Ako maslo? To ja som videl ine vysledky... napr. tu: http://www.beyond3d.com/forum/viewto...=421920#421920.Původně odeslal MK2
Ale to ze NV spravila v pripade tejto architektury & PS 2.0 zle kompromisy, to je sumafuk, ze? A je voci majitelom NV3x nefer aj to, ze NV prisla s drasticky lepsou architekturou v podobe NV4x? Ved taketo velke generacne skoky sme uz zazili...tak to ty lenivci mali spravit normalne, tie 5900vky boli mastne karty, a ked zoberiete 5900ultra alebo 5950tku tak to je voci majitelom tychto kariet ktore boli v aprili high end, pekny podraz,
Hlavne ze Ty presne chapes o co ide... Ja si v ziadnom pripade nenarokujem monopol na pravdu, ale snazim sa nevidiet veci ciernobielo. Ak chces hladat prapricinu tohto "problemu", potom upriam svoju pozornost na 2 firmy - MS (DX standard) & NV (NV3x architektura). To, ze sa NV3x drzali doteraz tak dobre v najznamejsich tituloch je (nielen, ale aj) zalezitostou angazovanosti NV v ich vyvoji a "sikovnych" trikov v driveroch. Teraz maju ale k dispozicii kompletny NV4x lineup od low-endu az po absolutny high-end (SLI), a tak uz prirodzene vykon NV3x nie je priorita. Takze tieto vysledky v HL2 mozu byt kludne predzvestou toho, co sa da v buducnosti ocakavat od shader-heavy titulov na NV3x...je mi luto ze Valve a niektori nateseny majitelia svojich radeonov to nechapu![]()
Riesenie je jedine... snazit sa obmedzit ich pouzivanie. A ked uz, tak sa treba vyhybat oblukom full precision instrukciam (co sa nie vzdy da). Skratka, treba pri kodovani mysliet od zaciatku na tieto "problemy".P.S. naozaj by som privital temu riesenia pixel shaderov 2.0 aby fungovali korektne na 5900vkach, na forach v zahranici su veci castokrat aj pre mna dost dobreho anglictinara dost huste, a nezrozumitelne, lepsie ako sa bavit o Ati a Nvidii, je hodit sem skusenosti s fx5900 a spojazdnenim DX9 v rozumnych fps, co sa podla ohlasov v zahranici DA![]()