Citace Původně odeslal TimeLord
Citace Původně odeslal Hrochoslon
Citace Původně odeslal TimeLord
To som nevedel, tak preco su v popisoch 12ms monitorov 32mil farieb ??
ja to taky nevedel, kdyz sem to svoje kupoval .. este kdyz se podivas tak nekde pisou 16,2mil jinde 16,7 ,teoreticky by to melo znamenat ze ten s 16,2 je prave ten kde se barvy delaj ditheringem tudiz jich neni tolik, ale taky to vsude neuvedou.. a jakej ma monitor display taky vsude nenajdes.. a to ze ma monitor skvele barvy pisou vsude
kdyby napsali ze ma ve skutecnosti "jen" 262144 a ostatni se domichavaj tak to odradi i barvoslepyho... i kdyz ve skutecnosti to neni zas tak strasny

tady je supr clanek o lcdckach obecne http://www.xbitlabs.com/articles/oth...lcd-guide.html
a na www.prad.de je pak hafo informaci o konkretnich monitorech
a jesi te zajima lcdcko na grafiku tak mrkni taky do fora na www.grafika.cz tam tomu nekeri rozumi .. nebo aspon tak vypadaj
Takze 16ms LCD s obrazovkou MVA by mohlo byt dobre ?
pva nebo mva by meli byt v pohode, co se barev tyce ale mva tusim nema vubec vychytany uhly, z pohledu ze strany se obraz meni na bilou plochu, takze radsi novejsi PVA. To ze ma ma 16ms neznamena ze bude stejne rychly jako tn+film lcdcko s 16ms ten udaj ti udava respose time pri premene cernou na bilou .. pri premene sede na cernou to de treba az do 100ms

ovsem aby to nebylo tak lehky :
S-IPS by mel mit nejlepsi barevne podani vubec a mnohem nizsi celkovy response time nez PVA, jedinej problem je nizkej kontrast - kolem 250:1.
coz je oproti 1000:1 u pva docela rozdil

Citace Původně odeslal Gargamel
BTW: Co ten SONY s 12ms a sklem? Ten ma taky jenom 18bit? Jak neco takovyho muzou prodavat?
Jeste jedna vec: neni barevna hloubka taky zalezitosti DVI interface?
ve hrach to skoro nepoznas u filmu taky ne, a hlavne se podivej kolem a vidis co je tu spokojenych lidi co maj TN+film rychly displaye (jako treba ja) a pisou o neuveritelnych barvach (to uz ja nedelam )
takze v praxi vidis ze se to prodavat vyplati. Myslim ze kolem lcdcek je vytvoreno obecne strasne mnoho fiktivnich pravd a blabolu (jako treba cela afera response time), ve kterych se zakaznik docela ztraci .

nikdo ti nerekne ze 16 ms PVA display muze byt v celku pomalejsi nez 20ms TN