Citace Původně odeslal Karel_M
Když čtu tenhle thread, tak si vzpomínám, jak mi bylo, když jsem měl poprvně nasazovat chladič na AMDčko... Ale k věci!
Pár lidí radí povolit (přihnout) sponu. Já dneska taky přihýbám sponu, ale opačně! Není nic horšího, než volná (měkká) spona a těžkej měděnej chladič (třeba Volcano 7+, který nejvíc používám má váhu větší, než připouští AMD !!). To Xpčko vydrží fakt pořádnou sílu - buď bez obav! Nejdůležitější je nasazovat chladič opravdu rovně. Jen v případě, že nenasazuješ rovně riskuješ ulomení růžku. Jak už kdosi psal, je třeba posadit chladič na procák tak, jak by měl sedět, maličko s ním zahýbat abys vypudil vzduch mezi procákem a chladičem - tam smí být jen pasta! Pak na jedné straně zaháknout, druhou stranu chytit šroubovákem a jedním tahem zaháknout na druhé straně, aniž bys již chladičem pohnul...
To je vše. Já se jinak vůbec nepovažuju za šikovnýho člověka, ale dosud se mi ulomit růžek nepovedlo! Hlavně se nebát!
mas uplnou pravdu, s tim sroubovak je to opravdu nejlepsi. Ja to driv nasazoval a sundaval kombinackama, az jsem urval ty umelohmotne pacicky na ty patici. Tu sponu se opravdu nevyplati povolovat, cim pevneji se tlaci chladic na cpu tim lepe. Myslim si, ze dnesni cpucka uz ani prasknout nemoho, teda pokud nejte uplne levej