zapnutí správne inicializovať ). Pomôže reštart compu po nejakej chvíli. Druhý problém je v BIOSe - Abit používa rôzne kompenzačné koeficienty - na základe teploty okolia (druhé tepelné čidlo) mení koeficienty, podľa ktorých je počítaná (v tomto prípade už iba odhadovaná ) teplota procesora. Funguje to zhruba tak, že pri nízkej teplote okolia k nameranej hodnote "niečo" pripočíta aby kompenzoval tepelný rozdiel medzi zadnou stranou procesora a jadrom. Problém je v tom, že keď počas prevádzky stúpne teplota v kejse, tak tie prepočítavacie koeficienty už neplatia...
    Pomôže opäť reštart compu - vtedy sa znova nastavia tie koeficienty podľa reálne nameraných hodnôt.

Takže moja rada je nasledovná: Ak chcete aby vám doska ukazovala reálnu hodnotu teploty procesora, tak comp zapnite, nechajte zohriať na bežnú prevádzkový teplotu a urobte reštart (nemusí byť tvrdý reset - stačí reštartovať Win...)
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Mozem len potvrdit...Po prvom zapnuti ukazuje doska az privelke teploty, ale po restarte sa daju do normalu. Je to zaujimavy jav, ale zvikol som si
    AthlonXP 1700+ B0@2200mhz,1.825V(watercooled)|Abit NF7-SL ver.2.0 (watercooled)|Giga-byte Radeon 9000pro @ 320/300|Seagate 30GB|CD-RW Lite-On|RAM 384MB Twinmos 266mhz|WC: 2 erty waterbloks,Sicce Nova 800l/h,mosadzny radiator,silikonové hadice|

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Na mojej NF7 doske po namontovani noveho chladica asi tak po 2 hodinach behu mi to zacalo ukazovat hodnoty typu +136, -120, 0.... teda asi sa niekde nieco pos..lo... Mohlo by to byt tym, ze som prilis silno prisroboval taku tu svorku zo spodku dosky a nieco sa tam rozbilo? Alebo to mam ist reklamovat? :-)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání