Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Mit nebo nemit SP2 pro XP

Standardní Mit nebo nemit SP2 pro XP

Zdar, mam takovej dotaz je lepsi mit SP2 pro XP nebo ne. MEl jsem ho asi 1 mesic nainstalovany a po mesici jsem zjistil ze mi nefunguje jeden program, ktery docela potrebuju (3DS MAX 4.2). MA to zaplatovat system ale tedka jsem na netu cet ze prinasi i novy diry. NA ten program zadnej patch neni (aspon o nem nevim).

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

No díry se budou objevovat vždycky a jestli si pozorně četl tak firma co je objevila je nezveřejní dřív než budou dostupný záplaty.
    Každopádně je do budoucna lepší mít SP2 a to,že se objevujou bezpečnostní díry v systému kterej má skoro každej neni nic divnýho.
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Standardní

Kéž by byl SP2 opravdu jenom záplaty. Bohužel přináší plno zbytečných věcí, netřeba se o nich zmiňovat.
    Mě ty záplaty od M$ začínají docela štvát. Z nějakého důvodu mi začal chybovat Bornald C++ Builder 6 a já mam podezření, že to udělala jedna listopadová záplata.
    Další závada, která se stala díky jedné záplatě, že mi nešel spouštět GetRight a některé moduly windows hlásili podivnou chybu - podrobnosti zde.
    Mám z těch záplat dost rozporuplné pocity, na jednu stranu chci mít vše aktualizované, ale ono to nejde, nemůžu si dovolit zničit servispackem2 widle, resp. ne widle, ale funkčnost některých programů.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Me SP2 prijde jak kdybych si nechal spravit auto. Pridaji narazniky na mista o kterych clovek ani nevi a pro jistotu omezi maximalni uhel natoceni kol aby nahodou ridic omylem nezatocil moc. Navic urvou zpetne zrcatka aby nahodou nikdo nevidel na ridice.

Resume: u mne zbytecne, neistaluju.

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    Me SP2 prijde jak kdybych si nechal spravit auto. Pridaji narazniky na mista o kterych clovek ani nevi a pro jistotu omezi maximalni uhel natoceni kol aby nahodou ridic omylem nezatocil moc. Navic urvou zpetne zrcatka aby nahodou nikdo nevidel na ridice.

Resume: u mne zbytecne, neistaluju.
    Presne, ale naprosto presne si to vystihl Taky neistaluji, ackoli mam doma SP2 CD

Standardní

Ja si instalaci SP2 budu muset nekdy vyzkouset, ale ne na svem pocitaci. Napred to musim nekde videt a seznamit se s novyma vecma a hlavne jak je vsechny vypnout.
    Rad bych vedel, jak ze SP2 vytahat jen to uzitecne, tzn. zaplaty, ktery M$ nevydal samostatne. Nic jinyho nepozaduji.
    Me to dost mrzi, ze nemuzu nainstalovat SP2, protoze mam jednu takovou zasadu, a to, ze pokud se mi nelibi od nakyho produktu novejsi verze, pak je nacase prejit na jiny produkt. V tomto pripade to neznamena prejit na jina windows. Jenze s widlema pracovat musim a to nejen v praci, takze to budu muset nak prekousnout - kdyby sli z toho vytahat ty zaplaty, byl bych spokojen.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

nepotrebujes-li SP2, neinstaluj ho. Tak zni pravidlo pro klidny vecer
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní

Instalace SP2 ano, ale proč ji hned zkoušet na lidech?
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

Standardní

Citace Původně odeslal Jack O'Neal
    Instalace SP2 ano, ale proč ji hned zkoušet na lidech?

resume: neinstalovat
    --- ---

Standardní

no já sem si to nainstaloval a u mě jedinej problém byl themes,tak sem dal patch a jede ,povypínal sem ty widlácký sračky jako FW atd a zatim mi nic nechybí uvidíme

Standardní

Podle me je nejlepsi vubec XPcka nemit win 2000 SP4 rulezzz
    | P67 + 2500K@silent |

Member
    Vliv
    281

Standardní

Mám ho už zase nainstalovaný a nechám si ho. Problém, kterž jsem s ním měl, už jse vyřešil a všechno ostatní zatím OK.
    AMD Athlon64 3000+ | MSI K8T Neo2-FIR | V-Data 2x256 MB DDR 400 | Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 128 MB DDR @ 450/520 | ATI TV Wonder VE | Creative Audigy ES | WD 3x80 GB + 160 GB all with 8 MB cache | LG GSA 4160 | Gembird WCS-YF-1A | HP ScanJet 3400C, DeskJet 5652 | ADI P750 | MS Windows XP Prof. dualboot with SUSE Linux 9.3 CZ | Wireless Internet connection with Ovislink 1120 via KLFree.net | IP Telephony with Sipura SPA 2000 via Softphone

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Standardní

Mě to v práci pomohlo jeden problém kterej prostě nešel vyřešit skoro rok (ohledně obracení obrazu na barebone systému od MSI s čipovou sadou i815).
    Ale zase nedruhou stranu je pravda,že ty PC běželi celej ten skoro rok s Windows XP bez SP1 jenom s pár záplatama a záplatou na Blaster a nikdy je nic nenapadlo dokonce ani Sasser na ně nefungoval a to měli všechny veřejnou IP bez firewallu
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Banned
    Vliv
    0

Standardní

me funguje SP2 absolutne bez problemu,ja ho naopak doporucuju.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

co takto skusit autopatcher
    www.autopatcher.com
    mam ho a je v pohode
    dokonca odstranil aj bordel co ostal po odinstalovani SP2.

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    50
    Vliv
    296

Standardní

Ja mám zase skúsenosť, že lepšie je SP2 zaintegrovať do inštalačiek a nainštalovať to znova ako aplikovať na používaný systém...
    V podstate všetko funguje, čo fungovalo doteraz, ale zase veľmi som to netestoval - len to čo momentálne potrebujem vo worku...
    Pár chýb sa našlo (napr. relatívne cesty vs. absolútne), ale nič kritické... Dalo sa to celkom pohodlne vyriešiť...

Mohlo to byť aj horšie...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

No to je dobry napad, planuji tedy, az se mi XPidla rozpadnou, tak nainstaluju novy XP rovnou se SP2. Ale upgradovat na SP2 nebudu.

Standardní

Citace Původně odeslal LtK
    ...Mohlo to byť aj horšie...

To je spravnej postoj . Ja osobne bych spise rekl mohlo to byt lepsi
    Citace Původně odeslal howard
    No to je dobry napad, planuji tedy, az se mi XPidla rozpadnou, tak nainstaluju novy XP rovnou se SP2. Ale upgradovat na SP2 nebudu.
    Asi tak..

Standardní

Citace Původně odeslal LtK
    Mohlo to byť aj horšie...
    Ehm, instaluje clovek SP preto, aby mal XPcka lepsie, alebo horsie?

Ja som SP1 nenaistaloval lebo to nechcelo ist (no vieme preco, aj sme sa to snazili opravit, ale nepodarilo sa... ), no a normalne zacinam byt rad.
    Az na nejake drobnosti co tie XP stvaraju (kazdy OS sa da znicit - ale XP najlahsie ) je to zatial v poriadku.
    zostava1 - zostava2 - zostava3 - zostava4
    TD2: You lunatic! There are women and children out there you could\'ve killed.

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    50
    Vliv
    296

Standardní

Ad lepší/horší:
    Ja som to myslel skôr tak, že po tom siahodlhom liste konfliktných programov a SP2, po tom veľkom strašení o funkčnosti/nefunkčnosti SP2, to nakoniec nebolo až také tragické...
    Vo worku sa mi pokúšal automatický update nainštalovať SP2 každé ráno celý týždeň a nešlo to... Po pol hodine inštalácie sa obajvilo okienko s červeným krížikom a inštalácia sa vyrolovala... Aj systemáci sa to pokúšali nainštalovať a vždy to skončilo s nejakou divnou chybou... Keď sa im to podarilo, tak zase nešiel zvuk.

Teraz je systém nahodený nanovo a funguje to...

S vírusmi som nemal problémy ani predtým, ani teraz, SPAM sa objavuje naďalej, reklamných vyskakujúcich okien je cca rovnako (niečo zachytí myie, niečo webwasher), atď... Pokiaľ to ide aj s ním, nech tam teda ten SP2 je...
    Ale čo je najdôležitejšie, práca sa sama nespraví, či už so SP2, alebo bez neho. Takže tak...
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

nestezuju si, vse funguje jak ma....
    Full GAS...

Standardní

Nemel jsem SP1, nebyl proste duvod. Nakonec jsem si udelal image widli a prubnul SP2 - vsechno jede uplne normalne, to co jsem potreboval aby mi delalo kerio dela kerio, antivir antiviruje zadny soft co mam neni konfliktni. Na performanci zadny ubytek take nevidim. Muze byt ze nemam s cim srovnat, ale proste v pohode. SP2 podle me stejne neni reseni, bez firwallu a proadneho antivira a firefoxu je kazdy boj predem ztracen.

Standardní

SP 2 testuji uz tak mesic a pul. Stvou me tam vei typu Centrum zabezpeceni Windows, ktere neumi pochopit, ze zaplaty nikdy nechci stahovat. Dale, ze windows jsou zas o nejaky to MiB vetsi. .......

Resume zni : nepotrebujes-li neinstaluj
    ASUS P5B-VM, Intel Pentium IV 3.0GHz, 2x512MB DDR2 667MHz, Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB cache, Liteon SOHW-1673S, CoolerMaster Centurion 541, Genius HT 5.1, Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ černá OEM, Razer Diamondback Chameleon, Fujitsu-Siemens P19-2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání