Máš pravdu v tom, že z hlediska sítí jsem opravdu lama. Kdybych nebyl, neptal bych se...
No v manuálu se píše: This product also serves as an Internet firewall, protecting your network from being accessed by outside users. All incoming data packets are monitored and filtered.Původně odeslal CompCrasher
No, do předvčerejčka jsem používal pouze sw firewall (ZoneAlarm) a router mám 1 den. V nastavení je např. Network Adapter Adress Filter ( pro bloknutí či forwardnutí MAC adres pro přístup na internet) - což nepotřebuji: všechny PC mají povolen přístup. Dále IP Adress Filter (vlastně skoro totéž). A nakonec TCP/UDP Port Filter - což asi bude ono. Jenže nevím, jak to nastavit - v defaultu je Filter List prázdný. Je tam 24 pozic pro nastavení jednoho portu nebo rozsahu portů a možnost Filter (zablokování) nebo Forward. A tady máš pravdu, fakt nevím, co s tímPůvodně odeslal CompCrasher
Jesli jednou podmínkou zablokovat úplně všechno (např. TCP Filter 1-99999) a pak potřebné povolovat (např. TCP Forward 80 - pro http) ?? Jenže programů "chodících" na internet je mnoho a používané porty neznám (různé update služby pro antivir, SpyBot, AdAware, WinUpdate, hry,...) U sw firewallu to bylo celkem jednoduché, pokud chtěl nějaký program přístup na internet, buď jsem to povolil nebo ne a podmínku uložil. O porty jsem se svým způsobem nestaral.
Pokud si nejsem jistý v nastavení routeru, raději to tam zatím nechám... Router přiděluji počítačům na LANu adresy 192.168.1.1 až 192.168.1.3 - znamená to, že jsou z internetu jednotlivé počítače neviditelné a že je viditelný maximálně onen router?Původně odeslal CompCrasher
Nejraději bych, kdyby se mi ozval nějaký majitel onoho routeru![]()