Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Eheim 1250 tece a tece... :-(

Standardní Eheim 1250 tece a tece... :-(

Mam sve cerpadlo umisteno v boxu pod stolem:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...4&c=8&d=1&v=v2
    (na obrazku jeste Eheim 104
    ...aby bylo hezky potichu a pryc z dohledu - a take na spodku WC loopu. V soucasne dobe predelavam cely system na 1/2" hadicky a take na to, aby dobre tesnil - netekl za zadnych okolnosti.
    A tady je problem. Kdyz uz jsem si reservoar udelal vlastni ( http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=63317 ), aby netekl, bloky mam otestovany - tak posledni vec, co teci muze je cerpadlo - a take ze tece
    Po rozebrani bedny jsem zjistil, jak moc a ze si Iva opravnene stezovala na smrad - tekutina z chlazeni (hy-per lube) na mazani a likvidaci povrchoveho napeti vody nasakla do molitanu a te zelene hmoty tak, ze z nich udelala cihly, smrdici jak cap. Des
    Takze v soucasny dobe testuji vsechno alespon 2m vodnim sloupcem.

Problem - Eheim 1250 mi tece. Tece to v celnim rozebiracim spoji, kde se zasouvaji do sebe ty konusy (za tim je vrtulka) a je tam gumovy O-krouzek. Zkousel jsem tam pod ten O-krouzek pridavat teflonovou pasku - uz jsem malem ulomil ty 4 nozick, pri zatazeni toho vika- a stale to teklo. Zkousel jsem sehnat vetsi O-krouzek, nemaji nikde, alespon v Prerove urco nee. Zkousel jsem pridat dalsi, velmi tenky O-krouzek vystrizeny z siroke duse, aby se ten puvodni lepe "vystrcil a tesnil", opet to temer neslo uzavrit, ale stale to statecne teklo... Kapka za kapkou, ale tece...
    Zkusil jsem srovnat ty konusy 800 smirkem a zacalo to teci primo curkem!
    Tak jsem do toho, jako zoufaly posledni pokus, natentoval silicon, nejdrive malo, pac to slo moc lehce zavrit, pak vice, nechal jsem to 14h (24h na plnne zaschnuti) a stale to este malicko, ale presto - kape.
    Asi zkusim pridat toho siliconu, ale kdyby mel nekdo s touhle nocni murou nejake zkusenosti, tak uvitam.

Predesilam ze:
    a) Eheim 1048 mi netece, ani kapku, v pohode
    b) zadny spoj, co jsem vyrobil ja, este netekl a fakt to tece v danem miste
    c) potrebuji to zrovoznit rychle a 100% - estlize to tece pri statickem tlaku 2atm, co to asi udela pri vibracich a zahrivani + tlak a mozna vyssi?

Konstruktivni napady vitany. Ja uz jsem v koncich a desive nasranej...

Standardní

Tak jsem to zalil naprosto nechoutnou hromadou cerneho siliconu, a stale to tece... Uz nevim, co s tim mam delat. Asi to zkusim proste zepredu celicke zalit a nazdar.

Par fotek, abyste mi kdyztak mohli lip poradit:

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=eheim&d=1&v=v2

Help!

Standardní

Du sehnat velkou tubu siliconu do Baumaxu a zalit cely ten predek - lepsi napady?

Estli to vyresim timhle ovsem nevim...

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    Du sehnat velkou tubu siliconu do Baumaxu a zalit cely ten predek - lepsi napady?

Estli to vyresim timhle ovsem nevim...
    nedelal bych to.
    kdysi jsem tak opravoval SICCE IDDRA (1200lph) a teklo to stejne akorat to jeste vic dok...

nejlepsi by bylo ten dil zkusit vymenit, popripade cerpadlo rozdelat a kvalitne slepit. silikon fakt neee
    .

Standardní

No tak tohle se ani nedivim ze to tece, kdyz je to tak pomordovany. To ta vrtulka neco semlela ne? Problem je v tom ze to co bys potreboval vymenit (ten domecek kolem vrtulky) asi bude problem protoze to drzi pohromade s celym cerpadlem. Napada me jedine to presoustruzit na vetsi prumer a do toho udelat nejakou vlozku ktera musi mit hladkej povrch hlavne tam kde doseda o-krouzek.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Vrtulka nic nesemlela, panove, problem je v tom, ze pri zalepovani te celni prechodky se sekundove lepidlo dostalo az tam, a tak jsem to trosku ocistil, vyskrabal a tak...

Nic moc, ale nenapadlo me nic lepsiho, jak to odstranit, fakt ze ne.

Prokop - na tom cerpadle se da rozdelat vec jedina a ta netesni, ani s hromadou silikonu a dorrvanym o-krouzkem na hranici likvidace. Nemyslim si proto, ze bych to nemel delat, naopak...

Paolo.n - ja se teda divim, o-krouzek by mel tesnit suprove, i kdyz to neni dokonale... Mimchodem to teklo uz pred mym zasahem, takze asik tak...
    To co navrhujes je sice hezky, ale trvalo by to dalsi tyden a na to nemam cas. Ja to proste risknu a pujdu do toho, pripadne jsem koupil odstranovac silikonu, tak se to snad este bude dat rozebrat, mno... Podle me nejnovejsi teorie ta netesnost neni v spoji, ale jinde a pac nevim kde, tak to zaliju silikonem cely a tim se to utesni. No.

Lame, ale nenapada me nic lepsiho a uz me to tak sere a toci, ze nemam na vybranou. Koupil jsem jakysi spesl vysoce oddolny silikon (229Kc Baumax, Motorovy Silikon) na motorove vany, oddolny proti vsemu a tak ... 20min zaschnuti, no, tak 2h dostane, pri tom mnozstvi...

Standardní

Tak, "zapraseno", eh.... toz jsem zvedav, tak zitra v 11... to zkusim... modlim se...

http://ax2.old-cans.com/galerie.php?p=eheim&d=1&v=v2

Kdyz se na to tak podivate - tak uz to preci NIKDE teci nemuze, ani kdyby chtelo? Ne?

V kazdem pripade muzeme zkusit tipovat a sazet.

Ja sazim, ze uz to nepotece

Standardní

Kudy by to mohlo tect jinudy nez kolem toho o-krouzku, nebo ty nasavaci fitinky? Leda ze by to bylo nekde praskly.
    Cervenej silikon je good, mam vyzkouseno, tesnil jsem s tim vodni pumpu na motoru - nouzovka, ale tejden to vydrzelo.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Paolo.n - presne tak. A nasavaci fitinka je tak super zalepena ze tam to nehrozi... Praskliny se hrozim, ale vyliti celeho prostoru by melo eliminovat i ji, no ne?
    Rad slysim, ze jsem vybral dobre - ale, kua, co to? Jen tyden?!?!

A ne, jeste jsem jaksi nemel odvahu to prubnout - povrch se uz jevi tuhy, dost to ale pruzi a po odlepeni tech 4 prouzku pasky z boku se z jednoho primo vyvalil jeste tekuty silicon - ja bych rek, ze pokud to nebude mit pristup vzduhu, ze to vlastne uvnitr ani nikdy neztuhne, ze?

Standardní

Silikon vetsinou na vulkanizaci nepotrebuje az tak prilis teplo , ale vlhkost.
    (pomuze i kropit, ne primo macet)

RADEK
    Frezovani na 3DCNC frezce

Standardní

Myslim, ze jsem zvitezil!
    Pred 5 minutami jsem nejdrive zkusil svou pusiu tlakovat vzduchem a zdase, ze to zatracene cerpadlo uz netece! ...cca 1.5m sloupec vody a zatim ani kapka - evidentne to neema kudy, ze, hehe... Tedka este estli to bude jeste cerpat - jestli ten silikon nezatek nekde, kde nemal a podme... jdu do obchodu, pak zkusim test cerpani :-P

Radek-b - neco na tom muze byt, vodicku tedka dostalo, tak at se predvede ...rikas - pokropit to?

Co kdyz to mekke, neproschnute necham tak naveky? Treba to bude lepe tlumit zvuk, hehe

Standardní

Tak jsem to tesneni precenil, po delsi dobe namahani (tak 45min+?) to zacalo teci - nahore. Nejdrive jsem si rikal, ze se asi uvolnila ta vrchni fitinka, ale po jejim dorvani to teklo stale, tak jsem se zadival pozorneji a 2mm od ni to vytika z jednoho z tech 4 bocnich otvorku, eh...

Tak jsem tam priplac zas trosku silikonu, este hodku pockam (pisou 20min, ale ja nim neverim) a uvidime.

Jinak to vypada nadejne, nikde jinde to netece... ...ten jen - drzi silikon na silikonu...

Standardní

Tak jo, drzi - ale...

Zacinam se obavat, ze to cerpadlo je na tejne misi, jejimz cilem je zbavit me poslednich zbytecku meho duvevniho zdravi - ano, dira, ze ktere to teklo posledne uz netece. Zato se objevila jina, zcela malinka ale nerijemna direcka tam, kde jsem to necekal, u vrchni konexe. Alespon ze ten spodek/celo uz je definitivne dobrej (doufam!) a ze uz nikdy nepotece...

PS. dalsi test v 9h ...

Standardní

Napiš jak to dopadlo, tohle je fakt smůla, držím palce

Standardní

to je prostě divný!
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Senior Member Avatar uživatele SajmoN
    Věk
    45
    Vliv
    290

Standardní

to je proste posthunt
    | intel i3 12100f | noctua NH-U12F | asus TUF Z690-plus | kingston 32GB 3600 | gigabyte RTX2070 super
    | samsung SSD 860 EVO 250GB | wd 20earx | benq cosi 27"| logitech G600 | microsoft X6
    | seasonic
    S12-430 | diy acrylic ikea kallax case
    | “The future is already here—it is just unevenly distributed.”

Standardní

Tak test v 9h odhalil dalsi dirku, u vrchniho pripojeni, tentokrat vzadu - tam se nedal a neda silicon moc dobre dostat, protoze je tam telo sroubu/spony na hadici, eh...
    Tak jsem to zamazal a rano otestoval a hle, zase jedna dirka v predu (stale vse na vrchni konexi...)

Kurna, to je v pytli, furt to tece, vzdycky si to najde nahore nejakou skulinku.... des. Zas tam musim dat dalsi vrstvu siliconu... Anebo vysrobovat cely ten vrsek, do zavitu natento silicon a zatahnout...?

Jako uz moc nevim, co s tim a docela me to...

Standardní

Tesni to!!! Huuuuraaaaa! ...ted este dynamicky test, mmt, vyfotim jak tom tedka vypada.... Co je to za hruzu...
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=e...1&c=8&d=1&v=v2
    Tak, cerpa a zatim zadna kapka, uvidime - ale tlak to ma takovy, ze to rozvlnuje celou vanu!
    Az mam strach, estli muj supervelky reservoar nebude maly a nebude ta voda v nem strikat a splichat...

Standardní

Vzhledem k tomu, že se fakt bavíš sám se sebou, tak to lockuju ...

Pokud s tím máš nějaký problém SZ.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání