Stránka 3 z 3 PrvníPrvní 123
Výsledky 51 až 72 z 72

Téma: ARCTIC-COOLING ARCTIC FAN 3 TC

Standardní

Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

Standardní

Jasne, jak rikam pokud mate vetsi skrin, do Chiefteca se to da v pohode

EDIT:
    Zajimava idea, ale asi to bude jen pro bigtowery...ale zas abych to rezel a premistoval vsechny IDE rarizeni (jsou naproti zdroje), to se mi fakt nechce
    Jestlize to chces regulovat tak muzes dat i ten puvodni na druhou stranu, aspon se nesnizi efektivita, protoze budes foukat skrz zdroj ven a navic se snizi hlucnost. Ja jsem mel tu vyhodu ze Chieftec zdroj je zezadu celej pozebrovanej, cili jsem akorat klestema vystipal prebytecny zebra aby tam vznikla pekna dira a branilo to prutoku vzduchu jen minimalne.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Standardní

Citace Původně odeslal NightKing
    No to si si asi neprecetl muj prispevek poradne
    Rikal jsem zezadu zdroje, tj. na druhou stranu nez tam je puvodni! Nebudu to vysvetlovat znova, pro ty mene chapave viz obr.
    ty sa akurat nevies vykoktat, pretoze ked napises zozadu a k tomu napises zvonka tak AUTOMATICKy tak 99% ludi napadne to co sajmona takze ..
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

tak jsem si to tu procetl, zhodnotil situaci, vyrazil do shopu a koupil zde probirany AC 3 a dal ho na procik na pasiv od AC CS2 a je to parada.......akorat me ted asi brzo zacnou srat disky protoze se staly nejhlucnejsi komponentou mojeho PC
    procík: AMD Barton 2500+@3200+ fsb400MHz def. V; chladič: AC3 fan na pasivu AC CS2; deska: ASUS A7V880; ramka: 2x512MB DDR 400 CL2 - dual channel; grafika: GeForce 6600 GT; mechaniky: LG GSA 4081b a DVD-R TEAC; disky: 80+40GB Seagate; moňtas: LG 19"; zvuk: Genius HT SW 5.1; a nějaké bastlení na kysni jako flexo, okno do case a DVD mechaniky + nějaké modré diody a pár dalších kravinek :-)

Standardní

tak jsem udělal i nějake testy a po zhruba hodine prime 95 se teplota zastavila na 47°C jinak iddle je 41°C při teplotě v case 30°C a teplotě v pokoji priblizne 23°C což je při full loadu přibližně o 5°C míň než s původním fanem za podstatně nižší hladiny hluku
    procík: AMD Barton 2500+@3200+ fsb400MHz def. V; chladič: AC3 fan na pasivu AC CS2; deska: ASUS A7V880; ramka: 2x512MB DDR 400 CL2 - dual channel; grafika: GeForce 6600 GT; mechaniky: LG GSA 4081b a DVD-R TEAC; disky: 80+40GB Seagate; moňtas: LG 19"; zvuk: Genius HT SW 5.1; a nějaké bastlení na kysni jako flexo, okno do case a DVD mechaniky + nějaké modré diody a pár dalších kravinek :-)

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    295

Standardní

v brne zatim maj jen v tsbohemii?
    co jsem se dival tak cybex, softcom, fox je jeste nemaj v ceniku
    .

Standardní

taky jsem se dival a pouze bohemka
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

Standardní

No však ho mám z opavske bohemky za 151 peněz. uz jsem to i vyfotil ale po stazeni fotek jsem zjistil ze je to rozmazany hnus takze to ani nestoji za publikovani......snad odpoledne

Standardní

Citace Původně odeslal Dwarfus
    tak jsem udělal i nějake testy a po zhruba hodine prime 95 se teplota zastavila na 47°C jinak iddle je 41°C při teplotě v case 30°C a teplotě v pokoji priblizne 23°C což je při full loadu přibližně o 5°C míň než s původním fanem za podstatně nižší hladiny hluku
    mohu potvrdit udelal sem to taky a fouka opravdu slusne
    skoda, ze AC nedela tyhle vetrone jako 120mm to by byl mazec

Standardní

hloupoučkej dotaz

je nějaká zrada v tomhle větráku s TC - když ho budu chtít připojit na fancontroler? Jak bude reagovat na to snížení napětí? Dík

Standardní

Citace Původně odeslal russianblue
    hloupoučkej dotaz

je nějaká zrada v tomhle větráku s TC - když ho budu chtít připojit na fancontroler? Jak bude reagovat na to snížení napětí? Dík
    kdyz mas fancontroler tak si kup obyc bez TC ne?

