Krokovy motorek, co hybe hlavickami? Chlape, ty ses fakt expert, reknes nam tu jeste neco? Ale prosim uz ne takovy masakry, ber ohledy, malem jsem spadl ze zidle...

No budes se divit, ale kdyz ta voda ma neco ochladit, tak se jaksi musi trochu ohrat, to je ZZE. Jak moc se ohreje zavisi predevsim na prutoku kapaliny, pokud je maly, ohreje se vic.

A k te cerne barve, to byl vtip, ze? Podle tech uvah o eloxovani jsem nabyl dojmu, ze o fyzice neco vis, ale tohle...ty jsi asi nekde neco slysel o zareni cereho telesa, co? No tak na barve samozrejmne nezalezi ( u tepelneho zareni), dokonce nezalezi ani na materialu, zalezi jen a pouze na teplote (intenzita rozste se 4. mocninou teploty a maximum se linearne posouva k vyssim frekvencim, kdyby te to zajimalo)

Citace Původně odeslal trodas
Ehm, to je ale vtipny thread!

Docetl jsem se zde, ze u serioveho zapojeni CPU a GPU bloku se v CPU bloku voda ohreje... Neuveritelne.
Cipy se nehreji (minimalne), hreje se motor co toci diskem a krokovy motor, co hybe hlavickami.

Pouziva se cerna barva aby se vyzarovani tepla podporilo este radiacnim efektem, ale ten je tak zanedbatelny (a rychle jde do kytek, kdyz na mily cerny chladic posviti slunce ) ze se zde dostavame spise do oblasti teoreticke fyziky, a vzdalujeme se nasi milovane praxi