Citace Původně odeslal Rainbow
a) Kolko zariadeni ma kvalitne drivery pre Windows? V poslednych rokoch sa mi nezda, ze by nieco take vobec existovalo.
svatá pravda...bohužel

Citace Původně odeslal Rainbow
b) Nemozes vsetko robit softwarovo - potom skoncis tak, ze mas 3GHz procesor, ktory nerobi nic ine, iba nahradza pracu ineho HW. Ano, aj cely pocitac sa da urobit softwarovo - ibaze na emulaciu 3.5MHz ZX-Spectra potrebujes asi tak 100MHz procesor.
ale jo, já netvrdim že se všechno musí dělat skrze SW. jen si myslím, že je to velmi zajímavá varianta, obzvláště na ne uplně super high-end servery, které ovšem potřebují co nejvyšší výkon...

to tosuja: aha, tak tady vznikl problém...já jsem měl na mysli wokenní situaci a shitózní omezení na 4kB chunk size...tam se řadič pěkně zapotí
nevim jakej standardní chunk size používají linux like systémy.

Citace Původně odeslal tosuja
Hardwarove radice rozhodne pomalejsi, nez SW nejsou. Levnejsi sice SW je, ale je proste zbytecne zatezovat centralni procesor pocitanim XORu, kdyz se da vyuzit smysluplneji. Taky mi najdi bezny radic, na ktery povesis devet disku...
k první větě: ne dnes, ale co tomu brání ?
k druhé větě: proč je to zbytečné ? proč se má CPu flákat a dávat desetiticíse za další HW raid ?
k třetí větě: vždyť taky celou dobu píšu, že čekám kdy se toho někdo ujme...a nevím, proč by řadič bez CPU nemohl mít na sobě třeba 650disků, když se tam vejdou konektory ...to přece vůbec nesouvisí s tim, jestli má řadič CPu nebo ne ?!?