Mam sve cerpadlo umisteno v boxu pod stolem:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...4&c=8&d=1&v=v2
(na obrazku jeste Eheim 104
...aby bylo hezky potichu a pryc z dohledu - a take na spodku WC loopu. V soucasne dobe predelavam cely system na 1/2" hadicky a take na to, aby dobre tesnil - netekl za zadnych okolnosti.
A tady je problem. Kdyz uz jsem si reservoar udelal vlastni ( http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=63317 ), aby netekl, bloky mam otestovany - tak posledni vec, co teci muze je cerpadlo - a take ze tece![]()
Po rozebrani bedny jsem zjistil, jak moc a ze si Iva opravnene stezovala na smrad - tekutina z chlazeni (hy-per lube) na mazani a likvidaci povrchoveho napeti vody nasakla do molitanu a te zelene hmoty tak, ze z nich udelala cihly, smrdici jak cap. Des![]()
Takze v soucasny dobe testuji vsechno alespon 2m vodnim sloupcem.
Problem - Eheim 1250 mi tece. Tece to v celnim rozebiracim spoji, kde se zasouvaji do sebe ty konusy (za tim je vrtulka) a je tam gumovy O-krouzek. Zkousel jsem tam pod ten O-krouzek pridavat teflonovou pasku - uz jsem malem ulomil ty 4 nozick, pri zatazeni toho vika- a stale to teklo. Zkousel jsem sehnat vetsi O-krouzek, nemaji nikde, alespon v Prerove urco nee. Zkousel jsem pridat dalsi, velmi tenky O-krouzek vystrizeny z siroke duse, aby se ten puvodni lepe "vystrcil a tesnil", opet to temer neslo uzavrit, ale stale to statecne teklo... Kapka za kapkou, ale tece...
Zkusil jsem srovnat ty konusy 800 smirkem a zacalo to teci primo curkem!
Tak jsem do toho, jako zoufaly posledni pokus, natentoval silicon, nejdrive malo, pac to slo moc lehce zavrit, pak vice, nechal jsem to 14h (24h na plnne zaschnuti) a stale to este malicko, ale presto - kape.
Asi zkusim pridat toho siliconu, ale kdyby mel nekdo s touhle nocni murou nejake zkusenosti, tak uvitam.
Predesilam ze:
a) Eheim 1048 mi netece, ani kapku, v pohode
b) zadny spoj, co jsem vyrobil ja, este netekl a fakt to tece v danem miste
c) potrebuji to zrovoznit rychle a 100% - estlize to tece pri statickem tlaku 2atm, co to asi udela pri vibracich a zahrivani + tlak a mozna vyssi?
Konstruktivni napady vitany. Ja uz jsem v koncich a desive nasranej...