Citace Původně odeslal globalkiller
Citace Původně odeslal bc.Yo!
Citace Původně odeslal Dominator
Citace Původně odeslal almanil
Citace Původně odeslal Dominator
AFAIK vypinani ATX zdroju z elektriky neni dobre.
Proc ne ? Myslim i potom co je kompl vypnuty. Ja normalne uz pres 4 roky vytahuju kompl ze zasuvky,kdyz ho vypnu. A zatim nic.
Někde jsem o tom četl. A je to prostě ATX, tak je stavěné na zapojení do sítě na 24/den. No vic ti nepovím, někde o tom byla nějaká studie či co.
VLastní zkušenost: PC mi jede 23,9hod denně a jednou jsem jel na 3 dny pryč, tak jsem PC vytáhl ze zásuvky. Po třech dnech jsem si chtěl pustit PC, zastrčil jsem ho do zásuvky máčkl čudl a pic - zdroj odešel do věčných lovišť
Hmmm to bude mít asi něco společnýho s tím,že některý zdroje holt nebudou připravený na nárazovou špičku při zapnutí a potřebují tedy chvilku nahřát a nabít kondíky.Jinak já pokud si na to vzpomenu když jdu spát tak zdroj běžně vypínám vypínačem na zadní straně a ráno ho zapnu jen co vstanu (aby rodiče nelaborovali proč to nejde,bylbě se jim to vysvětluje po telefonu ) a dám mu chvilku času.Dělám to hlavně proto že mi PC ve vypnutym stavu bere nějakejch 18W což když se rozpočítá na rok tak to hodí nějakou kačku
uz jsem se lekl, ze jsem tu jedinej setrivej jedinec navic na prepetovce mam vypinas, kterym zaroven ustrihnu stavu i tiskarne a skeneru, takze se to urco vyplati vypnout
[ot]a rodice jsem dokonce uz naucil, aby se podivali, jestli to nahodou neni vypnuty nez me zacnou shanet [/ot]