Mě to pořád není jasné, na čem se tu vlastně brečí.

Pominu-li fakt, že jsou oblasti, kde prostě solidní net není a ještě dlouho nebude, tak v těch ostatních oblastech je možnost si vybrat takový tarif-nabídku, aby to splňovalo Vaše požadavky. Když potřebuju auto, aby mi odvezlo rodinu na dovolenou, cement na barák, kámoše na ryby i s vercajkem, tak si nekoupím třídveřový Punto, ale přesně odpovídající VAN. Takže jestli chci poslouchat nonstop rádio, stahovat dema her a programů v hojné míře, sledovat online video a podobně, tak si k sakru pořídím net bez omezení dat s rychlostí, která mi vyhovuje a nebrečím na 256kb lajně s 4GB maxdat, že je to zlodějina. Pokud to z nějakého důvodu není v dané oblasti možné, není to vina toho, kdo tuto službu nabízí jinde, nebo toho, kdo sice v oblasti něco nabízí, ale zrovna ne to, co bychom chtěli. Všechno má svoji cenu a pro různě sestavené tarify a nabídky různých operátorů to platí jakbysmet. Každej operátor nemá možnosti zajistit uživatelům cokoliv a ještě nejlépe grátis, nebo jen za pusu. Mě to sice taky štve, ale jsem realista a chápu to docela normálně. Za poslední dva roky se zvedla kvalita, nabídka i rychlost připojení na úroveň, kterou jsem sám ani nečekal.

P.S. taky by mě zajímalo, na co jsou komu dvě instalace Linuxu měsíčně ..... a vůbec čehokoliv podobného. Pokud to není pro domácí použití, pro které je běžné, levnější připojení zde probíráno, tak to sem snad ani nepatří.