Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: [PHP]Session proměnné - problém

Standardní [PHP]Session proměnné - problém

Jde o problém s apachem (možná to teda patří do jiné sekce). Doma na windowsu mi fungují session normálně, ale ve škole, kde spravuji stránky mi php ty session nenačítá zpět. Ve škole je server s Suse 8 linuxem, verze php je 4.04a aapaxćhe 1.3.19. Session je uložená v /tmp/sess_...... a má atributy přistupu 600 (čtení a zápis pro vlastníka). Proměnná se uloží, ale v další stránce, kde testuji, jestli ta konkrétní session existuje mi nahlásí.

Výpis z phpinfo:
    Session Support enabled
    session.auto_start Off
    session.cache_expire 180
    session.cache_limiter nocache
    session.cookie_domain no value
    session.cookie_lifetime 0
    session.cookie_path /
    session.cookie_secure Off
    session.entropy_file no value
    session.entropy_length 0
    session.gc_maxlifetime 1440
    session.gc_probability 1 1
    session.name PHPSESSID
    session.referer_check no value
    session.save_handler files
    session.save_path /tmp
    session.serialize_handler php
    session.use_cookies On

Může mi někdo prosím poradit, jak zprovoznit sesssions. Budu vděčný, za každý konstruktivní návrh.

Standardní

Zjistil jsem, že ten soubor, kterej obsahuje data session proměnný je prázdnej, takže asi nějak nechodí registrování proměnejch.

Nevíte někdo o efektivnim způsobu jak se bez session obejít?

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    297

Standardní

posilat si je sam drzet si v DB nejakej md5 zaznam + jeho timestamp, a davat ho do kazdy url/formu..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    posilat si je sam drzet si v DB nejakej md5 zaznam + jeho timestamp, a davat ho do kazdy url/formu..
    pokud to nebude jen nejaka mala aplikace, tak se z toho pos***s furt to updatovat a posilat klientovi, proc se s tim drit, kdyz uz to ma php v sobe spis bych to zkusil nejak rozchodit...
    mozna pomuze fce session_register
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    297

Standardní

Citace Původně odeslal ripper
    Citace Původně odeslal KtK
    pokud to nebude jen nejaka mala aplikace, tak se z toho pos***s furt to updatovat a posilat klientovi, proc se s tim drit, kdyz uz to ma php v sobe spis bych to zkusil nejak rozchodit...
    mozna pomuze fce session_register
    ptal se jak se obejit bez session. Samozrejme v pripade vetsiho webu je to skutecne na pos...ni, to je bez debaty, ale jiny reseni me nenapada, na druhou stranu, pokud si to bude posilat pres cookie, tak staci jeden include na zacatek kazdy stranky a je vystarano.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Tak už se mi ty session povedlo rozchodit. Byla to spíš moje chyba, protože jsem zvyklej používat novej zápis přes superglobální proměnou $_SESSION, potom když jsem zkoušel jestli fungujou starší zápisy jsem z lenosti nezměnil všechny zápisy z novejch na starý. Pak jsem se na www.php.com přečetl upozornění:
    If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().
    Pak už stačilo jenom všechno přepsat a už to funguje, díky za pomoc (2ripper).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání