ty l1 mustky budou spojeny dobre, protoze jsem zkousel nastavovat v biosu nasobice od 5 asi do 11,5 a vsechny fungovali, pak uz to nenajelo, ale to bych tipl, ze to byl limit procesoru, takze v tech l1 bych chybu nehledal. Napadlo me, ze by to mohlo byt napetim, tak jsem tam zkousel nadratovat 6,5 a s tou se to nerozjelo, pricemz jsem si to predtim otestoval na 700 s defaultnim napetim, bylo to nastaveno pres bios, jen kvuli tomu napeti, jestli nepotrebuje vic stavy na rozjezd a rozjelo se to v pohode. Jeste jsem zkusil nadratovat 7 a 8, ale bylo to se stejnym neuspechem. Jinak tu druhou desku nemam poruce, takze na ni nic nezkousim, ale predpokladam, ze kdyz to nejede na my, tak to na ty dalsi nepojede,(vim, ze je to hroznej predpoklad) ale zkusim to pristi tejden. Ja zkousim vsechny mozny moznosti, pac se nerad ptam, teda jeste jsem se nekoukal v datasheetech na zapojeni pinu, do toho se mi moc nechce. Doufal jsem, ze se tady objevi naky pametnik a poradi mi.
Tak jsem se pustil do datasheetu k duronovi a piny, ktery u novych soket a procu ovlivnuji nasobic jsou nezapojeny.Ted jsem koukal do datasheetu k ahlonovi a ty taky nejsou zapojeny, takze to amd taji a naka nadeje mozna existuje.
Takze jsem docela v koncich.