Prakticke zkusenosti ale hovori o tom, ze ta zprava stejne dojde z 99%. Kdyz je chyba na vasi strane, tak to poznate podle rozpojeneho icq, nebo vam nejde net. Chyba na ceste nebejva a kdyz nejde icq server, tak se stejne nepripojite. Kdyz je chyba u toho druhyho, tzn ze mu kikslo pripojeni, tak za chvili uvidite, ze se odpojil, a nebo odpojil a hned pripojil a v takovem pripade mu ty zpravy "ctrl+c ctrl+v enter" , pokud mel jenom nakej lag a zpravy se ztratili, tak to asi nepoznate. Ale jak casto se to stava, ty zpravy vetsinou cekaji dlouho na doruceni a casem dorazi.

Vsiml sem si, ze i kdyz v Mirande vypnete tamtu vec, tak ona stejne ceka, nemuzete psat, dokud se zprava neodesle. Potom, kdyz zprava nedorazi prijemci a mate to vypnuty, tak uz se nic nedozvite.

V Trillianu lze psat porad, muzete proste busit jednu vetu za druhou bez zdrzovani, zpravy se odesilaji na pozadi. Nevim presne, jestli ma nejaky potvrzovani, mozna ano, protoze se mi obcas stane, ze mi do okna vypise cervene nejake warovani, ve user neni logon, nebo tak neco, takze on naky potvrzovani taky ma. Ovsem neupozorni vas, kdyz tomu druhymu vypadne pripojeni, vy mu pisete a on pak jenom vypadne. Nejlepsi je mit zapnuty upozornovani nad systray, ale i do chat okynka s tim clovekem se vam napise, ze se odhlasil, takze to uvidite primo v tom okynku a ty zpravy, ktery ste mu psali, nez vypadl, mu zkopirujete a poslete znovu.

Mimochodem, v mirande mi tohle moc chybi, tzn ze se do chat okna nevypisuje, jestli se uzivatel odhlasil ci prihlasil. Dale bych potreboval, aby message export ty zpravy zapisoval trochu v jinem formatu a aby i ty zmeny stavu zapisoval do toho stejneho souboru, jako zapisuje rozhovor.