Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: Dva HDD v jednom PC !

Standardní Dva HDD v jednom PC !

Prosím o radu. Koupil jsem si šuplík do case na HDD. Z důvodu že jeden HDD bude pracovní a druhý budu mít na hry a internet. Jeden je Maxtor 60GB ATA 133 2mb, druhý Western Digital 80GB ATA 100 8mb. Půjde udělat abych vlastně když se rozhodnu pracovat zasunul Maxtora a zapl PC nebo hrát a zasunul WD a zapl comp. Nebude to nějak zmatený když budu pokaždý startovat PC s jiným HDD ? A jak to nastavit v Biosu nebo jumpery na HDD. ? Mám mít oba master ? Díky moc za odpovědi.

Standardní

Nikoliv, není s tím žádný problém. Jeden disk neovlivňuje druhej, nemá se co stát.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Pokud nebudou v pc oba soucasne a na stejnem kabelu, tak mohou byt oba treba master. PC zmatene nebude, protoze kazdy disk bude mit vlastni instalaci woken.
    V biosu to nastav na autodetekci.

Standardní

Díky . Nebudu je mít nikdy připojeny na jednom kabelu budu je pouze střídat podle potřeby a vlastně na každém z nich budou wokna. Takže v biosu mám nastavit u HDD autodetekci ? O.K. Jinak bude na hry lepší ATA 133 2mb cache nebo ATA 100 8mb cache ?

Standardní

ATA100 8 MB cache
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

ATA nema tak vyrazny vliv na praci systemu jako vyrovnavaci pamet.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Na hry je to podle me uplne sumak (kdyz nepocitam rozdil v dobe, jak dlouho se to bude nahravat). Pokud je dostatek pameti, tak pohoda, pokud neni, tak hrabe hadr a pak je uplne jedno jak je rychlej, protoze i ten nejrychlejsi je proste pomalej....

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Na hry je to podle me uplne sumak (kdyz nepocitam rozdil v dobe, jak dlouho se to bude nahravat). Pokud je dostatek pameti, tak pohoda, pokud neni, tak hrabe hadr a pak je uplne jedno jak je rychlej, protoze i ten nejrychlejsi je proste pomalej....
    jaky rozdil v dobe? ATA100 a ATA133 je vicemene to same a jestli se to v necem projevi, tak jen pri praci s velkym objemem dat. naopak je vyhodnejsi mit vetsi pamet cache, protoze vetsinou dokaze zaplacnout cas, kdy se data musi vyhledat ( jsou bud uz v cache, anebo ma disk v cache nahranou strukturu a muze rovnou sahnout pro data > vsak si to muzete vyzkouset sami pokud mate dva disky s rozdilnou velikosti cache ).

jinak s pameti souhlasim.

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA

jaky rozdil v dobe? ATA100 a ATA133 je vicemene to same a jestli se to v necem projevi, tak jen pri praci s velkym objemem dat. naopak je vyhodnejsi mit vetsi pamet cache, protoze vetsinou dokaze zaplacnout cas, kdy se data musi vyhledat ( jsou bud uz v cache, anebo ma disk v cache nahranou strukturu a muze rovnou sahnout pro data > vsak si to muzete vyzkouset sami pokud mate dva disky s rozdilnou velikosti cache ).
    No samozrejme, to je zcela bez debat. Ale v dusledku to ovlivni jen dobu nahravni samotne hry/levelu. Pokud hra musi "dohrabavat" v prubehu a hra se diky tomu skube, tak uz je to sumak, protoze tady pomuze jen nakup ramky.

Standardní

Je 2*256 mb ram dostačující ? Já zkusím až budu mít oba HDD nainstalovaný projet PC Markem 2004 a uvidíme .

Standardní

Citace Původně odeslal Dusan
    Je 2*256 mb ram dostačující ? Já zkusím až budu mít oba HDD nainstalovaný projet PC Markem 2004 a uvidíme .
    Pro tohle ano, HDD s 8 MB cachí by měl performovat líp ...

Standardní

Citace Původně odeslal jan555
    Nikoliv, není s tím žádný problém. Jeden disk neovlivňuje druhej, nemá se co stát.
    Tak asi to nebude tak jednoduchý ! Vložil jsem tam nový HDD že jej naformátuji. Tak zapnu PC najede Bios a detekuje tak dlouho že jsem myslel že mi to zamrzlo. Po dvaceti sekundách se to rozběhlo. Když jsem tam potom vložil zpátky svůj starý HDD tak to samý strašně vpomalý detekování a to jsem předtím nestačil číst údaje biosu z obrazovky.Nevíte čím se to stalo.Nebude lepší když dám dva HDD na jeden kabel s dvěma systémy? Nebudou se mi potom zobrazovat ve Win dva HDD (chci aby vlastně o sobě nevěděli)

Vliv
    357

Standardní

no to ze dlouho trva detekce muze zpusobovat ne disk, ale mechanika cd. toto jsem resil na krai a jedina vec co pomohla dobre najumperovat vsechny disky/mechaniky. anebo mas nastaveno quick post na disabled. anebo jeste poskozeny kabel. co me udivilo, tak u vsech 4 epoxu co jsem tu mel kabel po prvnim, druhem pouziti odesel...

a dva disky v jednom pocitaci budou videt vzdy. jedina vec je, ze pokud je budes mit nainstalovane zvlast, tak to budou opravdu nezavisle systemy a nebudou si do sebe hrabat.

Standardní

Takže když nainstaluji na každej HDD wokna a to stejný Win XP. A napojím to na jeden kabel tak se mi nebudou navzájem přepisovat registry,viry z internetu apod. Jeden bych chtěl mít na internet a experimenty a ten druhej čistě na práci.

