Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Jak opravit WinXP když nenaběhnou?

Member Avatar uživatele goodji
    Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní Jak opravit WinXP když nenaběhnou?

Na dvou kompech se mi stalo, že bootování skončilo těsně před logon. Modrá obrazovka s nápisem Windows (ne BSOD). A dál bootování nepokračuje. To samé se děje v nouzovém režimu a položka Poslední známá konfigurace skončí se stejným výsledkem.
    Asus A88XM-A, DualCore AMD A4-6300, 4x2GB DDRIII 1600, LCD Acer K272HL, SSD Patriot Blaze 60GB,HDD SAMSUNG F3 500GB

Standardní

Tak tohle znam!
    A stalo se mi to tehdy, kdyz sem prerovnaval velikosti diskovych oddilu pred XPckama. Stalo se mi to uz nekolikrat.
    Ja nevim, jestli se to da opravit - zkusil bych instalacni cd a dat opravu - ja sem se vzdycky nastval, smazal systemovy oddil a instaloval znovu (prislo mi to min prace, nez opravovat wokna a pak zjistovat, ze je pulka veci rozmr***a).
    Od ty doby se bojim hejbat s oddilama, a pritom w2000 to tolik nevadilo, a win98 uz vubec ne....hned bych se k nim vratil. Je to k vzteku.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Member Avatar uživatele Madmax.CZ™
    Věk
    52
    Vliv
    278

Standardní

rozjed instalaci windowsu a po strance kde souhlasis s licenci ti detekuje stavajici istalaci, pokud ano dej opravit a mas vyhrano vse je zachovano beze zmen jen nemas aktualizace.
    Core 2 Duo E8500, VGA nVidia GTX280, 2*2048MB DDR II 800 Patriot, MB MSI P45 Neo3-FR

Standardní

zkus fixboot a fixmbr, jsou to programy pod XPckama
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Member
    Vliv
    282

Standardní

zkusil bych ten fixmbr a pak se uvidí
    MSI K7T 266Pro 2, AMD Duron 1300 128MB DDR, HDD Western Digital 800JB 80GB 7200rpm 8MB cache + Maxtor 20GB 5400rpm, CD-RW Liteon LTR-40125S 40x/12x/48x, monitor 17" ADI M700

HP nx6110 neboli noťas

Standardní

Citace Původně odeslal Krupa
    zkusil bych ten fixmbr a pak se uvidí
    já vždycky zkusim fixboot, a potom až fixmbr a když to nepomůže nahodim je znovu

Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní

Příkazy FIXBOOT a FIXMBR nepomůžou, protože s touhle chybou nemají nic společnáho. Systém se kousne až ve chvíli, kdy je bootování téměř dokončeno.
    Asus A88XM-A, DualCore AMD A4-6300, 4x2GB DDRIII 1600, LCD Acer K272HL, SSD Patriot Blaze 60GB,HDD SAMSUNG F3 500GB

Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal Madmax.CZ™
    rozjed instalaci windowsu a po strance kde souhlasis s licenci ti detekuje stavajici istalaci, pokud ano dej opravit a mas vyhrano vse je zachovano beze zmen jen nemas aktualizace.
    Kdyby to bylo tak jednoduchý... Ale nepomáhá, i to jsem zkoušel.

Standardní Re: Jak opravit WinXP když nenaběhnou?

Citace Původně odeslal goodji
    Na dvou kompech se mi stalo, že bootování skončilo těsně před logon. Modrá obrazovka s nápisem Windows (ne BSOD). A dál bootování nepokračuje. To samé se děje v nouzovém režimu a položka Poslední známá konfigurace skončí se stejným výsledkem.
    A nejsou zrovna cerstve naklonovane?
    Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB AData EE, Sapphire 4850

Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní

nejsou

Standardní

Me to tak zustalo viset pri klonovani disku na jiny, pak staci kdyz se pripoji oba dva najednou a udela se zasah v registrech.

Standardní

Příkazy FIXBOOT a FIXMBR nepomůžou, protože s touhle chybou nemají nic společnáho. Systém se kousne až ve chvíli, kdy je bootování téměř dokončeno.
    Ano. Presne toto znam!
    Nevyresil sem to, rekl bych, netrap se s tim, smaz to a instaluj znova widle.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Věk
    36
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Ano. Presne toto znam!
    Nevyresil sem to, rekl bych, netrap se s tim, smaz to a instaluj znova widle.
    No to je jasny ze sa to takto vyriesit neda. Protoze fixmbr a fixboot opravuju POUZE ZAVÁDZAČ XPecek ktory operuje iba pri boote (cize este predtym nez naskoci logo XPecek a zacnu sa natahovat do pameti) A to nesuvisi s problemom goodji.
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní

Oba kompy jsem samozřejmě přeinstaloval, ale přesto by mě zajímalo jestli někdo zná jiné řešení. Přeinstalace je takové potupné řešení.

Věk
    36
    Vliv
    283

Standardní

Oba kompy jsem samozřejmě přeinstaloval, ale přesto by mě zajímalo jestli někdo zná jiné řešení. Přeinstalace je takové potupné řešení.
    No pokial nevieme (alebo nam neprezradis) co to sposobilo, tak tazko hladat risenie
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Standardní

Ja vam reknu uplne presne, co to zpusobilo v mem pripade.
    Mel sem disk rozdelenej takto:

primarni C: 2GB WIN98
    extended
    - linux 5 GB
    - swap 500 MB
    - NTFS WINXP 10GB
    - NTFS 30GB data
    - FAT32 5GB data

No a ja sem se hrabal v tom linuxovym oddilu, celej sem ho zrusil a potom uz widle nenabehli a delali presne to, co popisuje puvodni dotaz. Ani vraceni toho oddilu z win98 nepomohlo.
    Lamal sem si s tim hlavu 2 dny, pak sem uz potreboval pracovat, tak sem xp smazal a znova nainstaloval.
    Proste XPcka jsou naky silene nahly na operace s oddilama, nechapu proc, win2000 takovy nebyli a win98 uz vubec ne!

Dnes to uz mam udelany tak, ze XPcka jsou jako druhy primarni oddil,
    protoze si myslim, ze jim vadily operace s oddily pred nima, ale za nima je jim to jedno. Presto se od te doby bojim pracovat prilis casto s partisnama a budu, dokud mi nekdo nerekne, proc ty blby widle nenabehli do welcome screenu, co jim krucinal vadilo, a pres to vsechno proc se dokazalo nacist jadro, nacetla se grafika , ale blba uvitaci obrazovka nenajela.
    Mas pravdu, je to desne potupny to reinstalovat, zvlast, kdyz mam dojem, ze za tim vezela jenom naka pitomost. No ale co s tim jinyho, kdyz ani nouzovy rezim nenabehl.

Standardní

Me zase po naklonovani Ghostem, pak staci s obema disky vlitnout do WinXP a udelat poradek v registrech "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices", kde jsou informace o oddilech.

Věk
    54
    Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal pYr0
    No pokial nevieme (alebo nam neprezradis) co to sposobilo, tak tazko hladat risenie
    Přišel jsem ke známému, protože mu nechtěl naběhnout počítač, na otázku "jak se to stalo", mi řekl, že "neví, normálně vypnul počítač a druhej den nenaběhnul" na otázku "co instaloval" řekl že "nic". To je všechno co o tom vím. Ten druhej komp bylo v podstatě to samé.

Pomohlo? Asi těžko. Kdybych věděl jak se to stalo, tak jsem to sem napsal hned nazačátku. Tady není podstatné co to spůsobilo, ale JAK opravovat XPčka z konzole, a na to mi tu ještě nikdo neodpověděl (když pominu notoricky známé příkazy FIXMBR a FIXBOOT)

Standardní

No jo, ale kdyz nevis, proc se to podelalo....podle me takovyhle zavady snad ani z konzole opravit nejdou.

Ja jsem napsal, co se stalo v mem pripade - a nikdo nevite, co sem s tim mel tehdy delat?

Standardní

tato chyba (alespon u mne) byla vzdycky zpusobena po klonovani disku.
    jeji nejpravdepodobnejsi pricina je tato:

xpcka (i win2k) najedou az do welcome screenu protoze je zavede boot loader (ntloader) ktery se jeste ridi podle partitionu:
    Kód:
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    ...
    pak v nejake chvili bootu az se zavede registr, se xpcka podivaj jake pismenko ma mit disk default a prideli mu jej a zaroven naplni promene %WINDIR%, %SystemDrive% a podobne, s timto nastavenim. ty nejhlavnejsi systemove veci maji v registech nastaveny cesty ve tvaru napr. %WINDIR%\neco\xyz.exe takze se normalne nactou, ale ten zbytek ne takze v pripade ze xpcka byly nainstalene na C: a dojde k zmene partitionu a najednou dostane disk co byl C: pismenko napr. X: system se nacte z X: ale dalsi veci co nemaj tyhle promene se bude snazit tahat z C: kde prirozene uz nebudou... a to je pripad seknuti u welcome screenu.
    (proc asi nejde v spravci zarizeni zmenit pismenko systemoveeho disku )

ale obecne myslim ze tahle chyba z konzole opravit nejde (pokud nemame konzolovy regedit), protoze je treba se hrabat v registrech: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices a sprehazet pismenka k obrazu svemu, tak aby to zas najelo.

mozne dalsi reseni: zmenit v registru vsecky veci co maj napr. C:\... (kde C je systemovy disk) na %SystemDrive%\....
    (ale to je mnou netestovano, takze negarantuji nic) !!!

Standardní

No slysel jsem ze je regedit i pro DOS

No a asi to pujde i pres Opravnou konzoli... ale to fatk nevim.

Standardní

A nelze se dostat do registru podelanych widli pomoci Bart's PE Builder

Standardní

Citace Původně odeslal Dominator
    No slysel jsem ze je regedit i pro DOS
    klasicky regedit co je we woknech, lze spustit v dosu.. ale pouze pro import a export do/z registru,
    mozna ze si slysel o tom.

a timhlenctim se daj wokna taky opravit v pripade ze mas vhodne zalohy registru.
    zde býval podpis...

Věk
    36
    Vliv
    283

Standardní

Zaujimavo vyzera toto bootable CD......velmi jednoducho by ste riesili svoj problem (pokial ma teda durdin pravdu ale urcite ma ) http://www.avast.com/cze/avast_bart_cd2.html

Standardní

Ale kvuli tomu si nemusite kupovat tuhle kravinu.

Zde si stahnete nejnovejsi Bart's PE Builder, vybavte si ho vsemi potrebnymi pluginy (napr. Total commander, PQMagic, ...), udelejte si image, vypalte na rwcko a nabootujte si svou "live-distribuci" windows )))

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání