Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Deska ECS K7VZA mi nebere 512 RAM

Standardní Deska ECS K7VZA mi nebere 512 RAM

ECS K7VZA Rev. 3.0 s chipsetem Via KT133A

Nebere mi ramku 512MB PC13364xCL3 (Viking), naběhne s 256MB ram. Na netu sou o ni zakladni informace ze sezere 3×512 ram. Nemuze to byt problem biosu? Popř. nevyřešilo by to flashnout ho na novejsi verzi?
    Nebo nějaká harwarová úprava desky?

Když byste neměli nikdo nějaky aspoň minimalni řešeni, tka aspon v čem to muže bejt? duvod proč nevezme plnejch 512..

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Samozřejmě to může vyřešit flash BIOSu, tos měl udělat dávno. Nicméně u nás ve firmě třeba přišla serie jednostranných 512tek, které sice byly OK, ale na většině KT600 chipsetů nefungovaly korektně, pokud se v BIOSu nenastavilo 1T command na enabled, místo AUTO. Pak bylo vše OK. Otázka pak ještě je, jestli je ta paměť OK a nenapsal si, jak se to projevuje, jestli vůbec nenaběhne či co.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Samozřejmě to může vyřešit flash BIOSu, tos měl udělat dávno. Nicméně u nás ve firmě třeba přišla serie jednostranných 512tek, které sice byly OK, ale na většině KT600 chipsetů nefungovaly korektně, pokud se v BIOSu nenastavilo 1T command na enabled, místo AUTO. Pak bylo vše OK. Otázka pak ještě je, jestli je ta paměť OK a nenapsal si, jak se to projevuje, jestli vůbec nenaběhne či co.

Projevuje se to načtením ram jenom 256MB, což je pulka. To jsem napsal
    Flashnout dávno.. čerstvě se dává dohromady. Různě na netu jsem si početl pár údajů o tom, že sestavy téhle desky s tímhle čipsetem a 512 ramkou spoustě lidí dobře běhají. V první řadě ten BIOS samozřejmě

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no for je v tom, ze pameti se delaly v ruznem zapojeni. asi nejbezneji se setkas s oslovenim jedno a oboustranne.

a pokud ti to nacte jenom pulku, tak je pravdepodobne, ze system neni schopen zpracovat ty pametove obvody a tudiz vidis jen prvni cast te pameti ( velice jednodusse receno ). a tak by bylo asi lepsi zkusit jinou 512ku
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Tak naflashoval sem tam par biosu a podpora ramky se ani u jednoho nehnula, asi problem nesnaseni se ramky s deskou.

Teď je tam ta 512ka + jedna 256ka , dohromady teda 512, dyz z ty prvni to bere jenom tu pulku.
    Ale poad mi to vrta hlavou, protoze Viking je kvalita..

Standardní

To neni o kvalite, proste nektery desky nepodporujou vsechny zapojeni pametovejch modulu, i kdyz ti to nikdo nikde nenapise. Prodej ji nebo vymen za jinej typ, pak by to melo jit.
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

A samostatne jede?? Zkousel jsi ji v jinem slotu?? Prohodit treba s 256
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání