Citace Původně odeslal bc.Yo!
Citace Původně odeslal Dominator
Citace Původně odeslal almanil
Citace Původně odeslal Dominator
AFAIK vypinani ATX zdroju z elektriky neni dobre.
Proc ne ? Myslim i potom co je kompl vypnuty. Ja normalne uz pres 4 roky vytahuju kompl ze zasuvky,kdyz ho vypnu. A zatim nic.
Někde jsem o tom četl. A je to prostě ATX, tak je stavěné na zapojení do sítě na 24/den. No vic ti nepovím, někde o tom byla nějaká studie či co.
VLastní zkušenost: PC mi jede 23,9hod denně a jednou jsem jel na 3 dny pryč, tak jsem PC vytáhl ze zásuvky. Po třech dnech jsem si chtěl pustit PC, zastrčil jsem ho do zásuvky máčkl čudl a pic - zdroj odešel do věčných lovišť
Hmmm to bude mít asi něco společnýho s tím,že některý zdroje holt nebudou připravený na nárazovou špičku při zapnutí a potřebují tedy chvilku nahřát a nabít kondíky.Jinak já pokud si na to vzpomenu když jdu spát tak zdroj běžně vypínám vypínačem na zadní straně a ráno ho zapnu jen co vstanu (aby rodiče nelaborovali proč to nejde,bylbě se jim to vysvětluje po telefonu ) a dám mu chvilku času.Dělám to hlavně proto že mi PC ve vypnutym stavu bere nějakejch 18W což když se rozpočítá na rok tak to hodí nějakou kačku