Standardní

jak říká drticz příjde mi nesmyslné kupovat TC verzi když to chceš připojit na panel

Member
    Vliv
    259

Standardní

Tak sem ho pridelal na pasiv od Primecoolera, s asi CU jadrem
    Hluk se nepatrne zvysil protoze ten pasiv nema dobre zebrovani a ten velky proud vzduchu jak jde pres nej tak to trochu huci... Zatim muzu poraovnat pouze teplotu pri praci ve woknech a ta z puvodnich 58°C klesla na 54°C, max. sem mel kolem 63°C tak sem zvedavej kolik bude s timhle vetrackem.... Doplnim pozdeji...
    MSI K7N2 DELTA - AMD Athlon XP-M 2600+ @ 2200Mhz (200x11) | Gainward GeForce 7600GS AGP 256MB | 2048 MB RAM @ 400 | Samsung SP1614N 160GB 8MB | TEAC CD-RW | DVDWriter LG GSA-4120B | Live 5.1 | 4x AC Fan PRO TC | Primecooler(pasiv) & Arctic Fan 3 on CPU | Logitech MOMO Racing | NET 800/800 |

Standardní

Citace Původně odeslal DRTiCZ
    hloupoučkej dotaz

kdyz mas fancontroler tak si kup obyc bez TC ne?
    ještě nemám, pracuje se na něm, kámoš na to bastlení nemá furt čas.....

tak to vyměním tenhle větrník co má TC za vezri bez TC
    možná by stačilo jen přemostit to čidlo a pak by běžel na těch 1900otáček a šel by regulovat...
    Nebo jak udělat aby větrák s TC běhal tak o 10% méně to bych ho pak nemusel ani připojovat na ten kontroler....

Standardní

Citace Původně odeslal Dwarfus
    jak říká drticz příjde mi nesmyslné kupovat TC verzi když to chceš připojit na panel
    já mám právě obrácenou situaci, koupil sem si verzi s TC a ten větrák dělá takovej fukejř, že to dělá meluzínu při nejvyšších otáčkách a tak bych ho rád trochu stáhl.... tak sem řekl kamošovi aby mě ubastlil kontroler a pak mě nějak docvaklo, že to možná nebude košér proto se ptám, jestli jste někdo netestl jak se chová větrák s TC když mu snížíš napětí. Klesnou otáčky? A nebude si pak chtít zrychlovat, aby to teplo odvětral....

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    301

Standardní

jednoduse, ustrihni to cidlo spoj tu kabely, pojede ti to na maximalni tocky a reguluj ho tim co ti ten kamik zbastli.

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    jednoduse, ustrihni to cidlo spoj tu kabely, pojede ti to na maximalni tocky a reguluj ho tim co ti ten kamik zbastli.
    přesně tak sem to myslel... dík

Member
    Vliv
    277

Standardní

K čemu regulátor? Odpájej ten termistor a připájej tam odporovej trimr a můžeš si jednoduše nastavit otáčky takový, jaký chceš Cena úpravy tak 2 Kč.

Standardní

Citace Původně odeslal Hybee
    K čemu regulátor? Odpájej ten termistor a připájej tam odporovej trimr a můžeš si jednoduše nastavit otáčky takový, jaký chceš Cena úpravy tak 2 Kč.
    jo-jo to mě taky napadlo , ale tušíš jakej by měl mít odpor?

Member
    Vliv
    277

Standardní

vezmi si měřák a změř si to výhoda je tohohle řešení je v tom, regulační elektronika je už ve větráku obsažena, takže externí regulátor je tu jaksi zbytečnej. prostě nahraď ten termistor trimrem nebo potenciometrem a je to...

Member
    Vliv
    259

Standardní

Citace Původně odeslal VikX
    Tak sem ho pridelal na pasiv od Primecoolera, s asi CU jadrem
    Hluk se nepatrne zvysil protoze ten pasiv nema dobre zebrovani a ten velky proud vzduchu jak jde pres nej tak to trochu huci... Zatim muzu poraovnat pouze teplotu pri praci ve woknech a ta z puvodnich 58°C klesla na 54°C, max. sem mel kolem 63°C tak sem zvedavej kolik bude s timhle vetrackem.... Doplnim pozdeji...
    Tak max. teplota klesla z 63°C na 59°C... spatnej pasiv...
    MSI K7N2 DELTA - AMD Athlon XP-M 2600+ @ 2200Mhz (200x11) | Gainward GeForce 7600GS AGP 256MB | 2048 MB RAM @ 400 | Samsung SP1614N 160GB 8MB | TEAC CD-RW | DVDWriter LG GSA-4120B | Live 5.1 | 4x AC Fan PRO TC | Primecooler(pasiv) & Arctic Fan 3 on CPU | Logitech MOMO Racing | NET 800/800 |

Standardní

Citace Původně odeslal Hybee
    vezmi si měřák a změř si to výhoda je tohohle řešení je v tom, regulační elektronika je už ve větráku obsažena, takže externí regulátor je tu jaksi zbytečnej. prostě nahraď ten termistor trimrem nebo potenciometrem a je to...
    tak ten termistor má +-8k při pokojový teplotě, já sem doma našel akorát 0-1k na ten větrák točil jak sviňa, tak sem před něj kopl 8k odpor. Regulovat to moc nejde, ale už nedělá meluzínu, zajímavý je, že mě klesla teplota v kysně, což nechápu protože původně ten větrák foukal tak o 50% víc...
    možná ta kosa venku Až kámoš ubastlí ten kontroler, tak tak kopnu propojku....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání