.. takze pal lol555 jde nakoupit do samoobsluhy:Původně odeslal lol555
... takze to mame dva rohlicky, a tady si prostudujte smlouvicku a jeden podpisek, a dale 2l mleka, takze dalsi dve smlouvicky, podpisky,
jeje ja zapomnel jeste na maslo, tak pani pokladni, zase jedna A4 smlouva o prodeji veci, vas a muj podpisek...,
...sakra, sel jsem nakoupit do samoobsluhy, byli tri odpoledne a ted uz je pul osmy a to mne ceka jeste zelenina, a pak trafika, jestli ja to do pulnoci vubec stihnu
... a taky jestli tu karku, kde mam ulozeny vsechny ty dnesni smlouvy dotlacim domu, uz je dost tezka,
...a sakra kam ty smlouvy zase doma nacpu, uz jsou plny skrine, sedacka, spizirna, vanu a umyvadlo taky uz pozivat nemuzu, ale dneska preberu ty nejstarsi a muzu je pouzit jako toaletni papir, jen to bude po velke potrebe trosku mene prijemne....
Proboha co jsi to zase vykonstruoval?
Smlouva je potrebna tam, kde nejsou o prodeji obecne vzita pravidla, tim padem na neco upozornuje, upravuje pravidla, jisti prodavajiciho i kupujiciho, ze jejich vztah bude nejakym zpusobem (dle ni) osetren, pokud by doslo k nejakemu problemu, reklamaci atd., stanovi se v ni vetsinou podminky, za kterych je obchod platny a uzavren...
Cim opet reaguji na to, ze kdybys takovouto smlouvu v tom krame podepsal a v ni stalo, ze obchod pouziva formu storno poplatku za objednane a neodebrane zbozi, tak bys byl zavazan jeste navic papirem..
A proti cemu ty vlastne protestujes? Proti obchodu, kterej pouziva storno poplatky, nebo proti tomu, ze denne neuzaviras pisemnou smlouvu na koupi rohliku a litru mleka, nebo jses jen hrdinny bojovnik, protestujici proti zakonum tveho statu tim, ze si neodebira zbozi, ktere si zamluvil?
A nasledne to vsem musis sdelit, jak hrdinsky sis zase dneska neco zamluvenyho neprevzal, jelikoz jsi uplne nahodou ve svem protistatnim a protizakonnem boji zjistil, ze to ono maj vedle na rohu o 50,- levnejs?
Vzdyt to je vlastne v poradku, ty sis vytvoril vlastni zakon, ze pokud ti to usetri par korun, muzes ten spatny "obecny" prekracovat, navic obchodnika to chce pak poradne "poplivat", protoze je vlastne vsim vinen on, protoze ten vyderac trva na tom, co ma ve svejch smluvnich podminkach...
Nechce se mi verit, ze tyhle nazory vyplodi clovek zacatku 21 stoleti z civilizovane zeme, kterej umi cist a psat...![]()