Ve čtvrtek sem si taky koupil ten Jetway R9550Ultra O/C. V TSbohemii v Brně. No když mi to předávali, myslem sem, že se spletli, protože na krabici bylo napsaný core 250Mhz (asi používají stejnou krabici jak pro normální R9550).
Doma sem to nainstnul a málem sem po spuštění ohluchl od teho větráčku (neskutečné randál).
Ale pak přišli mnohem větší problémy. Po nainstal ovladačů (napřed Omega) systém najel docela bez problémů, ale po spuštění 3DMark 2001SE to v prvním testu spadlo do Win.
Podíval sem se kolik je to nataktovaný - skutečně GPU - 500Mhz, paměti (Samsung 3.3ns) 600Mhz.
Po vyzkoušení dalších 3DMarků se to čímdál víc horšilo (padání). Tak sem restartoval a při výběru uživatele se hodila černá obrazovka, ale bylo slyšet že WIN jedou dál.
No k věci. Po zkoušení jiných ovladačů atd. jsem došel k tomu, že to zkusím podtaktovat a hle najednou to jede. Ale bez problémů to jelo tak na GPU450/Pam430. Což je naprd.
Tak sem to šel včera reklamovat a uvidím, co tomu řeknou. Ten co to ode mě přebíral a říkal sem mu, že to má jet na 500/600 tak valil voči, protože na krabici viděl Core 250Mhz. Su zvědavé na co ten jejich technik přijde.
Ještě k tomu přetaktování/podtaktování: Zkoušel jsem co to tedy dá maximálně aby to fungovalo (450/430), jádro šlo aji na tech 500, ale jak se zvedli paměti (při jádru i 400) nad 430 tak se obrazovka hned rozkočila na ty barevné pixely (nevím jak to líp popsat). Vrátil jsem to dolů a zas dobrý, takže budou asi paměti v čudu.
Číslo pamětí: K4D261638F-TC33
Trochu mě zarazilo, že na O/C kartě nejsou na pamětech pasivy
Doufám jenom, že ta karta byla zmetek a dajo mi novou.