taxem stahl tablet browsing a je to uz v pohode... ma hodne nastaveni a totalne mi vyhovuje![]()
taxem stahl tablet browsing a je to uz v pohode... ma hodne nastaveni a totalne mi vyhovuje![]()
CPU X2 4200+@2.92Ghz 1.375V Toledo + AC Freezer64 PRO MB ASUS A8N-E RAM 4x512 500 3-4-4-7-2T@450 VGA HIS X1800GTO@XT iceQ3@720/1480ZDROJ Seasonic SS-600HT 600W STORAGE Hitachi T7k250 250GB + 7K250 160GB@AAM SOUND CREATIVE X-Fi X-Treme Music + P580 5.1 DVD-RW LG GSA-H42L MONITOR Samsung 22" 2232BW MOUSE Mx310 500Hz MOD NET Hlucin.net WiFi 5Ghz 10MB/2MB/10ms/NO FUP
Tak sem nainstaloval kolegum v praci Firefoxe ceskeho, meli tam neskutecny mnozstvi spyware (ad-aware: 300 objektu), rikal sem si, ze to vypada podobne jako ie a opera by na ne byla moc slozita. Myslim si, ze firefox je pro zacatecniky nejvhodnejsi, ze ano?
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Muzes jim do Firefoxu nahodit skin IE, na plose zmenit ikonku a nic nepoznajiPůvodně odeslal howard
![]()
Jestli je nejvhodnejsi pro zacatecniky ? Ja Ti furt nevim jaky ma Opera vyhody pro pokrocile..... Zrejme treba kurveni CSS stylu.....
There is nothin' fair in this world
There is nothin' safe in this world
And there's nothin' sure in this world
And there's nothin' pure in this world
Look for something left in this world
Este mozes pridat ignorovanie Headers posielanych zo servera a ignoraciu META tagov ohladom cacheovania... (asi si myslia, ze na to maju inteligentnejsi system, tak dlabu na to, co zamysla so zobrazovanim stranky server alebo clovek, co ju tvorilPůvodně odeslal Dawe
)
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
Myslel jsem to tak, ze firefox samotnej je vhodny pro zacatecniky. Pak casem treba zjisti, ze by potrebovali to a to, zacnou se v tom hrabat, najdou extensiony, neco si tam stahnou, atd...Původně odeslal Dawe
Samozrejme pokrocili surfari si nahrajou 50 pluginu a je to pro ne vhodne taky.
Nejhorsi na tom je, ze ti lidi, co na pocitaci moc neumi, ani nevi, ze ie je nebezpecny a ze existuje i neco jinyho a ani je nenapadne, ze by po prohlizeci mohli pozadovat mnohem vic funkci.... Ted sem jim ukazal ff a libilo se jim to.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Dotázek ohledně FifeFoxe a Chatzilly.
Nevíte jestli by šlo nějak udělat, aby se chatzilla spouštěla v TABu firefoxu přímo a třeba automaticky po zapnutí prohlížeče?
Sem si na to zvyknul v opeře, teď bych to chtěl nějak udělat i ve firefoxu.
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2
Pokracovani OT z jednoho threadu v sekci pro adminy:
A na tohle si prisel jak?Původně odeslal PiT
Stranky se otviraji na mem pocitaci a budou se zobrazovat tak, jak chci ja, podle meho nastaveni zobrazovaciho klienta.
Kdyz si napr. webmaster vymysli popup okna, tak je zablokuju, za to me prece nebudes nadavat, tak proc by nemohl existovat browser, ktery toho umi nastavit vic?
Casy, kdy se otvirali v IE okna, ktera nesli zavrit, jsou uz davno pryc.
Vsichni porad mluvi o standardech, kolik % lidi je asi umi 100% dodrzet?Původně odeslal PiT
Kazdej, kdo vyviji web, se na nej diva ve svym oblibenym browseru a podle toho ho dela. Pak se koukne do jineho a ejhle (a nadava, jak je blbej)
Ja kdyz neco delam, tak mam zase pro zmenu problemy prizpusobit vzhled IEcku, koukam na to vetsinou v O a FF. Nerikejte mi, ze mozilla zobrazuje uplne na 100% presne podle standardu. Ale podle me uz to s tou kompatibilitou browseru neni tak hrozny, jako to bylo napr. pred 2 lety.
At uz mi budes odpovidat cokoliv, tak si prosimte uvedom, ze ja jsem Operu nenaprogramoval, ja nemuzu za to, ze zobrazuje to ci ono, takze v tomto smeru zadny flame na me. Me muzes kritizovat max. za me nazory.
cus lidi.. jak vypnu aby se mi nezobrazovalo timeout connection u firefoxu nebo dat vetsi timeout....nekdy treba jak stahuju tak mi to porad vyskakuje.. jak to resite vy?? moc dik a zatim
CPU X2 4200+@2.92Ghz 1.375V Toledo + AC Freezer64 PRO MB ASUS A8N-E RAM 4x512 500 3-4-4-7-2T@450 VGA HIS X1800GTO@XT iceQ3@720/1480ZDROJ Seasonic SS-600HT 600W STORAGE Hitachi T7k250 250GB + 7K250 160GB@AAM SOUND CREATIVE X-Fi X-Treme Music + P580 5.1 DVD-RW LG GSA-H42L MONITOR Samsung 22" 2232BW MOUSE Mx310 500Hz MOD NET Hlucin.net WiFi 5Ghz 10MB/2MB/10ms/NO FUP
Ve FF napis do adresniho radku about:config a najdi network.http.request.timeout a network.http.connect.timeout. Ty zmen podle svych potreb (je to udano v sekundach).Původně odeslal [MJK
Na tom som prisiel tak, ze mi Opera permanentne kesovala dynamicku (PHP) stranku, a potom sa raz uzivatel videl ako prihlaseny, raz ako neprihlaseny a nevedel, co robit - proste mu to robilo kraviny.Původně odeslal howard
Za boha som nevedel dojst nato, preco mi to blbne. Az z Jezevcom sme zistili, ze Opera na standardne nastavenie veselo ignoruje Headers posielane zo servera. Tak som to musel obchadzat meta tagmi, ktorymi som nastavoval, aby sa stranka necacheovala. Tych tagov je niekolko druhov a fungoval jediny -> kompletne necacheovanie stranky (tzn. na kazde zobrazenie sa cela nacita odznova)
Nikdo tu nehovoril o popupoch (mimo ine ich neznasam).
Mna nezaujima, ake percento ludi ich dokaze dodrziavat/dodrziava. To, aka je situacia, je smutne, ale hneva ma, ked na to ludia, co robia stranky, kaslu, najma z dovodov, ktore si napisal nizsiePůvodně odeslal howard
![]()
Nehadam sa. Tiez momentalne primarne robim stranky vo FF, potom odladujem pre IE a Operu. Nic menej ale Mozilla/Firefox v sucasnej dobe ako jediny browser plne dodrzuje standardy. Svoje muchy samozrejme ma. Tak, ako kazdy iny browser.Původně odeslal howard
Ja ta kritizujem prave za tvoje nazoryPůvodně odeslal howard
![]()
Nevkladaj mi do ust to, co som nepovedal. Nikde som nepovedal, ze si operu programoval a velmi dobre to viem...
Vidim ale, ze vsade propagujes Operu nad ostatne browsery. Je to kvoli tomu, ze s nou mas dobre skusenosti. Nehadam sa. Poukazujem ale na to, ze Firefox je lepsi. Preto, lebo je zadarmo a nema minimalne dva dost zavazne BUGy, ktore ma Opera(uznavam, ze moze mat ine.... tak isto vychadzam len z vlastnej skusenosti)
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
ok
Ano, takze
- kasle na nastaveni cache ve strance
(vetsinou staci reloadovat)
- a tady vim, ze zavrenim stranky se nezrusi session a po novem otevreni najede na stejnou session, takze napr. uzivatel je furt prihlasenej
(staci smazat cookies, pokud vyvijim na localhostu, tak localhostovy cookies a je to)
Co jeste?
Nemam naladu se hadat o browsery, za propagaci opery mi nikdo neplati, proste se mi libi, to je vsecko. Dneska je to mozna jiz trochu jinak (... a ja se tesim na novou verzi opery), ale reknete mi, co byl nejlepsi browser pred jednim, dvouma, ci tremi roky? FF neexistuje tak dlouho, co jste vy firefoxaci pouzivali driv? IE?
Mna nezaujima, ze to staci reloadovat, ked je to nastavene tak, ze sa to realoadovat nema![]()
Vysvetluj cloveku, co tomu nerozumie, preco nie je prihlaseny, ked sa prihlasil, v dosledku coho nema pristupne sluzby, kvoli ktorym sa registroval, alebo za ktore si zaplatil.
P.S.
Pre ukazkuPredstav si, ze mas menu, v ktorom mas dajme tomu 10 poloziek (na kazdy klik -> nanovo generovana stranka s urcitymi sluzbami). Z toho 5 je pristupnych len po zaregistrovani (ked nie si registrovany, napise sa ti, ze sa mas registrovat, ze je to nepristupne) a prvych 5 sa po registracii tiez zmeni. Potom si ma ten uzivatel po kazdom kliku este davat aj refresh
(nehovoriac o tom, ze raz to menu bude vyzerat tak, raz onak...)
[edit]
Ja osobne som pouzival IE a stranky, ktore som robil som odladoval pre IE a Netscape. Na Netscape som odjakziva nadaval, pretoze nebol nikdy schopny zobrazovat veci tak, ako podla specifikacie mal. IE to vo vacsine pripadov robil (to, ze dokazal aj kopu sprostosti navyse, vdaka ktorym kopa ludi kasle na standardy a vdaka ktorym sa v dnesnej dobe iba siria trojany, je teraz irelevantne).
Nechcem sa uz hadat, pretoze vidim, ze si nepresvedcitelny ale aj tak to nema zmysel, nakolko vyvoj browserov je vec relativna. Pred rokom-dvoma, som po Mozille/Firefoxe ani nepachol, nakolko mal milion bugov a bol pomaly. V tej dobe bola Opera naozaj lepsia. Pozrime sa ale, v akej rovine je to dnes.
Taky Thunderbird mail klient (oproti Outlook Expresu - nie, nepouzivam ho, ale pouzival som ho) je totalny shit (s bugmi, ktore robia zacinajuci programatori) aj dnes. Uvidime, co bude zajtra.
Původně odeslal PiT
Nikdy sem zadny problemy nemel.
Vsak ja vim, ze opera neni dobra pro zacatecniky a lidi, co tomu moc nerozumi, i ja sam jsem kolegum v praci dal ceskyho firefoxe, protoze se mi zdal pro ne vhodny navic proto, ze je podobny IE. Ja vim, ze je ff dobrej zvlast s ruznyma rozsirenima, ale ja mam rad O a myslim si, ze je to skvely komfortni browser.
Hehe, proc bys mel chtel presvedcovat? To nema cenu.Původně odeslal PiT
![]()
Nevíte někdo jak udělat, aby si firefox ukládal hesla i na zabezpečenách stránkách (pole s adresou sežloutne) ?
Protože když du GE banky, tak se mě to neptá na uložení hesla a mě nebaví to furt vyplňovat![]()
MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
2 kecinzer: Me to v O funguje i na zabezp. strankach. Ale napr. u servis24 to tam maj nak nestd. udelany, protoze kdyz policka vyplni password manager, tak se to neprihlasi, musim to napsat ja, mozna to zadavani kontrolue javascript, nevim. Jinak jmeno a heslo od banky neni zrovna dvakrat rozumne sverovat jakymukoliv password manageru, neni-liz pravda?
Dnes novy Maxthon 1.1.050, pouzivate nekdo?
Ale já se neptal na Operu, v ní mi to taky funguje, ptal sem se na Firefox.Původně odeslal howard
custe lidi mam zas dalsi dotaz.... jaktoze mi firefox nezobrazuje tuto stranku s hackama - nektere hacky zobrazi nektere zase ne...spis vubec ani nevi jak se pise ř a podobne...
http://tady.cz/imiro/fejeton.htm
pouzivam, mozes 3x hadat kto preklada slovensku verziu http://www.maxthon.com/sk/index.htmPůvodně odeslal howard
ten zoznam zmien stale nic moc, ja som presiel z 1.0.0250 a ziadna zmena, stale cakam na nejake zaujimave novinky, inak sa kvoli nim neoplati prechadzat, nove verzie nanajvys opravuju chyby, pridavat uz velmi nie je co...
Heh tak me ji FF i IE zobrazuje "spravne" ve win-1250 ale treba Op ne, ale k vysvetleni.Původně odeslal [MJK
Stranka nepredava zadne informaci o kodovani obsahu ani v http hlavicce ani v meta tagu primo v kodu. Takze ted uz zalezi na danem browseru jaky postup zvoli ohledne volby kodovani, tak proto to je v jinych browserech jine.
Moje Opera 7.54 to zobrazila spravne (kodovani: Automatic selection)
FF.... opravdu vyjimecne na zmrsene stranky IE
Tak sem si nainstaloval Firefox 1.0 RC1, pri startu to hodilo jedno obrovsky zluty chybovy okno, naka chyba parsovani XML, zavrel sem to, po nemozne dlouhe dobe nabehnul FF, skoro vsechny pluginy v haji, sami se zakazali, protoze pry nejsou kompatibilni s verzi ff.
Ach jo, to je zatracenej pluginovej bordel, presne tohle sem si myslel, ze se bude dit pri upgradu. Jak to ma clovek rozumne pouzivat?
No, mi to jelo v pohode, ale je to verze pro developery, tak s timhle musis pocitat... Uvidis, ze finalni FF 1.0 tohle delat nebude.Původně odeslal howard
ASUS P4P800E • Intel P4 2.4GHz •WinFast A7600 GT TDH • 2x512MB RAM PQI 400MHz dual channel • Seagate ST3200826AS + Seagate ST380011A + Seagate ST340016A • SB Audigy 4 • 19'' LCD ViewSonic VX920 • Logitech MX500
Aha.
Proc ja na to zive.cz lezu?
Nainstaloval jsem o5 verzi 1.0 PR, pozapinal pluginy a nyni to funguje.
Vam nekomu ta verze rc1 funguje? Ale asi na cistou instalaci, co?
Mi to funguje. Zatím nemám problém. Samozřejmě barvičky kompatibilní nejsou.Původně odeslal howard
WXP Pro SP2, AMD Athlon XP 2500+, Gigabyte GA-7VT600, 2x256 DDR 400, ATI 9600XT 128, WDC 80GB + SATA Seagate 80GB, Lite-On SOHW 1213S, Teac DW 552G
Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)