Uff, to vobec nie je jednoduche a netrufam si nato... Ale teraz som si uvedomil, ze som sa v tom prvom poste poriadne sekol - Samsung si samozrejme vyraba panely sam a je jednym z najvacsich vyrobcov. Takze ta poznamka mala zniet "Vsetky rychle panely na baze TN techologie maju tento "neduh"...". Dalsim velkym vyrobcom je uz spominany AU Optronics (ti su dako spolceny s BenQom), ktory dodava hlavne rychle TN panely (preto ta chyba). Dalej je tu potom konzorcium LG Philips, Hyundai ma svoju radu HyDis panelov, atd... Podstatne je to, ze kazdy vyrobca vyraba desiatky modelov panelov, a tak sa neda generalizovat. Co sa tyka tych 6 bitovych panelov, tak kazdy rychlejsi (16ms a pod.) TN panel je velmi dobry kandidat...

EDIT:
Citace Původně odeslal Hrochoslon
edit
australani rikaj
Most recent consumer-level LCDs (the 172x included) are 18-bit panels - and can only realistically create 262,144 different colours. So how can 16.2million colours be claimed
a cesi v te recenzi maj
Displej je šestibitový, dokáže tedy zobrazit jen 262 144 čistých barev; zbytek z deklarovaných 16,2 miliónů vyrábí ditheringem
kdo ma pravdu
Obaja... 6 bitov na kazdu zo zakladnych farebnych zloziek (RGB) = 18 bitov.
myslel sem ze prave ten dithering by to mel eliminovat
Neviem ako ziskali ten "shot"... je to odfotene alebo len grabnute?