T630
+ BT, vacsia vydrz,
- java (pomale aj oproti x65, nedokaze sockety - tj icq len cez cmessenger/server cleverlance), mala pamat a horsie sa s nou pracuje, vyhladavanie v zozname len podal 1. pismena, vyzera horsie ako t610

CX65 (zalozene na M65 fw.12 co je identicke vnutorne s CX65)
+ pamat (velkost, volnost v kopirovani ), funkcie (takmer identicek s S65 (bez BT,card,1mpix foto) ), displej (na 30cm sa nezda hruby a velkost potesi, na slnku je ok), editacia fw (uz zacinaju pribudat patche ), dobry zoznam, kalendar, archivacia sprav, diodky su fajn ked si na ne clovek zvykne (napr. ked prepocuje zvonenie)
+/- emailovy klient (az na tu diakritiku)
- vydrz (2-3 dni to da oproti T610 len o 1 den menej a t610 ~= t630), este stale potreba updatovat fw na co najnovsi, horsie sa pise 1 rukou (prilis nizko a nahusto klavesnica) , displej sa rad poskrabe (ale zas k Mku sa spravam ako k odolnemu MT, ziadne puzdro a podobne)

osobne vlastnim M65 a mam uz relativne stary fw - 12ku, oproti fw04 je takmer bez zasekov, nepamatam kedy naposledy sa mi zasekol len tak (ako to bolo bezne u fw04) najcastejsie to ma spojitost ked zacnem prehliadat normalne www stranky (nie wap) a dojde operacna pamat, zda sa ze si ju dobre necisti

co je lepsie (len dolezite body podal pouzitia?

pre bezne telefonovanie/SMS
T630 +lacnejsi, vacsia vydrz, jednoduchsi
- blby zoznam
CX65 + lepsi zoznam, zaznamy o hovoroch (zmeskanych etc), pamat na SMS, prehladnejsie pisanie
-pseudo SK T9 = neubera znaky, pouziva len dlhe 'a' a tak a vyzera to otrasne

data pre PC
T630 + BT, v pridpade kabla moze byt naraz nabijacka aj datovy kabel
CX65 ... neni co dodat

'hrajkanie sa s mobilom' alias data v mobile
T630 ... nic ma nenapada, teda az na nevhodne na JAVA aplikacie potrebujucu datove pripojenie
CX65 + Flex memory (lahky presun suborov z/do PC, aj na iny mobil napr. java), fajn na JAVA hry/aplikacie (ICQ/jmirc/...), mailer (POP3), prehliadac zerie aj staticke HTML (WAP2.x - cca HTML4.0 bez JS do velkosti cca 100kB)

alebo inak ... pre matku by som bral T630, pre seba CX65 (teda M65 )

!!!EDIT : ted som si vsimol ze tam je CXT65 ... no ak uz je to tak Tmobilovska verzia (vsade na...ane pristupy na wap bez moznosti menit) tak by som sa rozhodl podla toho ci mam naladu na preflashovanie na normalnu CX65