Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: SL-KT600-RL (Soltek) a DDR 400 - aktualizace problemu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní SL-KT600-RL (Soltek) a DDR 400 - aktualizace problemu

Mam vyse zminovanou desku a s kombinaci s A-Daty (256MB/400MHz, CL 2.5) je proste na 400 MHz nespustim At nastavim SPD nebo rucni parametry, vzdycky je to silene nestabilni. Pokud pamet jede na 333 MHz, je to v pohode - zvlada i Fast Command na Ultra...Do pameti jsem uz rval i 2.8 V (max, vic mi deska nedovoli), je videt, ze to trochu pomaha - pamet kolabuje po delsi dobe Docela me to stve, prece jen bych chtel jet synchro s procikem...napada vas nejaky reseni? btw - reklamace uz se nekona, zaruka skoncila (kupovano pred drahnout dobou s ohledem na budouci upgrade ... a ted to nejede)

Standardní

Co dodat ? ...
    Nastaveni by SPD by mela zvladat ... holt neni uplne ready. Zkus jeste snizit napeti, ale asi to nepomuze.

Me jedou A-DATA 450 na 450 by SPD v poho
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no zkousel si tam jine pameti? tohle vypada na nekompatibilitu. take muze byt na vine zdroj.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Snizit napeti? Hmm, nevim jak. Deska mi dovoli nejmin default...a ohledne ty vymeny - zejtra je hodim kamosovi na otestovani, takze uvidime...taky bych to videl na nekompatibilitu, ale bohuzel zadny jiny 400 MHz DDRka momentalne pri ruce nemam

Standardní

Mno, tak jsem to vyresil...a zase to dopadlo presne tak, jak jsem si myslel Proste tech 400 MHz nezvladnou Jsem velice potesen tim, ze jsem si zakoupil 333 MHz pamet za cenu 400 MHz. Holt, asi jsem mel smulu a jednou za cas narazil taky na shitovni A-Data. Co vic rict...

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

No jde o to jestli to nebude deskou. Mám SL KT600C a 512Mb/400PQI a s procesorem XP 2200+ je taky neprovozuju na 400Mhz, protože je to funfční jen ve Woknech. Při spuštění jakékoli hry následuje reset compu. Takže mám paměti taky na 333 aby to bylo stabilní.

Senior Member mince Avatar uživatele Katoo
    Věk
    45
    Vliv
    295

Standardní

Vyšel nový BIOS na Soltek KT600 CL i na C1L.
    Změny: Fixed the memory compatible issue.

Možná něco pomůže
    1.DFI LP nF4 Ultra-D,A64 3000+Venice @ 300x9,1,6VCORE,
    MSI HD3870,Hitachi 160GB,Hitachi T7 250GB,WD 320GB SATA II KS,DVD-RW NEC 7220A,Big tower Cheiftec MA-01WD-D
    Water cooling (Aquacool)

Standardní

jimi00: Ohledne tech pameti - vypada to na spatnej kousek. Testoval mi je i kamos s jinou deskou (nForce) a na 400MHz mu taky nenajely Zkusil bych ten BIOS, mohlo by to pomoct. Pro moji desku uz zadnej novejsi nez ten co ted mam (AA1.5RL), nevysel.

Standardní

Uz nam to tu trosku zapadalo prachem, takze to musim trosku oprasit V patek mi z Alzasoftu prisly A-Data 512MB PC3200 (CL3). Hned potom, jak jsem je hodil do pocitace, spustil jsem MemTest a k memu zdeseni pri testu cislo 5 (uz nevim, jak se presne jmenuje) na 99% mi naskakalo asi 240 chyb. Zkusil jsem tedy pridat voltaz na 2.8V a situace se opakovala...az na to, ze chyb uz bylo razantne mene. Do Windows jsem se bud nedostal vubec (neobjevila se obrazovka Vitejte, nebo to zatuhlo beham nahravani) nebo po cca 20 sekundach "prace" nasledoval zatuh. Zacal jsem si tedy hrat s nastavenim pameti a nastavil tyto parametry : Frequency : 400MHz, CL 3, Bank Interleave 4way (2way,disabled - nema zadny vliv), Burst Lenght 8QW, SDRAM Command Rate 1T a Fast Command na Normal. Pri tomto nastaveni MemTest probehl v pohode a tak jsem se cely nateseny rozhodl restartovat pocitac a cekat na kyzenou Windowsi plochu...jake pak bylo moje prekvapeni, kdyz se pocitac opet hryzl Na druhy den jsem se rozhodl pameti vzit a zkusit je na jine desce (Epox - presny nazev nevim). Samozrejme - zde nebyl naprosto zadny problem. Vypujcil jsem si tedy 2*256(CL3) Hynix modul (cipy B43), nastavil je na 400MHz (tak v onom Epoxu bezely) a pocitac nabehl a drzel...asi 3 minuty Pozdeji nachazim na webu Solteku novy Bios, ktery by mel opravovat nekompatibilitu pameti (fixed memory compatibility issue). Flashuji a zkousim stabilitu - zadna se nedostavuje Rozhoduji se tedy pro reinstall XPcek protoze uz opravdu nevim, co s tim (jednou to najede na 400MHz, pak to zlobi i pri 333MHz). Na 400MHz se instalator nechyta, nedostavam se dal nez za kopirovani souboru. Pri 333MHz nakonec instalaci dokoncim. K memu prekvapeni, vsak prestava chodit zvukova karta (ovladace, ktere jsem vzdy pouzival sice funguji, ale zvuk neni) a pocitac se opet seka...nyni uz i pri 333MHz. Zacinam propadat zoufalstvi a snazim se XPcka znovu preinstalovat - bez uspechu Nastavavuji v BIOSu naposledy 400MHz a spoustim MemTest - ten bezi cca 6 hodin a vsechny testy skoncily dobre (i bit fade test, ktery trval 4 hodiny). XP stale nestabilni. Zacinam toho mit tak akorat dost a nastavuji 266MHz, se kterymi dokazu XPcka znovu nainstalovat a zprovoznit i internet. K memu prekvapeni, z oficialnich stranek Solteku zmizel posledni BIOS (ten ktery jsem flashoval) a proto se rozhoduji vratit zpet k minule verzi. 400MHz je stale nestabilni, ale tech 333 uz opet beha spravne. Na zvukovou kartu musim stahnout jine ovladace, ony odzkousene se uz nechytaji. Momentalni nastaveni pameti- 333MHz, 2.8V. Zezacatku pocitac nekolikrat zatuhl (napriklad pri instalaci) a objevovaly se podivne restarty (pri odinstalaci onech odzkousenych ovladacu), ovsem nyni (cca 5 hodin) zadny problem.

Abych to tedy nejak shrnul - co je spatne? Deska? Zdroj? Nebo snad neco jineho? Jen dodam, ze Southbridge i chladic na chipestu je vlazny, kondiky nenafoukle a mosfety vlazne - to same plati pro pamet.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

sveho casu sem mel problem s deskou. kdyz sem do ni dal jedno konkretni cpu, tak tam padaly vsechny pameti. takze sem desku vratil, koupil jinou a od te doby je to ok.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

Citace Původně odeslal Katoo
    Vyšel nový BIOS na Soltek KT600 CL i na C1L.
    Změny: Fixed the memory compatible issue.

Možná něco pomůže
    Tohle bohužel můj problém nevyřešilo, zkoušel jsem to a bylo to pořád stejné.Teď mám desku na reklamaci, nešla mi připojit disketovka(ne že bych se bez ní neobešel-ale alespoň je to důvod k reklamaci) a neběhal mi v ní durex 1,2Ghz-prostě nenajel ať jsem přepínal fsb na desce jak jsem chtěl(a v jinej desce běhal).
    Takže doufám že vyreklamuju úspěšně

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání