Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Coolermaster RS-450-ACLY a jeho nefunkcnost na Abit KX7-333

Standardní Coolermaster RS-450-ACLY a jeho nefunkcnost na Abit KX7-333

Včera mi došel zdroj od Coolermasteru RS-450-ACLY.
    (Vynechám slastné dojmy z toho jak je krásnej, jak jsem ho montoval, jak jsem si s tím vyhrál! ).Zdroj jsem zamontoval, připojil k desce, připojil hdd/cd/dvd, máčkl na power tlačítko a jediné co se stalo, bylo to, že jsem viděl bliknout podsvětlený větrák, na desce blikla červená ledka a roztočili se větráky. po cca půl sec se zdroj vypne. . Nu tak jsem povypojoval vše co šlo, a nechal jen samotnou desku. zdroj se chová naprosto stejně. Další nápad byl připojit ho do jiného PC (deska taky Abit, KT7). Naprosto stejný problém Tak jsem zbalil zdroj a odjel za jiným PC. Zdroj jsem vrazil do taky nějaký rok starší desky = jiný čipset, jiný výrobce, a zdroj krásně běží. Pak jsem zkoušel rady zkušených => zdroj nemá -5V, že by to mohlo dělat starším deskám problémy. Tak jsem vzal starrý Eurocase 300W a "ustříhl" onu -5V větev. PC bezproblémů naběhl.

Pak se ke mě dostalo několik rad s tím že když zapnu zdroj, tak chvíli trvá (nějaká desetina sec) než se stabilizují napětía a teprve potom dostane deska informaci od zdroje že naběhl a že může běžet, deska pak tedy nechá zdroj puštěný. Údajně je možné že to u výkonějšího zdroje trvá déle než onu část sec a že je to pro tuto desku příliš dlouho a že prostě zdroj vypne. Dál si nevím rady, jestli se s tím někdo setkal a ví jak na to, budu vděčný za každé rady. Díky

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Zaťažil si obidva vetvy +12V
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Ano, i ne.... ale u jiného PC to jede samotná deska i deska+disky/cd/atd. , takže v tom bych problém neviděl.

Standardní

Problém vyřešen!!!
    Po spoustě testů a strkání do spoousty PC jsem zjistil že ony Abit desky (netvrdím že všechny) nemají "ŽÁDNÝ" odběr z 3.3V větve. Zdroj je až moc chytrý (nebo naopak hloupý (pravděpodobně bez zátěže byly špičky na napětí +3.3)) a prostě se kvůli špičkám/přepětím vypínal. Problém jsem řešil zavedením zátěže a to odporem prvně 33ohm/2W (byl pomerně vlažný). PC se ale po cca dvou minutách vypínal. Tak jsem dal stejný odpor paralerně k prvnímu (to dělá 16.5ohmu/4W cca? = pořád krásně vlažný). Problém tím vyřešen... Odpory jsem (zatím snad provizorně, až mě napadne něco lepčího tak to sem hodím) připájel k sobě a nastrčil do (MOLEX-39-01-2200=Main Power) konektoru mezi oranžový (+3.3) a černý drát (GND).

PC mi jede už přez 2 hodiny stabilně, pul hodiny na Prime95, snad se nevypne :P

Jinak se zdrojem jsem zatím spokojený. Při klidu/zátěži jsem naměřil na 5V větvi 4.95/4.95V na 12V větvi 12.40/12.41V a na 3.3V větvi 3.301/3.305V. Vytížen je jen na 220W, ale naprosto stabilnía krásně tichoučký
    AMD Opteron 144 @ 2800Mhz 1.488V, Freezer64
    Gainward GeForce 7800GT 400/1000@ 495/1175
    DFI LP nF4 Ultra-D, Coolermaster 450-ACLY

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání