kecalku
tak abych ukazal ze na to taky mam tak od toho pujdu z druhe strany

))
-ad taby+gestury: mela prvni opera, nicmene ta je taky pod linuxem, ze

-ad mplayer: na ug.cz nedavno psali ze podporuje nejvic kodeku ze vsech prehravacu vcetne tech windowsovych...
-ad aplety: ja mam gkrellm popr. Epplety a nestezuju si

-ad hry: no CS mi ani nezminuj, to nez sem rozjel...

jinac navic plno skvelych nativnich her, treba Tuxracer

nebo Racer...
pro me sou dulezity tyhle veci

-mam moznost volby... jelikoz sem clovek preletavy, potrebuju porad nejakou zmenu (napr. stehovani nabytku

anebo nekdy i treba uklid

), reknu si ze proste chci neco jinyho a to proste dostanu

pod windows sice existuji programy ktery vam predelaji plochu... ale uprimne receno to ze pak sezerou pulku systemovych prostredku a podobny chutovky, to zu moc fajn neni

pod linuxem mam standartne v distribuci minimalne KDE< GNOME, WindowMaker a IceWM, z toho uz se vybrat da... no a kdyz si nekdo vyhraje napriklad s Enlightenmentem, to je pak radost se byt jen divat
-zadny shareware, spyware anebo podobny s*acky, nepotrebuju na nic zadny cracky, serial keye apod.

(jen vyjimky
-kdyz hledam nejaky program, lehce ho najdu.. no a kdyz mam nejakou chytrou instalaci tak jen napisu napr. apt-get install a_new_fucking_good_window_manager (to by byl nazev

) a uz se mi ten novej skvelej window manager instaluje
-konfiguraky; jakmile mam jednou nastaveno (coz jde *trosku* lip nez pres hrabany se v registrech

), zkopnu si zalohu konfiguraku a muzu je priste pouzit, takze se s nicim nemusim *** dvakrat...
-podpora - kdyz mi neco nejede, jsou miliony diskuznich for, mailing listu a ruznych FAQu - to se vam u windowsich problemu vetsinou nestane (uz proto ze dostanete podporu jen pro nativni veci ve win a o zbytek se staraji vyvojari danyho softu... kdezto kazda tucnaci distribuce ma mailing-listy, faqy, howto apod.)
-nasel bych toho asi vic, ale takhle k ranu se mi fakt nechce moc premyslet

BTW premiera LOTR:TTT byla hooodne dobra

ale to je jinej thread