Citace Původně odeslal Matio
Tak jsem testoval rychlost disku a vytížení procesoru u kamošů. Výsledek je ten, že při mazání velkého objemu dat o malých souborech (použil jsem hru Half Life 2, která má asi 4,1 GB a velmi mnoho malých souborů) je vytížení procesoru taky takřka maximální, ale rychlost mazání je několikanásobně vyšší, než u mně. Disk pracoval rychleji. Jedna testovací sestava byla podobná, jako moje, čili deska s nForce2 a diskem PATA 80GB a jedna deska s nForce3 a diskem SATA 120GB.
Není teda možné, že jsou nějak zasviněné Windowsy nebo HDD moc fragmentovaný? Zkoušel jsem defrag z Windows a jelo to asi 20 hodin. Po skončení jsem spustil Norton disk doktor a ten mi napsal, že je disk fragmentovaný a že je nutné ho defragmentovat. Existuje nějaký dobrý defragmentátor?
Možná, že kdybych zformátoval HDD a nainstaloval Windows znova, že by to fungovalo v pohodě, ale do toho se mi nechce...
Už nevím, co s tím...
Napr. OO Defrag nebo DiskKeeper - velice kvalitni softy, defrag z win stoji za h...., ta fragmentace muze mit vliv (na rychlost mazani 40k souboru urcite ). Ja si vsiml, ze mi to dela jen mezi dalsim PATA diskem. Mezi tema dvema co mam v podpisu mi to nedela. Mezi dvema SATA disky taky ne.
Update BIOSu radicu nepomohl.