Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: pango s backendem Xft?

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní pango s backendem Xft?

koncene jsem se odhodlal vys..t se na MDK, kterej me opetne necim nas..l, takze uz mam par dni woodyho, (docela prace leccos confit, ale zas vim jak se to dela a naucil jsem se milovat links jenze bych rad gtk2. Po mnoha configure && make && su && checkinstall jsem se dostal do faze, ze pango (zavislost gtk) se mi nechce zconfigurovat s backendem Xft. porad pise jen backend: X. nevim co s tim.. zkousel jsem instalit fontconfig, freetype, a hafo jinych veci, (vesmes vsechno jsem tahal z webu v novych verzich) ale porad stejny vysledek Nevi nekdo kde ten backend sezenu? -resp co nainstalovat abych to zkompilil i s nim? kdyz jsem hledal zft, vzdycky me to posilalo na fontconfig.org, nebo tak nekam..-odtud jsem to samozrejme nainstalil.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Nejaky duvod, proc kompilujes neco, co v Sarge urcite je? Sarge je sice stale testing, ale uz je nejakou dobu zmrazeny. Woodyho na desktop bych nepouzival, je dva nebo tri roky stary.

Standardní

No chodici fontconfig potrebujes urcite, ale Xft je tusim soucast XFree/XOrg vcetne C headers. Takze hledal bych tam.

Jinak doporucuju Debian testing (Sarge), zanedlouho (no uz se to planuje pekne dlouho) bude stable
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    No chodici fontconfig potrebujes urcite, ale Xft je tusim soucast XFree/XOrg vcetne C headers. Takze hledal bych tam.
    A jo, mas pravdu. Mam pocit, ze potrebujes X verze 4.3, ktere ve Woodym rozhodne nejsou. Pokud mas dostatecnou linku k netu, doporucuju updatovat na Sarge nebo nejlepe na unstable (to ber s rezervou, jedu na unstable rok a pul a je to stabilni, jenom je hodne aktualizaci)

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    Citace Původně odeslal Gargamel
    A jo, mas pravdu. Mam pocit, ze potrebujes X verze 4.3, ktere ve Woodym rozhodne nejsou. Pokud mas dostatecnou linku k netu, doporucuju updatovat na Sarge nebo nejlepe na unstable (to ber s rezervou, jedu na unstable rok a pul a je to stabilni, jenom je hodne aktualizaci)
    ale obcas je neco kept back a ja tak jednou nemel mesic Konsoli (gnome-terminal rulzzz)
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Vliv
    298

Standardní

No o tom sargi vim, ale tak chtel jsem si to pro radost udelat sam..
    No co uz, tak teda jinak, jak co nejsnaz premigrovat na sarge?
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    No o tom sargi vim, ale tak chtel jsem si to pro radost udelat sam..
    No co uz, tak teda jinak, jak co nejsnaz premigrovat na sarge?
    Udelat si to sam je sice hezke a obcas levnejsi, ale je to dlouhodobe neudrzitelne z hlediska spravy pocitace. Proste, co nejvice veci je treba mit z distribuce.
    Zmen si v /etc/apt/sources.list vsechno, co rika "stable" nebo "woody" na "sarge" a pak dva prikazy v konzoli:
    Kód:
    apt-get update
    apt-get upgrade

Vliv
    298

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání