Citace Původně odeslal Olda79
1) Jak jsem z prispevku pochopil, tak pokud delicka fsb/ram neni 1:1, tak to ma minimalni vliv na vykon, a tedy je lepsi jet asynchro, ale mit fsb vys, pokud to cpu snese a je to stabilni.
Samotne FSB (U A64 spis HTT) na vykon vliv nema prakticky zadny (pri stejne frekvenci CPU), to je dostatecne dimenzovane uz v defaultu.
Jak uz psal sisi, na vykon ma vliv prakticky jen vysledna frekvence CPU a takt pameti (coz je ale propojene s FSB, protoze takt pameti nemuzes mit vetsi nez FSB )

2) Jak ovlivnuje vykon dual channel? Je lepsi nemit pameti v dualu na vyssi frekvenci a treba synchro, nebo se snazit za kazdou cenu o dual
Dual bude pri nejakem rozumnem casovani vzdy vykonejsi, pokud rozdil v taktech pameti mezi singlem a dualem nebude opravdu hodne extremni.

3) Jaky pameti? Jak jsem pochopil z prispevku, je problem najit pameti na dual pri pretaktovani. A nechce se mi vrazet do pameti 10K (2x512MB). Takze se chci zeptat, jestli je realny koupit levnejsi pameti 2x512MB DDR500 a A64 3200+, a pak jet 10x250 synchro v dualu. Tohle berte jen jako priklad, nevim jestli je to realny.
Realne to samozrejme je, ale stejne tak se muze stat, ze to proste nepujde.