Žlutý konektor přímo na desce je video in určený pro přední stranu case - Sapphire to dělá pro některé OEM zákazníky - toto je oficiální odpověď na můj dotaz na techhelpu Sapphire, bohužel mi nedali pinning, takže kdo by tento konektor chtěl využívat, bude muset měřit (popřípadě by to mohl vědět nekterý majitel Sapphire 8500 Vivo, protože se snad k těmto kartám dodával i kabel do tohoto konektoru - vyčetl jsem to z nějaké české recenze Radeonů).
Jednou provždy - zvuk nemůže být na těchto kartách už z principu - S-video a chinch (kompozitní vstup) - v sobě mají pouze video informace (žlutý chinch), audio je vedeno vždy zvlášť (bílý a červený chinch) - například pro přenos zvuku z videokamery musíte zapojit nejenom video kabel (s-video nebo žlutý chinch) - pro obraz ale i zvukový kabel (mono jeden kabel s bílým chinchem, stereo i červený chinch).
Zvuk tedy musí být vždy vedený zvlášť přes zvukovou kartu ať už ho z televize získávám (grabuji) do PC, nebo ho z PC chci předat dál (do zesilovače a reprobeden)

Co se týká Theatre chipu - vyšší verze Pro (nebo-li také Theatre 200) je u karet s VIVO, tzn tam kde je i video in.
Co se týká informace, že VIVO nebudou u 9000Pro - už si bohužel nevzpomínám, kde přesně jsem tuto informaci četl a proto také nejsem schopný říct, zda došlo ke změně oficiální, nebo zda někteří výrobci změnili oficiální design karty a přidali video in