takze trochu detailneji.. internetova zasuvka na pokoji -> switch c.1 z nej jeden kabel do kompu druhej vede o nekolik pater vis do switche c.2 -> na ten sou napojeny dva komply a dalsim kabelem to vede zas do jinyho pokoje kde je ten ovislink 1184Ar. Na ten je kablem pichlej dlasi clovek a pres wifi ma pripojenej notebook. pres chodbu sem pak pripojenej ja taky bezdratem.

Normalne sit nadetekuju a pripojim se ale:
Aby mi sit (a net) jel v pohode je potreba aby na tom Apcku byl muj komp nastavenej jako DMZ pc a dostaval tak vsecka unknown data. V takovym pripade mi net jede, stahovat ale porad nejde.
V pripade ze u toho DMZ nastavenej nejsu tak mi net a i pingovani na to apcko jde vzdycky jen asi 5 sec po zapnuti site. pak uz ne. Kdyz se odpojim a zase pripojim jede opet na par sekund.

tomu kamosovi s tim notebookem to pres wifi jede v pohode (i sosani) - akorat mam pocit ze prave kdyz su ja to DMZ pc tak mu to jet prestane.

Je mozny ze by to cely bylo zpusobeny nejkou nekompatibilitou v me sitovce? - mam ju jen pucenou .. a moc chvaly sem na nu neslysel,pry uznejaky problemy delala a je mi divny ze na notebooku mu to jede, zatimco me (s tim samym nastavenim apcka ne) a ze i kdyz ho nastavim na sebe tak stejne nemuzu sosat.

edit :ktem ip adresam .. mi co sme pripojeni pres to apcko mame adresy 192.168.1.1-3 .. apcko ma pak v teto vnitrni siti ipcko 192.168.1.254.
venkovni ip ma 10.10.5.92 .. podobny adresy maj i ti kamosi co sou pichli pred apckem do tech switchu. Ja mam jako vychozi branu to apcko.. apcko ma jako branu 10.10.4.1 - stejnou maji i ti co sou pres ty switche