Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Migrace uživatelů na SBS 2003

Standardní Migrace uživatelů na SBS 2003

... zdravím, potřebuji přeinstalova SBS 2003, ale nějak nevím, jak zachovat stávající účty uživatelům .. Jak na to??

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Postup, který napíšu funguje u SBS2000 a je odzkoušený. SBS2003 jsem zatím nemigroval, takže to nemůžu potvrdit, ale mělo by to fungovat stejně.
    Je třeba další Windows 2003 server, ze kterého uděláš backup DC, necháš zreplikovat AD, odstřihneš SBS, pomocí ntdsutil přesuneš všechny role na backup DC a uděláš z něj PDC. Staré SBS killneš a nainstaluješ na něj čistý Windows 2003 serer, uděláš z něj BDC necháš zase zreplikovat AD, převedeš na něj všechny role a uděláš z něj PDC. Pomocný DC sejmeš pomocí DCpromo. Nyní na tom novém PDC spustíš instalaci SBS a je to.
    Pokud jsi používal exchange tak ještě před reinstalací vyexportuj mailboxy pomocí exmerge a pak je na novou instalaci znova nasypeš.
    Tohle je stručný návod, který by tě měl nakopnout. Pokud něčemu z toho co jsem napsal nerozumíš tak tvoje znalosti nejsou dostatečné na tuto operaci a nemá cenu se do toho vůbec pouštět. Ještě jsem zapoměl, že je třeba nastavit licencování per seat.
    !!! Nezapomeň si před reinstalací udělat image, pro případ že to vyfejluje !!!

EDIT: SBSko je bez zálohy na pásku hodně špatný byznis. Tam kde není zálohovací zařízení odmítám SBS instalovat.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání