Citace Původně odeslal trodas
Co se tyce tlaku vody arustu talku s teplotou, tak tam to zavisi na teplotni roztaznosti a URCITE se to neda zanedbat. Kdybys nekde vystaral, jak se zmeni objem vody z 20C na 70C, tak by to bylo zajimave
Spocitat se to da (co taky ne, ze ? ). Pokusim se to pres vikend najit, driv se k tomu asi nedostanu.
Citace Původně odeslal trodas
Pro predstavu, jaky tlak je blbyho necelyho 0.5 atm - zaslepku v druhem otvoru jsem realizovat tak, ze jsme vzal fitinku pro 3/8" hadici, prevrtal jsem ji na 8mm, pomoci kladiva jsem do ni narval sekundovym lepidlem namazany 8mm preveny kolik po cele jeji delce.
A kdyz jsem to naplnil vodou a zavesil a sel se dolu podivat, tak "jakovy" z toho dreva v dane fitince "vyrustala" kapka. Smaznu prstem, ale uz roste znovu.... Neuveritelne. Dodam foto, abyste videli, jak takova zaslepka vypada.
Nevim jestli je vhodne neco zatesnovat drevem. Nebylo by lepsi tam vrazim plastovy kolik ?
PS: tedka si kamos sehnal vodnika, sestavil to a jedno tesneni u nejake redukce si delal...dorval to jako prase a presto kdyz zavre Galaxiho expanzku, tak mu to zacne tou redukci prokapavat. Kdyz expanzku otevre, tak nekape nic