Stránka 6 z 8 PrvníPrvní ... 2345678 PosledníPoslední
Výsledky 126 až 150 z 199

Téma: Reservoar like Tank-O-Matic (work in progress)

Standardní

tak co nejake novinky ohladne ceny alebo terminu mozneho predaja ? Celkom by som uz prijal to mat v okruhu
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Tak, sorry, za prodlevu, eh, bohuzel, nevisi to na me - RadekB jeste nedodal vrsky/spodky na test lepeni, no
    Snad uz zitra to posta doruci?

Vemte to z ty lepsi stranky - alespon je ten prvni kousek s prasklinkami poradne otestovan myma extremnima teplotama, no

Ja vim, blba vymluva, ale fakt to nevysi na me a nemuzu s tim nic delat.

...druha vec je, ze budu tedka predelavat kompletne svuj WC system a tak ocekavejte nejaky ten vypadek - mozna i 2-3 dny Kdyz veci nepujdou jak maji, no
    Prehazuji radiator na muj pasivni, podle myho navrhu made by Erty + novej blok (MCW6002, pripadne Radkova cascada, co bude lepsi ) a vsechno to na 1/2" tubingu (konecne) + pokud vymyslim jak dostat dolu chladice, lepeny arctic silverem, tak i s chlazenim mosfetu vodou (CPU i RAM mosfety) ...

Alespon jsem si dneska prakticky odzkousel vodni chlazeni na vrtacce - slape to perfektne Kdo by rek, ze se s tim opravdu da vyvrtat 30mm dira prumer 5mm do kusu medi, aniz by se to prehralo - do plexi vrtam jen 16mm a 3,2mm prumer
    (aby bylo jasno, tak pokus o vrtani 3mm vrtakem do medi bez chlazeni dopadl neslavne - cca. do 6mm, silne vibrace a brink, a vrtak rupnul )

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Nieje podstatné chladenie, ale mazanie (teda u kovov - u plastov je to trocha inak...).
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    Nieje podstatné chladenie, ale mazanie (teda u kovov - u plastov je to trocha inak...).
    Ehm, sice silne OT, ale neni to uplne tak presne. Chlazeni JE dulezite stejne jako mazani.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní

Pratele, ja tomu vubec nerozumim
    Ja jsem jen pocitacovej silenec a perfekcionista.
    Vim, jak to udelat, aby dirka vypadala dobre az suprove - a sice chladit.

Mazani je dulezite u rezani zavitu - RadekB tedka experiementoval s rezanim zavitu a nedopadlo to zdaleka tak dobre, jako kdyz to delam ja...

Ad. novinky, na ktere vsichni netrpelive cekate - zadne nejsou. RadekB stale jeste nedodal material na 2 testovaci kus - je i to nanejvise trapne, ale nejsem ho k tomu schopen zrejmne dokopat.
    Nevim co s tim mam delat.

Member
    Vliv
    274

Standardní

Ahoj Trodas.

Bol by to problem u teba predat mi cca. 15-20 cm tej trubky ?
    A zaslat mi ju na jednu Brnensku adresu ?
    Uz som preskumal trh ale nikto mi nepreda tolko kolko potrebujem ja.
    Lebo to co chcem vyrobit ja, tak to mi nebude ochotny vyrobit asi nikto len moj taticek
    A ja tu expanzku fakt uz moc potrebujem.

Skus aspon pouvazovat.

Dakujem.
    ABIT- KX7-333 | Athlon XP M 2600+@2,6GHz(193*13,5@1,75V) |watercooled | PQI 1408 MB DDR (400)
    MSI G4-Ti4200 128 MB (300/608) / VTP VIVO 8886/ | WD 80Gb 8mb cache | Fly 3000FM | DVDRW Pioneer 109 XL |

Standardní

FERANY - tak od techhle OT dotazu jsou snad SZ, ne? ...jinak trubku si muzes koupit celou (a resit rezani, vyjde te to bajecne levne ) - a me zase logicky bude vic vyhovovat z te trubky udelat reservoar, abych pokrocil ve splaceni toho testing reservoaru co mam

Jinak me este k tematu napadlo, ze by nebylo od veci udelat tlakovy test, co ten reservoar vlastne snese. Problem je, ze tlaku moc nerozumim.
    Mam v tom mam gulas a nevim ani jak se tlak meri Vzpominam si na atmosfery, bary a milibary (neni to 1m vodniho sloupce? - bar?), anglani meri v psi (to bude asi neco jako pressure per inch)...rodas: ...pak jsou tu nejaky jednotky meteorologicky pouzivany (paskaly/hektopaskaly)
    A jaky je treba tlak v vodovodnim potrubi?
    ...otazky, otazky, otazky...

Test si predstavuji jednoduse - jeden 3/8 fininek prevrtam na 8mm a zarazim do nej, sekundovym lepidlem natreny 8mm kolik To je ucpavka. Do druheho vstupu zasroubuji normalni fitniku s pripojenou rekneme 2-4m hadici. Tu zvednu nahoru (vodni sloupec) a pomalu (aby vzduch utekl, i kdyz pro tlak to nebude mit asi vliv) to naplnim vodou.

Jaky tlak vlastne dole bude?

Nekdo, kdo tomu rozumi?

Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    Jaky tlak vlastne dole bude?
    Nekdo, kdo tomu rozumi?
    Sice si nejsem jisty, jestli te chapu spravne, ale pokud chces urcit jen tlak vodniho sloupce, tak se pocita P=h (v m)*1000(+/-)*9.81. Vyjde ti tlak v Pa. Ty jednotky o kterych jsi psal te nemusi zajimat. V pripade potreby jde na googlu najit jednoduse jejich prevody.

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Ak máš hustilku od auta z manometrom, tak to môžeš skúsiť jednoduchšie - jeden fiting zapcháš, na druhý dáš hadicu, na to pripojíš hustilku, rezervoár strčíš do vedra z vodou aby si videl unikať bublinky a pumpuješ, kým to nevystrelí

BTW: táto metóda je podstatne nebezpečnejšia ako tlakovanie vodou! Ak ti povolí rezervoár naplnený vodou tak maximáne vyplavíš garáž. Ak povolí rezervoár natlakovaný vzduchom tak vybuchne!
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Vliv
    334

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM
    Ak máš hustilku od auta z manometrom, tak to môžeš skúsiť jednoduchšie - jeden fiting zapcháš, na druhý dáš hadicu, na to pripojíš hustilku, rezervoár strčíš do vedra z vodou aby si videl unikať bublinky a pumpuješ, kým to nevystrelí

BTW: táto metóda je podstatne nebezpečnejšia ako tlakovanie vodou! Ak ti povolí rezervoár naplnený vodou tak maximáne vyplavíš garáž. Ak povolí rezervoár natlakovaný vzduchom tak vybuchne!
    No kdyz to bude delat v kyblu a nebude do toho cumet z peti centaku, tak i pripadne rozleteni neni tak strasne...nedela plast reaktoru

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

koukam, ze to jeste neni hotovy... ja myslel ze uz je to davno vsechno prodany, taakzeeee:

hlasim se taky o jednu expanzku kdyby bylo mozno tam dat fitinky 1/4" a 1/2" a k tomu to stejne do zasoby po jednom kuse, byl bych vdecny.. pokud nemuzes sehnat 1/4" tak oboje 1/2" bez nahradnich
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

Jackar - ano, vetsina (ja mam dojem, ze vsichni) vyrobci sice nepocitaji s tim, ze by teplota vody mohla dostoupit az 70C, ale meli by. P4 zvladne az 130C, takze proc by teplota vody nemohla dostoupit 70C...?
    Ja zkousel procik i na 86C, mobily davaji 100C bezpecne, a co? Ani o 1Mhz nebyl O/C horsi, takze co?
    Muj reservoar je delany tak, aby vydrzel.

janko_hrasko - termin dodani zacina vypadat realne na brzy

PetrT - slozite pumpovani a mereni manometrem hodmal nahradit jednoduchou zkouskou vodnim sloupcem, tak 4, 4,5m
    Co se tyce tlaku, tak v okruhu JE tlak, voda se pri zahrati (stejne jako ta trosku vzduchu) roztahuje a tlak vznika. Proc by asi DangerDen testoval bloky na 1000 psi?
    K tomu tlaku, tak 1m vodniho sloupce je 0,1 atmosfery. 1000psi ej ale neuveritelnych 68 atmosfer!

Warlord - bohuzel, vse pokracuje 2x pomaleji, nez bych rad ja a 3x pomaleji, nze bytste radi vy... Radek zdrzuje, ponejvice...
    1/4" fitinka? to je jako co? Mam nejake 3/4" a hlavne pocitam s 1/2" fitinkami jao standard ve vodnim chlazeni. Nikdy jsem o 1/4" neslysel... Urcite se daj koupit, ale proc si kazit prutok malou hadici

Jinak mam dobre zpravy.
    Vyroben 2 kus expanzky, tentokrat jsem lepil volnejsi cela, a vysledek je temer perfektni. Zadne prasklinky v lepidle - max jsou tam malinke mapy - ale holt, je to lepeni, no, dokonale to asik nikdy nebude - ale zlepsuji se s kazdym kusem
    Jeste ji prozenu tlakovym testem, aby bylo jasne, estli vydrzi, a muzu rozjet vyrobu.
    Takze panove, je pomalu cas rozbit prasatka...

Standardní

paráda prasátko je už na prasknutí
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Standardní

Jojo sak vies ze ako tuzim po tej expanzke takze pripraveny vzdy na prijem.

PS: nieco by si mi mohol napsat k tomu uchyteniu tej expanzky kvoli tomu co som ti pisal na SZ dik
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Warlord - bohuzel, vse pokracuje 2x pomaleji, nez bych rad ja a 3x pomaleji, nze bytste radi vy... Radek zdrzuje, ponejvice...
    1/4" fitinka? to je jako co? Mam nejake 3/4" a hlavne pocitam s 1/2" fitinkami jao standard ve vodnim chlazeni. Nikdy jsem o 1/4" neslysel... Urcite se daj koupit, ale proc si kazit prutok malou hadici
    beru zpet, situace se zmenila, chci klasika 2x 1/2"

moje srajtofle uz taky praska ve svech... obrazne receno, pac porad zeje prazdnotou

Vliv
    334

Standardní

PetrT - slozite pumpovani a mereni manometrem hodmal nahradit jednoduchou zkouskou vodnim sloupcem, tak 4, 4,5m
    Co se tyce tlaku, tak v okruhu JE tlak, voda se pri zahrati (stejne jako ta trosku vzduchu) roztahuje a tlak vznika. Proc by asi DangerDen testoval bloky na 1000 psi?
    K tomu tlaku, tak 1m vodniho sloupce je 0,1 atmosfery. 1000psi ej ale neuveritelnych 68 atmosfer!
    Ano, tak jsem to nejak pochopil. K tomu vypoctu tlaku ti tedy staci ten vzorec co jsem ti pastnul na predchozi strane (obycejny hydrostaticky tlak). Tady byla takova kravina, ze kdyby ji cetl muj ucitel, tak me dojde vykostit . Stejne tak nevim jak roste u vody s teplotou tlak (=nevim jestli je mozne toto zanedbavat). Vsechny tyto teoreticke vypocty jsou ti k nicemu, pokud bude nekde vada materialu ci ti to nechytne lepidlo. Pokud ti to vydrzi zatezove testy, tak bych se na nejake vypocity vykaslal. Tot muj nazor tykajici se hydra. Bohuzel nemam zadne kamarady doktorandy, kteri by primo toto studovali a kterym by se to dalo predhodit.

edit: netrpelive cekam na vyslednou cenu za kterou si to pujde objednat (zajimal by me ten zasobnik polovicni vysky)

Standardní

2Trodas: ved to je len dobre ze to mas do 70°C vpohode, mozno aj ja sa zblaznim tak ako ty

Ale ako som povedal, ak nebude pre teba problem mi to poslat na SR a bude to za rozumne $$$ tak to tiez berem
    AMD Barton 2500+ | Soltek 75FRN2-RL | DDR Samsung 512Mb cl2.5 | Sapphire RADEON 9600pro fireblade | Barracuda 7200.8 120Gb | Yamaha CDRW | Teac DVD | Fortron 350W performance
    Antonyho pricíp sily: Nenamáhajte sa, zožeňte si väčšie kladivo...

Standardní

clovece zacnes to vubec nekdy prodavat, ja uz cekam 3 tydny na to az zacnes a prestava mne to bavit
    od zacatku vyvoje uz je to alspon 4 mesice
    vyroba vodniho chlazeni
    www.galaxi.cz/

Member Avatar uživatele szikula
    Věk
    41
    Vliv
    279

Standardní

kolik za to budeš chtít možna bych bral taky
    AMD Athlon64 3000+@2115, Geil 1024MB DDR Dual 2,5 (dělička 166),
    MSI K8N SLI Platinium FSB 235 (HTT 4x), MSI GeForce 6600GT128MB SLI,
    Seagate Barracuda PATA 160GB, DVD-ROM NEC, DVD-RW LG

Standardní

Tak ted uz jen stanovit cenu. Fakt jsem zvedavej.

Standardní

janko_hrasko - odepsano, lepsi napady vitany...

Warlord - hmm, ta prazdnota v penezence... To mi pripomina mou, zvlaste nyni. Hmmm, je cas, aby se udelali njake expanzky a ty nejvetsi diry se zalataly

PetrT - heheh, no, asi takhle. Pokud je 1m vodniho sloupce 0,1 atmosfey, tak neni co resit. Mam tlak. DangerDen testuje bloky na 1000 psi (coz jst 68 atm), ale tohle neni blok a delsi nez 4,5m (ono je to s nalevkou a rezesvoarem tak 4,75m) vysku nikde neudelam, takze jsme to tak odzkousel, prezilo ve zdravi a tim zkousky konci
    I kdyz mam ten dojem, ze by se mel testovat kazdy reservoar, protoze kdyz bude skilinka v lepidle, tak to bude kapat a to by nebylo dobre...
    Pokud bude nahore, tak je to este v pohode, dole je to neprijatelne.
    Co se tyce tlaku vody arustu talku s teplotou, tak tam to zavisi na teplotni roztaznosti a URCITE se to neda zanedbat. Kdybys nekde vystaral, jak se zmeni objem vody z 20C na 70C, tak by to bylo zajimave

Pro predstavu, jaky tlak je blbyho necelyho 0.5 atm - zaslepku v druhem otvoru jsem realizovat tak, ze jsme vzal fitinku pro 3/8" hadici, prevrtal jsem ji na 8mm, pomoci kladiva jsem do ni narval sekundovym lepidlem namazany 8mm preveny kolik po cele jeji delce.
    A kdyz jsem to naplnil vodou a zavesil a sel se dolu podivat, tak "jakovy" z toho dreva v dane fitince "vyrustala" kapka. Smaznu prstem, ale uz roste znovu.... Neuveritelne. Dodam foto, abyste videli, jak takova zaslepka vypada.
    Jinak test opet ukazal naprostou neprostupnost vody pres NPT zavity, byt jen rucne dotazene - proste paradicka

Jackar - nevidim duvod, proc by balicek nemel na slovensko dojit - pote, co mi dojdou penizky, ze

Galaxi - ne, nikdy se nic nebude prodavat Udelal jsem jen jeden kus, a ted druhy testovaci... Pravda, stalo me to neco pres 16k, ale kdzy ten testovaci znicim, tak alespon muzu hrde tvrdit, ze mam - a bude to prevda- zcela jiste nejdrazsi expanzku na svete Jakypak prodej, cece!
    A ted vazne - rad bych prodaval neco, co mam ozkouseny (jak vyrobne, tak v praxi) a za cim si fakt muzu STAT To holt zere cas a ja ho take nemam tolik, kolik bych chtel, a RadekB take slusne zdrzuje (posledni mesic, treba, je jen kvuli nemu) a tak proste veci nejdou tak, jak bych si predstavoval.

MarKo/Rici - cena by se nemela vyrazne prehoupnout pres 500,- Este se musi vymnouknout konecne Radek, co za ty komponenty co dodava bude chtit
    ROzhodne to nebude 2500,- jak za praskajici Tank-O-Matic - i kdyz by se mi tim rychlejc zaplatili naklady, hmmm... Ale to ych asi v CR neudal za ty many

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Len malá poznámka k rozťažnosti (teda dve poznámky...):

1) Ak máš v okruhu aspoň trocha vzduchu (napr. v expanzke) tak nárast tlaku rozťažnosťou vody nehrozí - vzduch je ľahko stlačiteľný oproti vode a vyrovná rozdiel objemov. Preto sa tam "vzduchová kapsa" necháva.

2) Rozťažnosť hadičiek je vyššia ako rozťažnosť vody. Takže ani u kompletne odvzdušneného systému bez expanzky nehrozí problém.

Problém by bol u komplet kovového uzavretého systému bez expanzky (z kovovým potrubím) - ale to nikto nepoužíva.

Standardní

no tak to je paráda v duchu sem se za tuhle hranci 0.5k modlil takže s tou expanzkou pro mě 100% počítej
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Vliv
    334

Standardní

Co se tyce tlaku vody arustu talku s teplotou, tak tam to zavisi na teplotni roztaznosti a URCITE se to neda zanedbat. Kdybys nekde vystaral, jak se zmeni objem vody z 20C na 70C, tak by to bylo zajimave
    Spocitat se to da (co taky ne, ze ? ). Pokusim se to pres vikend najit, driv se k tomu asi nedostanu.
    Pro predstavu, jaky tlak je blbyho necelyho 0.5 atm - zaslepku v druhem otvoru jsem realizovat tak, ze jsme vzal fitinku pro 3/8" hadici, prevrtal jsem ji na 8mm, pomoci kladiva jsem do ni narval sekundovym lepidlem namazany 8mm preveny kolik po cele jeji delce.
    A kdyz jsem to naplnil vodou a zavesil a sel se dolu podivat, tak "jakovy" z toho dreva v dane fitince "vyrustala" kapka. Smaznu prstem, ale uz roste znovu.... Neuveritelne. Dodam foto, abyste videli, jak takova zaslepka vypada.
    Nevim jestli je vhodne neco zatesnovat drevem. Nebylo by lepsi tam vrazim plastovy kolik ?
    PS: tedka si kamos sehnal vodnika, sestavil to a jedno tesneni u nejake redukce si delal...dorval to jako prase a presto kdyz zavre Galaxiho expanzku, tak mu to zacne tou redukci prokapavat. Kdyz expanzku otevre, tak nekape nic

Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

no uz aby to bylo sakra, nemuzu se dockat.. clovek mu chce dat penize a on se vubec nesnazi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání