Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Problem s Epox 8RDA+, jen blika klavesnice

Standardní Problem s Epox 8RDA+, jen blika klavesnice

Mam problemek se standartni sestavou, Epox 8RDA+, na ni XP 1700+, grafika R9700, HDD atd.
    Comp bez problemu fungoval, pak se udajne zasek pri praci ve Widlich a od te doby po restartu jen ritmicky cca. po 2 vterinach blika na kalvesnici N/lock, C/Lock S/Lock, vetraky se tocej, disk taktez jede, zadny pipani ani jiny veci se nekonaj, deska ukazuje jen FF, vubec pri startu neprovede kontrolu dalsich zarizeni.
    Zatim jsem zkousel vytahani vsech karet, procesoru a pameti, reset Biosu i napajeni, ale vysledek stale stejnej, jen blikajici klavesnice .

nevite nekdo co to znamena, nesetkal jste se nekdo s tim?
    Diky za kazdou radu.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Problem s Epox 8RDA+, jen blika klavesnice

Citace Původně odeslal tiktak
    Mam problemek se standartni sestavou, Epox 8RDA+, na ni XP 1700+, grafika R9700, HDD atd.
    Comp bez problemu fungoval, pak se udajne zasek pri praci ve Widlich a od te doby po restartu jen ritmicky cca. po 2 vterinach blika na kalvesnici N/lock, C/Lock S/Lock, vetraky se tocej, disk taktez jede, zadny pipani ani jiny veci se nekonaj, deska ukazuje jen FF, vubec pri startu neprovede kontrolu dalsich zarizeni.
    Zatim jsem zkousel vytahani vsech karet, procesoru a pameti, reset Biosu i napajeni, ale vysledek stale stejnej, jen blikajici klavesnice .

nevite nekdo co to znamena, nesetkal jste se nekdo s tim?
    Diky za kazdou radu.
    Kdyz hned po startu sviti na Epoxech FF, znamena to, ze je poskozenej motherboard, takze ti zbyva bud reklamace nebo nakup nove desky...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní

FF je na epoxech ideální stav ale jen po detekci všech zařízení
    a když toto neproběhne je něco v nepořádku.
    S tou reklamací bych tak nespěchal abys něměl PC mimo provoz měsíc zbytečně...
    Nemáš náhodou interní modem a v něm zastrčenou pevnou linku?
    Pak by to bylo jasný!
    Ale takhle bych vyzkoušel nejdřív CPU a pak paměti jinde(i když pamětma to s největší pravděpodobností nebude)...
    Dle mě bude chyba bud v MB nebo CPU (bez tohoto se totiš chová naprosto stejně - odzkoušeno)

Standardní

Citace Původně odeslal sofokless
    Pak by to bylo jasný!
    Ale takhle bych vyzkoušel nejdřív CPU a pak paměti jinde(i když pamětma to s největší pravděpodobností nebude)...
    Dle mě bude chyba bud v MB nebo CPU (bez tohoto se totiš chová naprosto stejně - odzkoušeno)
    Jj, vyzkousim jeste jiny CPU, to je posledni andeje. Pak jeste vyndam celej MOBO z casu a vyzkousim na stole, ale neco mi rika, ze pokud nebude v haji CPU (taky ma nalomenej ruzek, prisel mi takhle tady od clena fora )
    tak to asi nerozdejcha deska...
    Dika za rady, jeste se v tom pujdu dnes vecer trochu "povrtat"
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Senior Member
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal sofokless
    Pak by to bylo jasný!
    FF je bud boot attempt - po dokonceni vsetkych testov, alebo uplne na zaciatku FF znamena: Internal Hardware erorr alebo Reinstert Bios Chip...
    Bios sa asi sam od seba nevytiahol. U mna to znamenalo mrtvu dosku a bez problemov mi ju vyreklamovali.
    Pre istotu by som skusil iny cpu. Ale podla mna sa to uz asi velmi nezmeni a ostane to na tom FF. Tiez sa da odskusat doska bez vsetkeho, ale neviem aky kod by to malo hodit.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Standardní

hmm, taky se obavam, ze je asi "unavena"...
    Vyzkousim jeste pro jistotu dve veci a to vymenu CPU za jiny a pokud nebude chyba tam, tak znova nechat naprogramovat EPROMku apak se uvidi, jestli zustane mrtvolou nebo se probudi...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

No ja mam uplne ten samy problem se stejnou deskou. Flashoval jsem BIOS (jako vzdy pomoci WinFlash a bin souboru co jsem si stahnul z netu), predchozi dva upgrady probehly uplne v pohode, ale ted ten samy problem - pustim, zacnou blikat ledky na klavesnici a na displeji sviti FF. Je sice fakt, ze v manualu je to psane jako Boot attempt (INT 19h) takze by melo byt vsechno OK, bohuzel pred tim nenaskakuji ty sekvence co normalne.

A copak se v reklamaci uzna flashovany BIOS? Ja myslel ze to je neautorizovany zasah, takze zaruka pada...
    :::: EPOX 8RDA+ :: XP 2500+ Barton :: (DDR400 2*512MB) :: nVidia FX 5900XT :: HDD IBM 120GB 8MB & Baracuda 160GB 8MB
    :::: CD-RW TEAC 52x :: SB Live! 5.1 @ Technics repro :: AC 300W :: CoolerMaster CP5 & 2 case fans
    :::: Na krabici stálo: Nainstalujte Windows 2000/XP nebo lepší. Tak jsem nainstaloval Linux...

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=49628

drzte se toho nebo bude LOCK..!!!

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Member
    Vliv
    280

Standardní

heh tak uplne ten samy problem se stal i me zniceho nic se komp vypnul a at delam co delam porad FF a nic.Vcera u me byl kamost co vlastni tu samou desku a to same zniceho nic halt a FF mame je skoro uz rok +- kupovali jsme je v monime oba sice rozdilne ale asi nejakej bug vtom bordu

Standardní

Citace Původně odeslal Lipo
    heh tak uplne ten samy problem se stal i me zniceho nic se komp vypnul a at delam co delam porad FF a nic.Vcera u me byl kamost co vlastni tu samou desku a to same zniceho nic halt a FF mame je skoro uz rok +- kupovali jsme je v monime oba sice rozdilne ale asi nejakej bug vtom bordu
    ja uz to vyresil, deska je OK, ale procesor umrel a spi...
    ihned po nahozeni jinyho CPU vse vesele bezi, jako by se nechumelilo...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Mne se ted vratila z reklamace, ze museli preflashovat BIOS. Takze je to asi ten problem s EPROMkou
    :::: EPOX 8RDA+ :: XP 2500+ Barton :: (DDR400 2*512MB) :: nVidia FX 5900XT :: HDD IBM 120GB 8MB & Baracuda 160GB 8MB
    :::: CD-RW TEAC 52x :: SB Live! 5.1 @ Technics repro :: AC 300W :: CoolerMaster CP5 & 2 case fans
    :::: Na krabici stálo: Nainstalujte Windows 2000/XP nebo lepší. Tak jsem nainstaloval Linux...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání