Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Padání windows

Standardní Padání windows

Mám problém, sestavil sem nový počítač, všechno funguje bez problémů, až na to že naprosto náhodně a bez příčiny padají win (naskočí BSD- systém byl ukončen aby nedošlo k poškození...) a taky je tam napsané, že se provádí výpis fyzické paměti RAM na disk. Takže to asi bude mít něco společného s RAMkama, ale nevím co a někdy se to stává i 2x za den takže mě to dost sere. Tak nevíte co s tím

EDIT: je tam Athlon XP 2000+,GB Radeon 9200SE 64MB,DDR 256MB 333,MB JETWAY nFORCE400, MAXTOR 40GB ATA133, zdroj 300W
    -všechno je default, nic sem netaktoval

Standardní Re: Padání windows

Citace Původně odeslal Thoma$
    Mám problém, sestavil sem nový počítač, všechno funguje bez problémů, až na to že naprosto náhodně a bez příčiny padají win (naskočí BSD- systém byl ukončen aby nedošlo k poškození...) a taky je tam napsané, že se provádí výpis fyzické paměti RAM na disk. Takže to asi bude mít něco společného s RAMkama, ale nevím co a někdy se to stává i 2x za den takže mě to dost sere. Tak nevíte co s tím
    tohle ted resim taky....nejdriv jsem mel podezreni BIOS,pak na disky, pak ramky, a ted grafiku....mrkni na http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69433&highlight=
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

co je to presne za pamet?

jinak zkousel si memtest86 pripadne goldmemory?

EDIT: jinak je to BSOD ( blue screen of death ) a ne BSD
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Thoma$ sú to pamätove moduly buď sú vadné alebo čo je viac pravdepodobne budú nekompatibilné (neznamena že keď sú A-DATA že sú vhodne do tejto dosky s tymto bios-om) , alebo nejaká chyba v tomto novom bios-e so strankovaním pamäte.

Ssnake
    akurát včera som riešil jeden problém :
    aby som bol presnejší 2x 128MB/133 RAM Kingmax doska nejaká VIA CPU P4 1.8G
    Zakladný problém inštalácia XP skončila pri kopírovaní súboru dvdplay.exe s chybovou hláškou kopírovania.(asi si myslíte že CD-ROM vadná)
    Prehodil som RAM-ky medzi sebou a vypísalo toto IRQL not less or equal a potom aj page fault in nopage area

Tak som jednu RAM vyhodil a inštalacia prebehla v poho

Ponaučenie -> no proste sa to neznieslo.

Standardní

jj presne tak, uz jsem na to taky prisel...zajimave ze driv to nedelalo. jednu jsem dal pryc a uz je vse OK...jeste pak zkusim jestli je jedno ktera bude venku nebo jsem vytahl zrovna tu co tam byt nechtela...

to Thoma$ : zkus jinou ramku, podle me to je urcite tim
    aurora + 500W, maximus formula, 4*2GB, C2Q 9400, cnps10x ex., 560Ti HAWK, vertex 60GB, 2*3TB WD, Lenovo L220x, lycosa + diamondback
    Acer 1810T
    www.highdef.cz

Standardní

Dlouho to šlo v pohodě tak sem je tam nechal, ale pak sem potřeboval reinst. systém a zas to začalo (padání při instalaci).
    Tak sem je prohodil za moje a win sem v poho nainstaloval.
    No a ty V-DATA z druhého pc, které jsem dal do mého žádné problémy nedělali tak si říkám že by to tím nemuselo být.
    A dnes se mě během 2h dvakrát resetoval comp (ten s těma V-DATAma), nehodilo to BSOD prostě jak dybych zmáčkl reset, jednou hned po tom co sem zadal login do win a po druhé to bylo dyž sem dělal v autocadu
    Takže teď sem z teho krapet zmatený

Standardní

Klikni pravým na Tento Počítač a daj Vlastnosti .
    Vyber kartu upresniť a stač nastavení v spuštení a zotavení systému
    V položke selhání systému odškrtni automaticky restartovat.

Nie je tymto vyriešený tvoj problém ale aspoň budeš vedieť čo vyhlásilo chybu.

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Mam obavy, ze s tim nic neudelas. Ja tu mam 2 obstarozni kompy (jeden trochu vic - vlastni sestava P1, 166MHz, 128MB RAM, druhy trochu min - IBM P1/MMX, 233MHz, 128MB RAM, pravidelne apdejtovany W98 na obou, naprosto odlisny skrine) a oba se mi uplne nahodnym zpusobem zasekavaj. Nekdy to bezi nekolik dni bez problemu, pak se to sekne nekolikrat za den, jindy treba uz hned pri startu nebo kratce po nem. Nekdy mi odejde jen jedna aplikace (nebo postupne behem sezeni i vic) a kdyz ji znovu rozjedu, muzu delat jeste i hodiny (treba i az do vypnuti) bez problemu dal, byt zakladni obraz je nekdy trochu pozmenenej. Muj kamos s trochu novejsim PC (P2, MHz, 256MB RAM, driv W98, dnes W2k) rika, ze mu to dela totez a asi pred rokem jsem v praci delal na - podle nekterejch lidi - poradny masine: P4, GHz, min. 512MB RAM (nemel jsem tam cas tyhle detaily studovat, ale bylo to novy, kupovalo se to pro me) W-XP - a padalo mi to taky. Proti utokum zvenci to mam zajisteny jak nejlip umim - prubezne aktualizovany AVG bezi v pozadi a obcas to s nim presto projedu a zatim mi nic nenasel, zakazany stahovani aktivnich skriptu, nabidky na stazeni, co mi jakymkoliv zpusobem bez meho vedomeho popudu prijdou, zasadne odmitam, cookies vseobecne zakazany, dovoluju je jednotlive podle potreby a i tak je pravidelne mazu, obcas to projedu Ad-awarem 6.0, ktery take nic nenachazi. Cas od casu si otestuju disk na skrabance a zatim je plne v oukeji. Pred casem, kdyz jsem to zajisteni jeste takhle nemel, jsem se co chvili musel potykat se zlomyslnostma osklivych ucastniku site, az me to nakrklo (a i z jinych duvodu), jsem vsechno z gruntu nainstaloval znova (vc. totalniho formatu HD), ale tohle padani jsem tim neodstranil. RAM-ky jsem zatim netestoval, ale uz ten rozsireny vyskyt tehle poruch kam se podivam, mi je neudava jako prilis pravdepodobne.

Vysvetluju si to jedine tim, ze vetsina tehle masin neni dostatecne odrusena a chytaj rusivy signaly jak z napajeci site, tak i ze vzduchu (mozna, ze nekdy rusej i samy sebe) a ani citlivost na jemny otresy bych uplne nevyloucil. Mam vypozorovany, ze v noci to bezi o poznani lip nez ve dne (ovsem taky ne perfektne).

Edit 11'05: Ted me napada, ze se mi podobne hrouti obcas i muj prastarej, jinak celkem robustni komp z r. 1983 s Z80/4MHz (64kB RAM), system CP/M 2.2 (na kterym jsem ted uz delsi dobu nebyl), byt min; na druhou stranu jsem na nem ale taky jen zridka travil tolik casu jako na tom, co mam ted.

Standardní

Na 90% to bude těma RAMkama, i když mi BSOD na druhém pc hlásilo jinou chybu a když sem je testoval na chyby, tak GoldMemory mě našel nějaké chyby, ale pak jaxi zamrzl , tak sem to zkusil projet MemTestem a ten v 7 testech nenašel jedinou chybu .

Takže asi reklamace, ale nevím esi to za to stojí protože to teď jede v poho a dyž bych to reklamoval tak by ten comp měsíc nejel + problémy s reklamací...

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal Mikus
    Ted me napada, ze se mi podobne hrouti obcas i muj prastarej, jinak celkem robustni komp z r. 1983 s Z80/4MHz (64kB RAM), system CP/M 2.2 (na kterym jsem ted uz delsi dobu nebyl), byt min; na druhou stranu jsem na nem ale taky jen zridka travil tolik casu jako na tom, co mam ted.
    Jeste k to mu starymu kompu (uz ho nemam tolik v hrsti, na detaily se postupne rozpominam) - tam to padani zpravidla neni nahodny, jsou to ocividne neciste softverove osetreny nektery ne uplne standardni situace jako preplneny disk ap. Protoze ten celkovy softver z tehdejsi doby je na dnesni meritka velmi primitivni, daj se takovehle veci celkem rychle diagnostikovat.

Takze pro ty dnesni problemy bych zrovna tak takovehle programatorske necistoty vyprodukovane Mrkvosrotem povazoval za mozne, pochopitelne v dusledku ohromneho objemu a komplexnoxti celeho baliku i pro uzivatele, ktery se v celku vyzna, prakticky nevyzpytatelne.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání