Původně odeslal
wong
zacal bych treba tim, ze je to zadarmo. zadnej nelegalni SW (teda jestli to nekoho sere)
pak uz je to v zasade stejny, jenom v linuxu mne pripada ze vsechno tak nejak vic vychytany
napriklad:
- chcu zkopirovat nejakej text - ve woknach oznacim ctrl+c a pak ctrl+v, v linuxu oznacim pak najedu kam chcu vlozit a zmacknu prost.tlacitko(kolecko) a je to.
- jako browser pozuivam mozillu (ta je teda i pro wokna) a v ni mouse gestures (prepinani mezi TABama, zavirani TABu, back, forward) - kde zkusi nebude chtit nic jinyho
- standartne ctyri pracovni plochy (taky se to obcas hodi)
- mplayer - prehravac, ve kterym jde prehrat naprosto vsechno - divx, real, quciktime, DVD, cd, mp3, dokonce i windows media 9
- dalsi vec treba ze hned po instalaci mandrake mne fungovala televize - na prvni spusteni programu - jenom se zdetekovali stanice...
- mozna se ti tohle bude zdat divny, ale promakana konzola - ze zacatka sem taky neveril ze to je k necemu dobry, ale je gto skvely nastroj
- pokud pouzivas gnome (ale nejen to) tak plno skvelych apletu - napr na ICQ, vytizeni site, CPU, teplota CPU
- v podstate to nepada - pokud nedelas vyllozene nejaky vylomeniny
- ssh - priklad: jdu za sousedem ze mam nejakej problem a necham zaplej kompl. on rekne jasne, to vim co s tim a jenom se ke mne pripoji pres ssh a muze udelat co je potreba (ja si nemusim nic slozite pamatovat a az dojdu tak to zkouset) (jo ze sousedem mame spolecnou sit)
- openoffice - moje posledni zjisteni, kdyz sem psal neco do fyziky, ze je mnohem jednodussi tady psat vsechny mozny rovnice a tak
pokdu nehrajes moc hry, tak ti to muze na 99% nahradit windows
idkyz plno her tam taky funguje - namatkou (Q3, UT, UT2003, CS, Ultima Online, Heroes, RTCW...)
Spis bych se zeptal v cem je Windows lepsi nez Linux (krome tech her)