Vliv
    357

Standardní

Takže když nainstaluji na každej HDD wokna a to stejný Win XP. A napojím to na jeden kabel tak se mi nebudou navzájem přepisovat registry,viry z internetu apod. Jeden bych chtěl mít na internet a experimenty a ten druhej čistě na práci.
    omg. nainstalovat to musis vzdy jen s jednim diskem ( nesmi byt pripojeny ten druhy ). a wokna nemusi byt identicka. oni si hrabou jenom na svem pisecku, takze coj e kolem je nezajima.

pokud disky zaroven nebudes mit pripojene posleze, tak ani viry se nemuzou dostat z jednoho na druhy ( leda by se sirily jako ryma ).

a nova wokna dokazi najit disk i kdyz neni zaregistrovan v biosu.

Standardní

Me spis zarazi totalni neochota lidi dneska myslet a vubec se o neco sam snazit. Radsi zakladaji na foru zcela nesmyslne topicy a z jejich pristupu je videt, ze se absolutne sami nesnazi cokoliv resit.
    Je jasny, ze kazdy nejak zacinal, ale treba tohle cachrovani s diskama si kazdy vyresil sam, staci nebyt liny a trochu experimentovat.

Standardní

pokud chceš ten disk ( respektive oba ) provozovat v rámečku, tak musíš mít dobře chlazený, nejlíp kovový šuplík.
    pokud jej nemáš, tak vzhledem k teplotě disků je lepší mít zapojené disky oba a nainstalovat systém nejprve na první, pak na druhý a ta druhá instalace Ti vytvoří startovací nabídku, kde si při startu budeš moci vybrat, jestli chceš startovat 1. nebo 2. instalaci systému

Standardní

Citace Původně odeslal Riss
    pokud chceš ten disk ( respektive oba ) provozovat v rámečku, tak musíš mít dobře chlazený, nejlíp kovový šuplík.
    pokud jej nemáš, tak vzhledem k teplotě disků je lepší mít zapojené disky oba a nainstalovat systém nejprve na první, pak na druhý a ta druhá instalace Ti vytvoří startovací nabídku, kde si při startu budeš moci vybrat, jestli chceš startovat 1. nebo 2. instalaci systému
    Tak to fakt nechápu, co jsi tímhle chtěl říct, nevidím tam ani stopu po logice, atd. Stejně je to (jak doufám) vyřešeno, jestli se na konto tohohle rozjede "diskuze", tak nevím

Standardní

Ja to pochopil tak, ze si ma dat do compu oba disky (ne do supliku) a na kazdy nainstalovat OS, pricemz druha instalace mu udela start menu. Ale imho to je presne to, co ten clovek nechce.

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    Me spis zarazi totalni neochota lidi dneska myslet a vubec se o neco sam snazit. Radsi zakladaji na foru zcela nesmyslne topicy a z jejich pristupu je videt, ze se absolutne sami nesnazi cokoliv resit.
    Je jasny, ze kazdy nejak zacinal, ale treba tohle cachrovani s diskama si kazdy vyresil sam, staci nebyt liny a trochu experimentovat.
    To LOCKE : línej určitě nejsem. Někdy to jsou opravdu záhady. Myslel jsem že 4U je tady od toho když si někdo neví rady. Jinak vše jsem vyřešil. Samozřejmě že jsem věděl že mám nainstalovat na každej disk wokna, ale nechápal jsem to startování Biosu po střídání HDD v šuplu. Stačilo úplně odstranit jumpera z nového HDD a na starým nechat master. Teď to funguje tak že než zapnu comp tak se rozhodnu ,kterej HDD tam budu potřebovat buď to na hry nebo na práci.Thanx to mISHA!

Vliv
    357

Standardní

Stačilo úplně odstranit jumpera z nového HDD a na starým nechat master.
    tos mel take rict, jake mas disky ( z tohodle vyvozuji, ze to je WD a nejaky dalsi - ... maxtor ... )

Standardní

[quote="mISHA"]

a nova wokna dokazi najit disk i kdyz neni zaregistrovan v biosu.
    Mám problém opačný, bios detekuje oba disky, ale v TC je vidět jen jeden.
    Stalo se mi to poté, co jsem SG odpojil, místo něj připojil záložní abych přenesl nějaká data. Nabootoval jsem na WD, kde je druhý systém. Když jsem pak zapojil původní SG a nabootoval z něj, bios už nenašel ten WD. Při přehození master/slave sice bios najde oba, ale systém ukáže právě jen jeden. Dá se s tím něco udělat?
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Vliv
    357

Standardní

ano. pokud ho bios vidi, tak ho staci v systemu pripojit.

Standardní

Ono je to trošičku složitější, asi bych sem nepsal, kdyby to šlo takhle. Takže: pokud připojím SG jako master a WD jako slave, pak bios WD nenadetekuje, primary slave je None. Pokud připojím SG jako slave a WD jako master, bios detekuje oba dva, ovšem winXP už ne, ani v systému, ani ve správě disků, ani v TC prostě není SG, tedy ten, co je slave, nabootuje mi master a nezobrazí se nic jiného.
    Právě jsem naformátoval SG, už si o to říkal hodně dlouho, byl přeplácaný, pomalý. Doufal jsem, že se to tím spraví, marně, stav je stejný jako předtím.
    Jakmile uvedu nový systém softwarově do stavu, kdy na něm půjde pracovat, naformátuju WD. Jenže otázka zní: jak to, že bios nerozpozná disk? Má to něco společného s mbr?
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Vliv
    357

Standardní

ne nic spolecneho s mbr. to je neco uplne jineho. tohle vypada na rasovou nesnasenlivost mezi disky. co zkusit jinou ksandu?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání