Citace Původně odeslal MK2
Ja som majitel 9800pro a vobec sa mi nepaci to co existuje v HL2 pre fx5900xt, pri fp16 to ide ako maslo,
Ako maslo? To ja som videl ine vysledky... napr. tu: http://www.beyond3d.com/forum/viewto...=421920#421920.
tak to ty lenivci mali spravit normalne, tie 5900vky boli mastne karty, a ked zoberiete 5900ultra alebo 5950tku tak to je voci majitelom tychto kariet ktore boli v aprili high end, pekny podraz,
Ale to ze NV spravila v pripade tejto architektury & PS 2.0 zle kompromisy, to je sumafuk, ze? A je voci majitelom NV3x nefer aj to, ze NV prisla s drasticky lepsou architekturou v podobe NV4x? Ved taketo velke generacne skoky sme uz zazili...
je mi luto ze Valve a niektori nateseny majitelia svojich radeonov to nechapu
Hlavne ze Ty presne chapes o co ide... Ja si v ziadnom pripade nenarokujem monopol na pravdu, ale snazim sa nevidiet veci ciernobielo. Ak chces hladat prapricinu tohto "problemu", potom upriam svoju pozornost na 2 firmy - MS (DX standard) & NV (NV3x architektura). To, ze sa NV3x drzali doteraz tak dobre v najznamejsich tituloch je (nielen, ale aj) zalezitostou angazovanosti NV v ich vyvoji a "sikovnych" trikov v driveroch. Teraz maju ale k dispozicii kompletny NV4x lineup od low-endu az po absolutny high-end (SLI), a tak uz prirodzene vykon NV3x nie je priorita. Takze tieto vysledky v HL2 mozu byt kludne predzvestou toho, co sa da v buducnosti ocakavat od shader-heavy titulov na NV3x...
P.S. naozaj by som privital temu riesenia pixel shaderov 2.0 aby fungovali korektne na 5900vkach, na forach v zahranici su veci castokrat aj pre mna dost dobreho anglictinara dost huste, a nezrozumitelne, lepsie ako sa bavit o Ati a Nvidii, je hodit sem skusenosti s fx5900 a spojazdnenim DX9 v rozumnych fps, co sa podla ohlasov v zahranici DA
Riesenie je jedine... snazit sa obmedzit ich pouzivanie. A ked uz, tak sa treba vyhybat oblukom full precision instrukciam (co sa nie vzdy da). Skratka, treba pri kodovani mysliet od zaciatku na tieto "problemy".